Jarný špeciál: 10 vecí - Zajko

Ahojte ! :) Keďže sa už konečne začína otepľovať a pomaly prichádza ta pravá jar, rozhodli sme sa s Maggie pre Vás pripraviť Jarný špeciál. Čoho sa bude týkať? Jar je typická určitými tradičnými symbolmi, ktoré nám ju pripomínajú. Vybrali sme niektoré z týchto symbolov, a tak sa môžete tešiť na špeci-edíciu 10 vecí. Samozrejme, tieto symboly majú mnoho významov, no my sme sa zamerali  hlavne na to čo nám pripomínajú. Naším prvým symbolom je zajko, ktorého jedným z významom je niečoho nové, čerstvé. Dneskajšia téma teda je :

10 kníh  na ktoré sa najviac tešíme v roku 2018



The Cruel Prince - Holly Black

Séria: The Folk of the Air #1
Žáner: Fantasy
Počet strán: 384
Hodnotenie na GR: 4,25

O Holly Black som toho počula už mnoho, no doteraz som od nej stále neprečítala žiadnu knihu. Áno, aktuálne síce čítam Magistérium, no to písala spolu s Cassandrou Clare, tak to veľmi nerátam. Preto keď som sa dozvedela, že jej vychádza nová kniha, vedela som, že si to proste musím prečítať. O čom teda kniha je? Féri a férske kráľovské dvory sa v tejto dobe stali obľúbenými a inak to nebude ani v tejto knihe. Anotácia znie zaujímavo, očakávam poriadnu drámu, intrigy a také to temnejšie fantasy.



Renegáti - Marissa Meyer

Séria: Renegáti #1
Žáner: Fantasy, Sci-fi
Počet strán: 512
Hodnotenie na GR: 4,12

No Marissu Meyer asi nikomu predstavovať nemusím. Milujem jej Mesačné kroniky, a tak sa nemôžem dočkať jej novej série. Je to taká stávka na istotu, viem, že hocičo napíše, bude to kvalitné a stáť za to. K tomu všetkému, som naozaj zvedavá ako sa popasuje s témou superhrdinov, o ktorých príbehy vždy zbožňujem.




To Kill a Kingdom - Alexandra Christo

Séria: -
Žáner: Fantasy
Počet strán: 342
Hodnotenie na GR: 4,11

Táto knižka vyšla len nedávno v marci, no už stihla zožať veľa pozitívnych recenzií.  Malo by ísť o retelling rozprávky o Malej morskej panne, no vraj je tam aj určitá inšpirácia mojou milovanou gréckou mytológiou. No čo môže byť lepšie? Ďalším bonusom je to, že sa jedna o ucelený príbeh, teda nemusíte do nekonečna čakať na ďalšie pokračovania.





Furyborn - Claire Legrand

Séria: Empirium #1
Žáner: Fantasy
Počet strán: 512
Hodnotenie na GR: 4,23

Túto knihu som si všimla keď bola súčasťou knižného boxu Fairyloot. Zaujala ma nie len krásna obálka, ale aj anotácia ktorá znela super akčne a prepracovane. Od vtedy som mala veľké očakávania, veď aj recenzie boli perfektné - teda až do nedávna, kým som si prečítala negatívnu recenziu na Book addict's kingdom. Teraz som naozaj na vážkach, či do toho ísť, no stále som zvedavá - či je to naozaj tak dobré ? -  zlé?



Kráľovstvo podvodníkov - Leigh Bardugo

Séria: Vrania šestka #2
Žáner: Fantasy
Počet strán: 560
Hodnotenie na GR: 4,62


Konečne vychádza aj záverečný diel série Vrania šestka. ktorá patrí medzi moje najobľúbenejšie série. Na tento diel sa riadne teším, hodnotenia sú priam geniálne + objavia sa tam aj postavy z Griše takže sa nemôžem dočkať ! No zároveň som smutná, že sa budeme museli rozlúčiť s týmito úžasnými postavami (snáď sa ešte objavia v budúcej sérii)


Honor Among Thieve - Rachel Caine a Ann Aguirre

Séria: The honors #1
Žáner: sci-fi
Počet strán: 480
Hodnotenie na GR: 3,98

Pri tejto knihe vás priláka už tá obálka - veď sa na ňu pozrite -je priam nádherná. A táto kniha obsahuje všetko, čo čakáte od knihy, v týchto dňoch. Odohráva sa vo vesmíre, hlavná hrdinka je zlodejka a keď ju prichytia neskončí vo väzení ale pridá sa k mimozemšťanom. Srandy kopec a ja som naozaj zvedavá čo si pre nás autorky prichystali.




