Marvel Avengers Book Tag



Akurát dnes som si objednávala nejaké komiksy, a tak mi napadlo nájsť nejaký komiskový tag. Najviac sa nám s Maggie páčil tento, ktorý sme našli na blogu bookallure. Majú ho dve dievčatá - Kyra a Nikki, ktoré ako my dve, zbožňujú knihy ale sú aj veľké fanúšičky Marvelu.


IRON MAN - Tvoj obľúbený prvý diel

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt iron man gif

Barbora: Rozmýšľala som, či poznám nejakú sériu, kde sa mi prvý diel páčil viac než pokračovanie, no napadol mi jedine Trón zo skla, ktorý si mi páčil oveľa viac než dvojka, avšak nájdu sa aj lepšie knihy v tejto sérií.
Maggie: Za poslednú dobu to bol asi Naslouchač od Petry Stehlíkovej. Naozaj prepracovaný prvý diel (a vlastne aj druhý), neskutočne dobre vymyslený svet a jeho fungovanie, a vážne, tak dobre napísanú knihu som už dlho nečítala.

CAPTAIN AMERICA - Kniha ktorá sa odohráva v inom čase

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt captain america gif

Barbora: No popravde asi 90 percent kníh čo čítam sa odohrávajú v inom čase. Ak si mám teda vybrať niečo z budúcnosti, tak napríklad Lov stínu, ktorý je mojím obľubeným sci-fi v tohto roku, ak by šlo o minulosť, topom sú pre mňa doteraz Pekelné stroje.
Maggie: Ak sa rozprávame o minulosti, tak potom Mechanický anjel. Viktoriánska éra je neskutočne zaujímavá a rozhodne by som sa tam rada išla pozrieť, lebo tá móda a všetko. A samozrejme, Cassandra Clare ju tiež veľmi dobre opísala. 


THOR - Knižná postava, ktorú máš radšej po jej filmovom obsadení

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt thor funny gif

Barbora: Damon v Upírských denníkoch. Jednoznačne. Ian Somerhalder pre mňa patrí medzi najviac charizmatických hercov vôbec.
Maggie: Toto je masívne zapeklitá otázka. Ale asi Marťan? Ako kniha bola super, len tam bolo moc tých chemických blbostí, a potom obsadili Matt-a Damon-a do jeho roly a ten tam tak masívne sadol, že som si tú postavu zamilovala ešte viac.


QUICKSILVER AND SCARLET WITCH - Kniha so súrodeneckým duom

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt QUICKSILVER AND SCARLET WITCH gif

Barbora: No ak ide o súrodenecké duá, v tomto vyhráva asi Cassandra Clare, pretože každá jedna jej  séria je založená z veľkej časti na rodine, nehovoriac o takej Polnočnej dáme, kde je tých dvojíc naozaj veľa.
Maggie: Nie je to síce duo, ale rovno celá veľká rodina - a to konkrétne v Save the Date od Morgan Matson. To bola naozaj jedna skvelá contemporary, plná tých správnych komplikovaných súrodeneckých a rodinných vzťahov. 

LOKI - Záporná postava, ktorú miluješ - nevieš si pomôcť, proste ťa priťahuje

Súvisiaci obrázok

Barbora: THE DARKLING zo Griša série od Leigh Bardugo. Ak sa teda bavíme o skutočných záporakoch, nie všeobecných bad boyoch. Chladný, krutý a zároveň až toxický, no napriek tomu si nemôžem pomôcť.
Maggie: Normálne si nespomeniem. Nejakú takú asi ani poriadne nemám. Bolo mi ľúto Levany, ale že by som ju nejako milovala alebo ma nedajbože priťahovala, tak to naozaj nehrozí. 


ANTMAN - Kniha, ktorú už dlho plánuješ čítať

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt antman gif

Barbora: Kráľovstvo podvodníkov. Áno viem, hanba. No nejak som sa k nej stále nedostala, aj keď som si ju kúpila hneď ako vyšla. Možno nechcem, aby pre mňa ta séria skončila, a tak čakám kým bude vonku aj King of the scars.
Maggie: Renegades od Marissy Meyer. Naozaj sa masívne na to dlho chystám, pomaly odkedy vyšla a stále - stále - som sa k nej nedostala a pomaly ma z toho ide poraziť. Keď ale ja na to nemám čas.

HULK - Kniha na ktorú nedokážeš pomyslieť bez toho aby si sa nahneval

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt puny god gif

Barbora: Normálne si neviem na nič nové spomenúť, asi som v dobrom smere vyberavá keď ide o knihy čo čítam. A tak sa vrátim k starej klasike - Na vine sú hviezdy, ktorú neznesiem.
Maggie: Magonia. To bolo vyslovene utrpenie čítať. Fakt mi pripadalo, že autorka na niečom fičí, lebo inak nie je možné aby niečo takéto napísala. Ono to nemalo ale žiadnu logiku. 

BLACK WIDOW - Postava, ktorej praješ aby mala vlastnú knihu

Súvisiaci obrázok

Barbora: Tak keď už som ho spomenula vyššie, určite The Darkling. Mám pocit, že za tie 3 knihy dostal veľmi málo priestoru. Dobre, je ešte o ňom jedna krátka novela, no aj keď bola super, akurát tým zničila moje očakávania ohľadom jeho vlastnej knihy.
Maggie: Inej z Vranej šestky. Ona bola skvelá a úplne by som zbožňovala, keby má vlastnú knihu, resp. vlastnú sériu. Kiežby sa mi toto vyplnilo. 

2 Komentáre

  1. Jéj, nový tag. A práve v čase, keď uvažujem, že už som fakt dlho žiadny nevyplnila. Asi vám ho ukradnem v dohľadnej dobe. Pretože je zábavný. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vkľude, poslúž si :D
      My sme tiež že už dlho nebol tag a potom sme našli tento a že, okay, tak ho spravíme :D

      Odstrániť