Vi Keeland ~ Šéf

Názov: Šéf
Autorka: Vi Keeland
Séria: -
Žáner: New Adult
Počet strán: 328 strán
Hodnotenie na GR: 4,24*/ 29 367 hlasov


Anotácia:
Reese Anneysleyová trčala v zadnej časti reštaurácie a zúfalo sa snažila dovolať svojej kamarátke, aby ju nejako vyslobodila z jej nudného, nevydareného rande. Nevšimla si, že za ňou stojí a počúva ju Chase Parker. A napokon nie kamarátka, ale práve on jej pomohol dostať sa z tejto prekérnej situácie. Podišiel k ich stolu, tváril sa, že sa s ňou už dávno pozná a začal vyťahovať trápne príhody z ich „spoločného“ detstva. Bola to čudná konverzácia, no to iskrenie, humor a šarm nového neznámeho Reese ešte niekoľko nocí nedali spávať. Myslela si, že sa už nikdy nestretnú, no náhoda to zariadila inak. Reese nutne potrebovala prácu a Chase jej ponúkol miesto vo svojej úspešnej kozmetickej firme. A stal sa jej novým a veľmi, ale veľmi sexi šéfom... 
 
 "Nesústreď sa na to, čo keby.
Sústreď sa na to, čo je teraz."
 
Prečo mám poslednú dobu "šťastie" na knihy, ktoré na Goodreads majú samé aplauzy a sú neskutočne ospevované, že ako moc sú super...A nakoniec sú ledva priemer? Lebo poslednú dobu sa na mňa ustavične také knihy lepia. A tak to bohužiaľ bolo aj s touto knihou. Totižto, skoro všetci čo ju čítali ju chvália. A ja sa pýtam iba jednu otázku...Prečo?
 
"Ako som hovorila, aj keby tu nebol Bryant a keby si ma mierne priťahoval, stále by to nešlo. Túto prácu mám naozaj rada a nechcem si to v nej pokašľať."
"Čo keby som ťa vyhodil?"
"To by pravdepodobne nebol najlepší spôsob, ako sa mi dostať do nohavičiek." 

Totižto, Šéf nie je vyslovene zlý. Ba naopak, v istom bol úplne skvelý. Ale v tom ostatnom...bol strašne zlý. Ale poďme pekne po poriadku.
 Povedzme si pravdu - hneď z názvu je jasné o čo pôjde. Baba si začne s chalanom, ktorý je zároveň aj jej šéf. V tomto ma ale kniha príjemne prekvapila - totižto, nebolo to vyslovene také to typicky otrepané, čo všetci poznáme z iných kníh. Postavy sa na nič nehrali, dokonca aj ich prvé (a druhé) stretnutie bolo originálne a veľmi ma bavilo. A tým sa dostávame k ďalšej pozitívnej stránke tejto knihy - humor. Či už išlo o príbehy, ktoré si Chase vymýšľal, aby pobavil Reese, resp. jej pomohol z kaše. Ale aj ich samotná komunikácia bola veľmi vtipná a koľkokrát sa stalo, že som sa pri čítaní nad knihou uškŕnala (a parkrát aj vybuchla do smiechu). A štýl, ktorým je kniha napísaná je veľmi dobrý - čítala sa jedna radosť a ja som knihu, aj napriek veľmi rušnému obdobiu, stihla prečítať za pár dní. Ale bohužiaľ, tým sa asi pozitívne vlastnosti akosi vytrácajú.
Neobľubujem knihy, v ktorých sa bývalé priateľky "vyskytujú" práve tak, ako v tejto. Totižto, príde mi to ako moc "ľahký" spôsob ako sa na jednej strane zbaviť bývalky, a na druhej strane tak, aby to muža trápilo. A celkovo, kapitoly, ktoré boli z pohľadu Chase-a, boli fajn, ale raz-dva som ich prekukla a bolo mi jasné o čo tam pôjde.
A s týmto sa dostávame k ďalšej veci, ktorá mi neskutočne vadila. Totižto, áno, kniha bola fajn. Tak do polovice. A potom, hoci asi všetkým na svete muselo byť jasné o čo ide, autorka to aj tak zbytočne naťahovala. Nielenže zbytočne naťahovala dej, ale všetci vlastne všetko vedeli, ale tak prečo zbytočne dej a príbeh naťahovať.
Celkovo, postavy mi sadli. Reese bola milá, vtipná a silná osoba. A páčilo sa mi, že sa poučila z chýb minulosti a nenechala si skákať po hlave. Bola vytrvalá a ľahko sa nevzdávala, bojovala za to, čo chcela - či už to bolo uznanie od kolegov v práci alebo aj vo vzťahu s Chase-om.
Chase bol úplne skvelý, vtipný, taký pohodový chlapík. A hoci bol boháč, vlastnil veľkú filmu a mohol si robiť čo sa mu len zachcelo, mohol mať kohokoľvek, keď si niečo zaumienil, išiel si za tým. A nebol taký prelietavý, ani typický chlap z takýchto kníh - ktorý by striedal baby ako ponožky. O to viac som ho mala rada.
Čo sa týka obálky...Zoberte si sexy chlapca na anglickej obálke...a povedzte mi, prečo ju takto zmeníte? A inak, ikar má poslednú dobu tendenciu dávať tmavé obálky na všetky erotické knihy alebo čo? Táto bola vyslovene biela v originále a oni ju zmenili na takúto tmavú...A práve naopak, podľa mňa biela obálka má väčší potencionál pritiahnuť čitateľov.
 
