Month Review #22 | [Jún 2019]

Konečne nabieham na klasický systém pridávania článkov a konečne som aj za mesiac prečítala viac ako 2 knihy. A tak, tu mám po dlhšej dobe klasické mesačné zhrnutie kníh, ktoré som prečítala v júni. 

Knihy, ktoré som prečítala: 
  1. Kirké [SJ] - 304 strán | 5* 
  2. Shadow and Bone [AJ] - 416 strán  | 3*
  3. The Unhoneymooners [AJ ] - 395 strán | 5*
  4. The Bride Test [AJ] - 320 strán | 4*
  5. Je to absolútne fenomenálne [SJ] - 360 strán | 4*
  6. Placebo ON [SJ] - 304 strán | 3*
  7. Placebo JA [SJ] - 313 strán | 3*
  8. The Seven Husbands of Evelyn Hugo [AJ] - 400 strán | 4* 
  9. Tisíc dokonalých tónov [SJ] - 200 strán | 5* 
  10. Amy & Roger: Na ceste [CZ] - 410 strán | 4* 
  11. Aurora Rising [AJ] - 470 strán | 4*
  12. Moc Faktov [SJ] - 336 strán | 5*

Dokopy strán:  4 228 strán 
Priemerne na jednu knihu: 352,33 strany / kniha
Priemerné hodnotenie: 4,083*/kniha 



Madeline Miller ~ Kirké 
Mytológiu zbožňujem, aj keď zvyčajne skôr tak z diaľky som sa k tomu stavala a vyhýbala sa skôr knihám s jej tématikou. Ale nakoniec, po tých všetkých pozitívnych recenziách zo zahraničiach práve na Kirké som po dlhom čase po nej siahla a neostala som sklamaná. Kniha bola neskutočne dobre napísaná a neskutočne ma bavilo aj jej čítanie. A aj keď by Vás nezaujímala mytológia, tak určite túto knihu odporúčam. 

Leigh Bardugo ~ Shadow and Bone 
Toto sa nedá popísať inak ako sklamanie. Po Vranej šestke som proste čakala tiež nejakú pecku, ktorú nepustím z rúk a bohužaľ, táto kniha (a asi ani séria) k tomu patriť nebude. Svedčí o tom aj fakt, že som ju rozčítala niekedy ešte začiatkom letného semestra (február) a dočítala ju až v júni. Ale určite prečítam aj zvyšné, už len preto ako veľmi sa teším na King of Scars alebo teda Zjazvený kráľ (vychádza v Slovarte).

Christina Lauren ~ The Unhoneymooners
Niekedy rada siahnem po nejakej romantickej knižke a práve autorské duo Christina Lauren píše knihy, ktoré viem, že ma nezklamú a veľmi si ich čítanie užijem. A aj takou knihou bola práve The Unhoneymooners. Bolo to vtipné, rýchle sa to čítalo, rýchlo dej plynul, vrámci svojho žánru a možností to bolo celkom osviežujúce a niečo čo som ešte nečítala (čo v tomto žánre hlavne poslednú dobu beriem ako problém nájsť)...A rozhodne, ak hľadáte nejakú dobrú letnú knižku, siahnite po tejto. 

Helen Hoang ~ The Bride Test
Túto autorku som si obľúbila už pri jej debutovej knižke a to hlavne preto, že sa zaoberá hlavnými hrdinami, ktorí nie sú úplne typický - sú autistmi. A neskutočne to dobre spracováva, a hlavne to, že ich tá choroba nedefinuje - proste je ich súčasťou ale nie sú iba tou chorobou...chápete, čo chcem povedať. Do tohoto som išla ale so zmiešanými pocitmi, keďže predsa len mi už anotácia znela divne...Ale nakoniec, naozaj príjemné prekvapenie. 

Hank Green ~ Je to absolútne fenomenálne 
Kniha od brata Johna Greena. A bola to absolútne iná Greenovka. Toto bolo akčnejšie, hlavnú postavu som nenávidela ale inokedy ju zasa chápala a proste, celkovo, tá kniha vo mne vyvolala veľmi veľa pocitov. Som naozaj zvedavá, že ako to pôjde ďalej a kam sa táto séria bude rozvýjať hlavne po tom konci! 

Baja Dolce ~ Placebo on & Placebo ja 
Ako ste si možno všimli, väčšinou sa vyhýbam knihám od slovenských a českých autoriek. Nie je v tom nič zvláštne, len som sa už proste veľakrát práve v týchto knihách sklamala a tak málokedy po nich siahnem. Ale som rada, že som práve u Baji spravila výnimku a siahla po jej sérii Placebo. Celkovo to bolo milé a dobre sa to čítalo, prakticky som obe prečítala na posedenie. A určite sa pustím aj do posledného diela série od tejto autorky. 

Taylor Jenkins Reid ~ The Seven Husbands of Evelyn Hugo 
Tak po tejto knihe som siahla vďaka bookstagramu. Všade som ju totižto tam videla, čítal ju asi naozaj každý. A tak, keď som si prečítala anotáciu a teda, zhodnotila, že táto kniha vyzerá byť zaujímavo (well, už samotný nadpis je zaujímavý) tak som po nej siahla. A nemohla som spraviť lepšie. Bola som trochu síce sklamaná, rozhodne nebola dokonalá, ale čítalo sa to mega dobre a nič podobné som ešte nečítala. Takže za mňa veľké plus. 

