Ak sa ti páčilo toto...Vyskúšaj toto #1 | Summer edition


Nová rubrika, ktorú sme sa rozhodli spolu s Barčou tu začať robiť. Častokrát si totižto my, a určite aj vy, vyberáte knihy na základe nejakej veci o ktorej by ste chceli čítať - či už je to jednoduchá romantika na štýl prvej lásky, alebo roadtrip krížom cez Ameriku...A tak, sme sa rozhodli dať dokopy 5 odporúčaný v rozličných kategóriach, ktoré sa nám spájajú s letom alebo takým ľahším letným čítaním :). 

Roadtrip 
Ak sa ti páčilo Amy & Roger Na cestě ... 
Vyskúšaj Na cestě létem 

Amy & Roger Na cestě  je knižka od americkej autorky Morgan Matson, ktorú som síce nečítala, ale už veľmi dlho plánujem a konečne ju aj doma vlastním. Amy cestuje krížom cez celú Ameriku, z Kalifornie do Connecticatu. A pridá sa k nej aj Roger. Čiže, určite ak hľadáte knihu, ktorá sa odohráva krížom krážom cez celú Ameriku a zároveň je to milá oddychovka na leto, určite odporúčame Amy a Rogera. 

A ak ste už čítali Amy & Rogera a máte chuť na ďalšiu roadtrip knihu, siahnite po novinke z vydavateľstva cooboo Na cestě létem od autorky Cecilie Vinesse. Tentokrát sa ale nenachádzame v Amerike, ale tentokrát po Európe...Hlavných hrdinov je viac, celá skupinka priateľov a tí sa vyberú krížom cez celé Európe z Anglicka cez Francúzsko a Taliansko až po Španielsko. 


Hate to love vzťah 
Ak sa ti páčilo Hra na lásku a nenávisť...
vyskúšaj From Lukov with Love 

Hra na lásku a nenávisť ma zaujala ešte v angličtine a aj som ju čítala v angličtine. A potom aj v slovenčine. Hoci, anglická obálka sa mi páči viac, stále je to pre mňa jedna z najlepších hate-love vzťahov, akú som čítala. Lucy a Joshua mali neskutočne dobrú dynamiku medzi sebou, ich rozhovory boli neskutočne vtipné a aj ma vedeli rozosmiať. Celkovo, veľmi dobrá kniha a som zvedavá na ďalšie knihy od tejto autorky. 

Ak ste už čítali Hra na lásku a nenávisť (The Hating Game) a nebojíte sa ani angičtiny a dlhých kníh, určite siahnite po From Lukov with Love čo je jedna z najlepších romantických kníh, ktoré som čítala za celú dobu. Malo to všetko čo som chcela  a potrebovala v romantickej knižke - budovanie vzťahu, vtipné situácie a rozhovory, dynamiku medzi hlavnými postavami...A kopu ďaľších vecí. Celkovo, Mariana Zapata je jedna PANI autorka a jej knihy odporúčam každému. 

Falošný vzťah
Ak sa ti páčilo Něco skutečného... 
vyskúšaj Spolubydlící 

Něco skutečného je veľmi milá Young Adult knižka z prostredia slávnych osobností. Máme tú hlavná hrdinku Vaughn (asi najzaujímavejšie meno s akým som sa stretla), ktorá je vcelku v zlej situácii a tak pristúpi na ponuku od manažérov hviezdy Oakley Ford aby mu vylepšila imidž - aby sa tvárili, že spolu chodia a tak. Celkovo, takýchto kníh tu máme veľa. Ale táto si ma získala svojím humorom, tým štýlom, akým bol podaný ich vzťah a všetky tie omáčky okolo. Proste, bolo to také veľmi milé, zlaté a hlavne ten koniec mala oveľa lepší ako kopa kníh z tohto prostredia. 

A ak ste už čítali Něco skutečného, a chcete trošku pikantnejší príbeh na tento štýl, tak určite skúste Spolubydlicí od autorského dua Christina Lauren. Táto kniha sa zaoberá falošným manželstvom a teda, hlavný hrdinovia bývajú spolu a to vyústi do kopu vtipných situácií ale aj romantických chvíľok. Knihy od tohto dua sú lepšie a lepšie a každú ich ďalšiu knihu zbožňujem viac a viac. Proste vás tak vtiahne do deja, že nemáte problém si k nej večer siahnuť a neprestanete až kým knihu nedočítate. 

Čítanie na pláž
Ak sa ti páčilo PS Mám ťa rada...
vyskúšaj Všetkým chalanom, ktorých som milovala 

PS Mám ťa rada od Kasie West je asi najlepšia kniha, ktorú som kedy čítala od Kasie. Bolo to mega dobré. Hlavná hrdinka mi neskutočne sadla a aj celé to dopisovanie si autorka zvládla úplne bravúrne v tejto modernej dobe. Áno, ako čitateľ, zhruba tušíme, s kým si hrdinka dopisuje už pomaly od začiatku knihy, ale to vôbec nevadilo - aj tak to bola strašne milá knižôčka, ku ktorej sa možno ešte vrátim.