Obsidio - Amie Kaufman a Jay Kristoff
 
Séria: Illuminae files #3
Žáner: Sci-fi
Počet strán: 615
Hodnotenie na GR: 4,73*
 
Áno, táto kniha tiež už patrí k tým, ktoré v zahraničí vyšli - a ja patrím k tým, čo túto sériu čítajú v angličtine a neskutočne ju zbožňujú. Momentálne rereadingujem druhú knihu (prvú som dočítala znova pred 2 dňami) a už sa neviem dočkať ako sa pustím do tejto knihy - lebo táto kniha bude určite tak dobrá ako bolo Illuminae a Gemina (teda, aspoň, dúfam).
No ale nezúfajte ak ju čítate v češtine, ešte tento rok táto kniha vyjde aj v češtine!
 
 
A Court of Frost and Starlight ~ Sarah J. Maas
 
Séria: A Court of Roses #3.1
Žáner: Fantasy
Počet strán: 224
Hodnotenie na GR: 4,57*
 
 
Treba hovoriť, prečo sa táto kniha ocitla v tomto zozname? ACOTAR obe zbožňujeme a je jasné, že ani túto knihu si nemôžeme nechať ujsť - aj keď prakticky oproti ostatným častiam ide iba o novelu o Rhysandovi a Feyre, a to konkrétne odohrávajúca sa počas Zimného slnovratu. Ako dobre viete, Velaris a celý Nočný dvor mám veľmi rada a má neopísateľnú atmosféru a ja sa proste neviem dočkať jeho pokračovania.
 
Our Dark Duet - Victoria Schwab
 
Séria: Monsters of Verity #2
Žáner: Fantasy
Počet strán: 510
Hodnotenie na GR: 4,27*
 
Our Dark Duet je pokračovanie This Savage Song (alias Divoká píseň) o ktorej ste už určite počuli. Je to od autorky Victorii Schwab, ktorá píše absolútne geniálne a má nepopísateľnú fantáziu - každý jej svet je premyslený a jej príbehy sú iné - nie sú to otrepané príbehy, ktoré nájdete na každom rohu.
Toto ukončenie duológie vyjde v češtine ešte túto jar a ja verím, že sa máme na čo tešiť - lebo ak to bude aspoň taká pecka ako prvá kniha, určite to bude skvelé.
 
 
These Rebel Waves - Sara Raasch
 
Séria: Stream Riders #1
Žáner: Fantasy
Počet strán: 320
Hodnotenie na GR: 3,99*
 
Sara Raasch zaujala svojou debutovou sériou, ktorá takisto vychádza u vydavateľstva Coobo. A tento rok sa dočkáme aj jej ďalšej novinky a to konkrétne tejto. A dokonca vyjde v češtine už na jeseň.
Hlavnú trojcu tvorí Lu, rebelka, ktorá pomohla poraziť utlačovatelov, Vex, pirát, ktorý zbiera magické bylinky a predáva ich na čiernom trhu a posledný, Ben, kacír a taktiež princ.
No už len týmto pre mňa znie tá kniha ako must-read. A na vašom plánovanom zozname by tiež nemala chýbať.
 
 
 



Taak a toto by bolo od nás na dnes všetko. A na ktoré knihy sa tešíte najviac vy? Sú niektoré z nich aj na našom zozname? :) Napíšte nám do komentáru a prípadne nám odporučte aj nejaké tie contemporary/YA/NA nech to tu nie je samé fantasy a sci fi :D

2 Komentáre

  1. Skoro so všetkými knihami súhlasím :D Niektoré nepoznám, ale určite by som súhlasila :D Veľmi sa teším na pokračovanie Vranej šestky a Divoké písně :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak sme rady, že si objavila aj nejaké nové :D

    OdpovedaťOdstrániť