Month Review #17 [Jún 2018]

Ďalší mesiac ubehol ako voda, a ani sme sa nenazdali, ale sú tu letné prázdniny (ktoré ja mám už tak mesiac #Zmaturant). Ani neviem ako, ale popri brigáde a čítaní kníh, pozeraní seriálov a filmov...som sa ani nenazdala a je už júl. No ale teda dosť bolo rečí, poďme na zhrnutie. 

Knihy, ktoré som prečítala: 

  1. Kráľovstvo podvodníkov [SK]  -  560 strán | 5* 
  2. Den co den [CZ] - 360 strán | 5* 
  3. The Kiss Quotient [AJ] - 336 strán | 4* 
  4. Long Shot [AJ] - 460 strán | 4,5* 
  5. The Beauty That Remains [AJ] - 328 strán | 4,5*  
  6. Tri temné koruny [SK] - 376 strán | 3* 
  7. To Kill a Kingdom [AJ] - 358 strán | 5* 
  8.  Stalking Jack the Ripper [AJ] - 318 strán | 4* 
Dokopy strán: 3 096 strán
Priemerne na jednu knihu: 387 strán
Priemerné hodnotenie: 4,375*


Tento mesiac sa niesol hlavne v doháňaní restov a recenzákov. A takisto mi prišli knihy, ktoré som si objednala za odmenu (za maturitu + zápis na vysokú) a tak som sa nevedela dočkať, ako sa do nich pustím. 

Leigh Bardugo ~ Kráľovstvo podvodníkov
Kráľovstvo mi prišlo ešte  pred maturitou, ale musela som sa veľmi ovládať, aby som sa do nej nepustila hneď. A tak som sa do nej pustila až v júni - a zhltla som ju skoro na jedno posedenie. Bol to neskutočne dobrý pocit sa znovu vrátiť k vranám a celkovo, ku Kazovej partii. Veľmi som si celé to čítanie užila a cez toto leto plánujem prečítať aj celú Grishu. 

David Levithan ~ Den co den 
Recenzia bude (o dva dni) 
Na túto knihu som sa veľmi tešila, keďže som ju plánovala čítať už dlhšiu dobu. Potom som sa dostala do kina a keď som videla film, vedela som, že si musím aj knihu prečítať - a tak som sa k nej dostala konečne. A bola som naozaj veľmi milo prekvapená - áno, kniha sa líši od filmu (možno spravím aj recenziu na film, kde to viac rozoberiem) ale aj napriek tomu sa mi kniha veľmi páčila. V niektorých momentoch aj viac ako film. 

Helene Hoang ~ The Kiss Quotient 
O tejto knihe sa hlavne na Goodreads strašne veľa hovorilo - a aj vďaka tomu som sa ku knihe dostala aj ja. Je to presne taká dobrá jednoduchá oddychovka, ako bola napr. The Hating Game (Hra na lásku a nenávisť). Bolo to celé také milé, vtipné, autorka píše naozaj skvele a ani by ste si pri čítaní nevšimli, že to bol jej debut. 

Kennedy Ryan ~Long Shot 
Kennedy Ryan ako autorku som objavila koncom minulého roka - a aj napriek tomu je toto už moja štvrtá kniha od nej, čo som prečítala. Kenny Ryan píše skvelo a jej knihu sú prepracované a je to vidieť aj na dĺžke samotných kníh. Takisto, autorka nerozoberá zrovna najľahšie témy - a to je celkom taká vítaná zmena oproti niektorým knihám. Čiže ak hľadáte niečo iné a zároveň veľmi dobre prepracovaný príbeh, tak určite siahnite po knihách od Kennedy. 

Ashley Woodfolk ~ The Beauty That Remains 
Táto kniha. Sama by som sa k nej nedostala, nebyť Lili. A som jej nesmierne vďačná za to, lebo tá kniha bola absolútne skvelá a hoci ten koniec mohol byť prepracovanejší, aj tak je to jedna z takých kníh, ktoré sa oplatí prečítať - a rozhodne nie sú nudné. Čiže ak máte náladu na knihu, ktorá sa zaoberá stratou blízkeho a vyrovnávanie sa s tým, tak presne táto kniha je pre vás. (Alebo Dear Life od Meghann Quinn)

Kendare Blake ~ Tri temné koruny 
 No tak toto bolo celkovo pre mňa jedno veľké sklamanie. Totižto, očakávala som úplne mega nadupaný príbeh, plný akcie a namiesto toho som dostala zaláskovanú romantiku, kde sa nič nedialo. Seriózne, viac sklamaná som byť nemohla. Ale aj napriek tomu, koniec bol peckový a ja úplne zvažujem, že sa pustím do ďalšej knihy (lebo by sa tam mohlo konečne diať to, v čo som dúfala v jednotke). 

Alexandra Christo ~ To Kill a Kingdom 
Retelling Malej morskej panny? Sem s ním! Vážne, o tejto knihe som počula toho strašne veľa, a teda - právom. Vôbec som nebola z knihy sklamaná, ba naopak - bola som ešte viac milo prekvapená celým tým, ako to všetko skončilo. Proste tá kniha mala akciu, mala spád, mala primerane romantiky, celý svet bol veľmi dobre vymyslený a naozaj sa autorke veľmi všetko podarilo. Čiže ja sa už neviem dočkať ďalšej knihy od tejto autorky. 

Kerri Maniscalco ~  Stalking Jack the Ripper 
A poslednou knihou, ktorú som stihla prečítať v júni bola práve táto, na ktorú som sa tiež veľmi tešila - totižto - za prvé - tá obálka! Za druhé, celá tá séria vyzerá byť úplne skvelá - totižto prvý diel sa venoval Jack-ovi the Ripper, dvojka sa venuje Draculovi, trojka zasa Hudinimu. No koho by táto séria nelákala. Ako, je pravda, že sa tam nachádzalo na môj vkus trošku veľa opisov (hlavne ku koncu knihy), ale inak kniha bola absolútne skvelá. 




Inak som sa rozhodla si konečne pozrieť celé HIMYM, keďže som vždy videla iba pár častí a nikdy nie celé. A tak, som už momentálne na šiestej sérii a naozaj je to jeden z najlepších sitcomov aké som kedy videla. 
Takisto pokračuje Young&Hungry, tentokrát už s naozaj poslednými časťami - a tiež sa veľmi pri nich bavím. Ale akosi, väčšina mojich seriálov má momentálne pauzu, tak ak máte nejaké odporúčania, tak mi ich hoďte do komentárov, nech sa mám na čo pozerať. 

A aký ste mali jún vy? Koľko kníh ste prečítali? Ktorá kniha bola tá najlepšia? Ako celkovo ubehol Váš prvý pol rok tohto roka? 

2 Komentáre

  1. Kráľovstvo podvodníkov je super ako celá dilógia :D Dnes som dočítala Tri temné koruny a ja som až taká sklamaná nebola, ale možno aj preto, že som od knihy nemala žiadne očakávania, len som vedela, že pôjde o tri sestry-kráľovné :D Mne sa na tej knihe páčilo, že sa mi čítala veľmi rýchlo, ale zasa chybičky mala to nepopieram :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je pravda no :D Kráľovstvo podvodníkov bola pecka.
      A tri temné koruny, to je strašné sklamanie, ktoré neviem predýchať :D

      Odstrániť