C. G. Drews ~ Tisíc dokonalých tónov
Toto bola novinka, na ktorú som sa naozaj už dlho tešila. A som tak rada, že nesklamala. A že ju slovart vydal v tom nádhernom formáte ako Mŕtve dievča neklame a Charlieho malé tajomstvá a iné. Bolo to mega dobre čitateľné, dojímavé a naozaj dobre spracované. Veľmi som ocenila najmä koniec knihy, ktorý nebol zbytočne dokonalý ani nesľuboval nejakú vyslovene ružovú a dokonalú budúcnosť. A určite si nenechám ujsť ani ďalšie knihy od tejto austrálskej blogerky a autorky. 

Morgan Matson ~ Amy & Roger: Na ceste
Túto knihu som chcela čítať celú večnosť. A bolo to tak skvelé ako som čakala. A ten roadtrip po Amerike si chcem niekedy dať aj ja. Takisto som veľmi ostala prekvapená, hlavne preto, že sa jedná o staršiu knihu, stále to bolo dosť dobré, nebolo to prehnané klišé a naozaj som tých skoro 500 strán či koľko to malo prečítala vcelku rýchlo. A oceňujem playlist, ktorý autorka vytvorila pre túto knihu. 

Kaufman & Kristoff ~ Aurora Rising
 A prichádzame asi k sklamaniu tohto mesiaca. Popravde, neviem čo presne tam bolo zle a čo mi vyslovene najviac vadilo, ale túto knihu som si neužila toľko ako predchádzajúcu sériu od tohto autorského dua. K väčšine postáv som si nevedela nájsť vzťah, ani ten dej ma nedokázal chytiť natoľko aby som knihu nedokázala odložiť a vydržala by som pri nej do noci hore. Ale aj tak sa rozhodne do pokračovania pustím. 

Hans Rosling ~ Moc Faktov
Táto kniha je absolútne mimo môj normálny čitateľský vkus. A o to viac som zostala prekvapená, ako veľmi ma kniha bavila (viac ako Aurora Rising napr.). Bolo zaujímavé čítať o svete a o tom, ako je svet na tom a vlastne mi to aj trochu zmenilo pohľad na svet. Práve preto odporúčam túto knihu asi každému - lebo je naozaj zaujímavé, keď vám autor vyvracia všetky katastrofálne "fakty" čo sme si mysleli o svete. 


Tak, toto mesačné zhrnutie je tri týždne neskôr publikované ako malo byť. Ale akosi som nejako nestíhala pri celom tom programe letnom sa venovať blogu, ale nakoniec som si našla čas a tak, tu je článok konečne (a snáď v najbližších dňoch to tu znovu ožije). 

6 Komentáre

  1. Kirké mám doma už vyše mesiaca, ak nie viac, a neviem sa k nej dokopať :D A to som sa nevedela dočkať, kedy si ju prečítam. Tým to mojím tempom sa k nej dostanem asi až na Vianoce :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Už by si sa k nej naozaj mala dopracovať, je úplne skvelá :D

      Odstrániť
  2. Fíha, ako si toho toľko stihla prečítať! :D Ku Kirké by som sa tiež chcela dostať, aj k tomu Hankovi. Och a Aurora Rising nesplnila ani moje očakávania.:(

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Moje meno je Lilian N.Je to veľmi radostný deň môjho života, pretože mi pomohla Dr.saguru tým, že mi pomohla získať späť môjho bývalého manžela pomocou kúzla a mágie. Bol som ženatý 6 rokov a bolo to také hrozné, pretože môj manžel ma naozaj podvádzal a hľadal rozvod, ale keď som na internete narazil na e-mailovú adresu Dr.saguru na internete, ako pomohol toľkým ľuďom získať ich späť späť a pomôcť opraviť vzťah. a prinútiť ľudí, aby boli šťastní vo svojom vzťahu. Vysvetlil som mu svoju situáciu a potom som hľadal jeho pomoc, ale k môjmu najväčšiemu prekvapeniu mi povedal, že mi pomôže s mojím prípadom a teraz oslavujem, pretože môj manžel sa zmenil úplne navždy. Vždy chce byť pri mne a bez môjho prítomnosti nemôže robiť nič iné. Naozaj si užívam svoje manželstvo, aká veľká oslava. Budem naďalej svedčiť na internete, pretože Dr.saguru je naozajstný kúzelník. POTREBUJETE POTREBOVAŤ POTREBOVAŤ KONTAKTOVÝ LEKÁR SAGURU VIA EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com alebo WhatsApp +2349037545183 Je to jediná odpoveď na váš problém a spôsobí, že sa budete cítiť šťastní vo svojom vzťahu.
    1 LOVE SPELL
    2 VYHRAŤ SPÄŤ
    3 OVOCIE ŽENY
    4 PROPAGÁCIA SPELL
    5 OCHRANA KARIÉRY
    6 OBCHODNÉ OBCHODOVANIE
    7 KRAJINA DOBRÉHO PRÁCE
    8 Kúzla LOTÉRIE a KURTOVÝCH PRÍPADOV.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hodně dobrý výběr! Evelyn Hugo, Grišu, The Unhoneymooners a Amy mám moc ráda. Hodně se těším na Auroru, Tisíc dokonalých tónů a hlavně Cersei!

    Marky (Books are my life...)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Kirké som čítala lebo lúbim grécke báje a dostala som ju a mega sa mi páčila. Už som dostala aj Achilesa od tej autorky a teším sa na to :)

    OdpovedaťOdstrániť