A ak ste už čítali PS Mám ťa rada a chcete niečo podobné a príjemné na oddych na pláži, tak siahnite po Všetkým chalanom, ktorých som milovala  od Jenny Han. Tentokrát sa tu tiež objavujú akési listy, ktoré píše mladá Lara Jean vždy nejakému chalanovi, ktorý sa jej práve páči. A raz, jedného dňa tieto listy prídu všetkým tým chalanom. Viete si predstaviť, že aká tragédia to pre mladú Laru Jean je, hlavne keď jeden z tých listov je pre bývalého priateľa jej sestry. A tak sa rozhodne predstierať vzťah s Petrom. A proste, bolo to milé, čítalo sa to dobre a ak hľadáte niečo nenáročné, siahnite po tomto.

Jeden deň
Ak sa ti páčilo Iba jeden deň...
vyskúšaj Slunce je také hvězda 

Iba jeden deň je kniha od Gayle Forman, na ktorú som natrafila zhodou okolností nedávno. Allyson je na roadtripe po Európe a na predstavení Shakespearovej hry stretne holandského herca Willema. Allyson sa zachová bláznivo a vyberie sa s ním do Paríža. Lenže, Will po tomto jednom dni zmizne a Allyson je z toho zničená.  Celkovo, táto kniha bola veľmi dobrá a vlastne, normálne mám teraz chuť si ju znovu prečítať a pozrieť sa do Holandska, Paríža a znovu zažiť s Allyson a Willemom ich spoločný jeden deň. 

A ak ste čítali Iba jeden deň  a chcete niečo veľmi podobné a prežiť jeden spoločný deň s hrdinami, ktorých si obľúbite, určite siahnite po Slunce je také hvězda od Nicola Yoon. Nielenže sa táto kniha koncom júna dočká filmového spracovania, ale k tomu je to veľmi dobre prepracovaný príbeh, s reálnom zápletkou a veľmi originálnym koncom. Obaja hlavní hrdinovia majú neistú budúcnosť ale jedno je isté - po tomto dni sa už nestretnú. A preto sa rozhodnú prežiť tento deň naplno.



Ako sa Vám páči takáto rubrika? Privítali by ste viac článkov na tento štýl? Ak hej, tak máte nápady aj na nejaké ďalšie "kategórie" ktorým by sme sa mali venovať?  

8 Komentáre

  1. Skvělý nápad na článek! Rozhodně souhlasím s P.S. a Dopisy. Pokud se někomu líbilo jedno, to druhé by neměl minout. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Nakoniec to ale bolo sem tam aj celkom ťažké nájsť nejakú knihu, ktorá by do danej kategórii sedela :D

      Odstrániť
  2. Skvělý nápad! Ale přiznám se, že ze zmíněných knih jsem nečetla ani jednu. Nebo v případě knihy Všem klukům, které jsem milovala, jsem tu knihu ani nedočetla.

    Gabux | Poslední článek

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ak by si si z tohto zoznamu mala prečítať aspoň 1 knihu, tak určite From Lukov, With Love. To bolo tak neskutočne dobré a určite jedna z najlepších kníh, ktoré som čítala.

      Odstrániť
  3. Oceňuji skvělý a originální nápad! Děkui za tipy, určitě se do některých ze zmiňovaných knih pustím jen co budu mít trošku volného času :-) těším se na další tipy :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeme :)
      Určite všetky knihy s čistým svedomím odporúčam a dúfam, že sa ti budú páčiť :)

      Odstrániť
  4. Skvělý nápád! Budu se těšit na další pokračování. Četla jsem jen Všem klukům, které jsem milovala a jestli budu mít to štěstí, podívám se po PS mám tě ráda ❤️

    All about Candys life

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Môj manžel ma opustil kvôli mojej bezdetnosti na 9 rokov. Moje srdce bolo rozbité, pretože som už nemohol znášať bolesť. Začal som hľadať pomoc na internete a našiel som článok (Elizabeth), v ktorom sa hovorí, že lord Zakuza jej pomohol získať späť svojho manžela po zaplatení niektorých (duchovných predmetov) použitých na prípravu kúzla, ktoré jej priviedlo späť do 24 hodín. Držal som sa jej svedectva a pripojil som sa k lordovi Zakuzovi a po naliatí mu dal bolesti, Lord Zakuza mi dal svoje slová, že otehotniem do mesiaca potom, čo sa môj manžel vráti. Veril som mu a riadil sa všetkými jeho pokynmi a zaplatil mu sumu 230 eur, aby mohol kúpiť (duchovné veci), ktoré potreboval na vyriešenie môjho prípadu. Bol som ohromený, keď mi zavolal manžel, že mi je ľúto, že sa vracia domov, a to sa stalo do 24 hodín po tom, čo lord Zakuza pre mňa pripravil kúzlo lásky. Môj manžel sa ku mne vrátil a tentoraz sme boli späť a nerozbitné. Po 2 týždňoch som bola tehotná pre svojho manžela a porodila som krásnu dcéru, ktorú sme nazvali (JOY). Možno by ste teraz prešli peklom, ale hovorím vám, že to nebude trvať večne, pretože Pán Zakuza je tu, aby nám všetkým pomohol. Môžete sa s ním zhovárať na linke WhatsApp na čísle +17405739483 alebo ho poslať e-mailom na adresu: doctorzakuzaspelltemple@hotmail.com, kde získate trvalé riešenie.

    OdpovedaťOdstrániť