Knihy na ktoré sa tešíme | Marec

Marec sa pomaly blíži, tak sme sa rozhodli spraviť taký malý prehľad o tom čo vychádza na Slovensku. Snažili sme sa vybrať knihy ktoré plánujeme čítať, alebo knihy ktoré by Vás mohli zaujať.


Zradné srdceZradné srdce -Mary E. Pearsonová
Druhý diel trilógie Kroniky Pozostalých.
V zajatí barbarského vládcu Vendy majú Lia a Rafe len malú šancu na útek. A tak ich jedinou nádejou je spoliehať sa na to, že vládca bude príliš ohromený Liiným darom a bude sa báť dať ju popraviť. Vládcu však Lia zaujme viac, ako sa na prvý pohľad zdá. Stále je tu aj Rafe, ktorý jej síce klamal, ale obetoval svoju slobodu, aby ju ochránil. A, samozrejme, je tu aj Kaden, ktorý tuší, že Lia jediná dokáže zvrátiť osud. Zatiaľ čo sa prebúdza Liin dar, je jej jasné, že ju čakajú vážne rozhodnutia.

Tak na toto pokračovanie som celkom zvedavá. Už na Falošný bozk boli rôzne odozvy, no mne sa to prekvapivo páčilo. Najmä tá druhá polovica a verím že autorka má ešte čo ukázať. Uvidíme ako prepracuje Vendu a jej zvyky, na to sa teším najviac.
Vychádza : 30.3.2018


Súvisiaci obrázok

Kráľovstvo podvodníkov - Leigh Bardugo
A je to tu. Konečne vychádza záverečný diel série Vrania šestka. Ako určite viete, pre nás obe je to jedna z najlepších sérii, preto sme polu s Maggie vytvorili aj týždeň s knihou Vrania šestka (môžete ho nájsť na blogu).
Na tento diel sa riadne teším, ale zároveň som smutná, že sa budeme museli rozlúčiť s týmito úžasnými postavami. Ale zas, autorka Grisha svet neplánuje opustiť, keďže je naplánovaná séria s Nikolaiom zo série Grishaverse (ktorá u nás zatiaľ nevyšla). Preto nikdy neviete kto sa tam môže objaviť.

Vychádza: 30.3.2018




Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt goodnight stories for rebel girls coverPríbehy na dobrú noc pre rebelky- Elena Favilli a Francesca Cavallo

Príbehy na dobrú noc pre rebelky sú novodobé rozprávky, ktoré nehovoria o princeznách, ale o ženách, ktoré zmenili svet. Inšpirujú dievčatá stovkou hrdinských príbehov žien od kráľovnej Alžbety až po Serenu Williamsovú. Ilustrácie zhotovilo 60 umelkýň z každého kúta našej planéty, je to jedna z najoriginálnejších kníh v histórii kolektívneho financovania.

O tejto knihe som počula už dávnejšie. Veľa sa o nej nahovorilo a počula som len samú chválu. Je to naozaj zaujímavý nápad, rozprávky pre dievčatá o silných ženách, ktoré nie len pobavia, ale zároveň aj inšpirujú. Áno, asi každý má rad klasické rozprávky a princeznách čo čakajú na svojho princa. No  myslím že presne takáto kniha na trhu chýbala. Kniha o skutočných hrdinkách, ktoré sami zmenili svet.
Vychádza: 30.3.2018

The Bronze Key (Magisterium #3)
Bronzový kľúč - Holly Black Cassandra Clare
Cassandra Clare a Holly Black sú najlepšie kamarátky, hviezdy svetovej fantasy a megafanúšičky Harryho Pottera. Pre svojho obľúbeného hrdinu by si však priali iný koniec, a tak sa rozhodli napísať vlastnú sériu o mladom čarodejníkovi a jeho dobrodružstvách na čarodejníckej škole. 

Túto sériu sme nečítali, no ja ju čoskoro plánujem vyskúšať. Prvý a druhý diel vyšli ešte v Ikare v roku 2015 a 2016, no tentoraz túto sériu vydáva Slovart, spolu s novými obálkami. Prvý a druhý diel vychádzajú o 3 dni a v marci sa môžeme tešiť aj na tretie pokračovanie, ktoré na Slovensku doteraz nevyšlo.

Vychádza: 30.3.2018



Tinta
Tinta - Alice Broadway
V Saintstone neexistujú tajomstvá. Každý člen spoločenstva má svoje úspechy aj pády zaznamenané na pokožke. Niektoré znaky sú prejavom čestnosti a lojálnosti, iné celému svetu vykričia, kto je zlodej a zradca. Leora nachádza po smrti svojho otca útechu v nepredstaviteľnom príbehu, ktorý rozprávajú otcove tetovania. Až kým na šiji neobjaví v tinte znak, ktorý je dôkazom najstrašlivejších zločinov, aké v Saintstone poznajú. Leora je presvedčená, že ide o omyl, a jej život sa razom ocitá v nebezpečenstve.

Musím sa priznať, že o tejto sérií som predtým nepočula, no objavila som ju keď som hľadala čo vychádza v marci. 
Ale povedzte, neznie to zaujímavo ?

Vychádza: 19.3.2018



Na ktorú z týchto kníh sa najviac tešíte Vy?
 U mňa to určite bude Kráľovstvo podvodníkov, ale aj ostatné plánujem postupne prečítať.

7 Komentáre

  1. Mňa už pred časom zaujala kniha Ink (v preklade Tinta) a hovorila som si, že to vyzerá naozaj zaujímavo (tá obálka v tom má tiež veľké slovo). Ani som netušila, že to vyjde aj v preklade, ale o to viac sa na to teším. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Krásna je tá obálka fakt :) Pre mňa bola celkovo novinkou, uvidíme aká bude.

      Odstrániť
  2. 1. 2. a 4. mám vo wishlite a veľmi sa na tieto knihy teším :D Som zvedavá na pokračovanie Diamantového dvora, to by malo byť tuším tiež v marci a tiež kniha Saviours od slovenskej autorky Mary Roe :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dvor som stále nečítala ani jednotku, ale dobre vedieť, že pokračujú vo vydávaní :)

      Odstrániť
  3. Pěkný výběr :D Některé knihy už u nás vyšly, ale ještě jsem je nečetla. Takže jsme na tom podobně :) Těším se až si přečtu Zrádné srdce a další díl Magisteria :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak v Česku vychádza dosť kníh skôr ako tu na Slovensku, ale tak to nevadí :) Ja som ešte ani Falešný polibek nečítala ale rozhodne sa na to chystám :)

      Odstrániť