"Strach nezastaví smrť. Strach zastaví život." 
 
Aby som to zhrnula...Šéf má svoje plusy aj mínusy. V niečom je skvelý, vtipný, veselý a v niečom naopak, zlý, zbytočne naťahovaný a zdĺhavý. Ako, samotná kniha nie je dlhá - má iba niečo málo cez 300 strán, ale aj napriek tomu si myslím, že by knihe iba prospelo, keby má kniha tak o 30-50 strán menej. A potom by som možno dala aj o hviezdičku viac v celkovom hodnotení. Ale ak hľadáte príjemnú oddychovku, toto je to pravé pre vás.
 
 
Za recenzný výtlačok veľmi pekne ďakujem vydavateľstvu ikar.
Knihu si môžete kúpiť TU. 

3 Komentáre

  1. Ja som Šéfa čítala niekedy začiatkom tohto roka a veľmi sa mi páčil. :D Teda, v rámci tých NA-toviek to bol o dosť lepší priemer, pretože človek sa dokázal nasmiať skoro na všetkom.
    Je pravda, že s týmto žánrom som začala viac-menej až teraz, no povedala by som, že dosť pomohlo, že som nevedela, čo od autorky očakávať. Nechcela som nič náročné, len nejakú oddychovku. A keď to vezme čitateľ tak- ako oddychovku- tak je to fakt super, nakoľko väčšina týchto kníh je fakt len o sexe, bez deja. :D
    Ale inak áno, dalo sa to napísať kratšie, to súhlasím. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja začínam mať pocit, že keď čítam NA v slovenčine, tak majú menšie hodnotenie ako tie, ktoré čítam v angličtine. Asi som ich už veľa načítala v angličtine lebo ten preklad mi tak masívne nesedí väčšinu času a je to také neprirodzené že katastrofa.
      Ale inak hej, dejovo to bola jedna z lepších, len mi prišla zbytočne rozťahaná - hlavne koniec :)

      Odstrániť
  2. Moje meno je Lilian N.Je to veľmi radostný deň môjho života, pretože mi pomohla Dr.saguru tým, že mi pomohla získať späť môjho bývalého manžela pomocou kúzla a mágie. Bol som ženatý 6 rokov a bolo to také hrozné, pretože môj manžel ma naozaj podvádzal a hľadal rozvod, ale keď som na internete narazil na e-mailovú adresu Dr.saguru na internete, ako pomohol toľkým ľuďom získať ich späť späť a pomôcť opraviť vzťah. a prinútiť ľudí, aby boli šťastní vo svojom vzťahu. Vysvetlil som mu svoju situáciu a potom som hľadal jeho pomoc, ale k môjmu najväčšiemu prekvapeniu mi povedal, že mi pomôže s mojím prípadom a teraz oslavujem, pretože môj manžel sa zmenil úplne navždy. Vždy chce byť pri mne a bez môjho prítomnosti nemôže robiť nič iné. Naozaj si užívam svoje manželstvo, aká veľká oslava. Budem naďalej svedčiť na internete, pretože Dr.saguru je naozajstný kúzelník. POTREBUJETE POTREBOVAŤ POTREBOVAŤ KONTAKTOVÝ LEKÁR SAGURU VIA EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com alebo WhatsApp +2349037545183 Je to jediná odpoveď na váš problém a spôsobí, že sa budete cítiť šťastní vo svojom vzťahu.
    1 LOVE SPELL
    2 VYHRAŤ SPÄŤ
    3 OVOCIE ŽENY
    4 PROPAGÁCIA SPELL
    5 OCHRANA KARIÉRY
    6 OBCHODNÉ OBCHODOVANIE
    7 KRAJINA DOBRÉHO PRÁCE
    8 Kúzla LOTÉRIE a KURTOVÝCH PRÍPADOV.

    OdpovedaťOdstrániť