Feeling Blue Book Tag


! Tento zaujímavý Tag sme našli u Lili ! 
Kedže každý z nás má tie trošku depresívne chvíle keď sa mu  nechce absolútne nič robiť (okrem spánku a minima pohybu ) , tak sme sa rozhodli vyplniť tento tag a povedať Vám o  knihách ktoré nám pomáhajú sa cítiť lepšie  :)


1. Kniha, ktorá ti ukázala, že si na tom ešte stále dobre

Barbora: No kedže ja nejak veľmi nečítam knihy z reálneho života,maximálne pár s vojnovou tematikou, asi by som tu spomenula knihy Zlodejku kníh a Medeného jazdca ( aj keď z neho asi  iba začiatočná a koncová časť, kedže stred ma nejak nebavil).
Maggie: Obávam sa, že sa tu budú viacmenej opakovať knihy tej istej tématiky, ale ja si neviem pomôcť. Kniha, ktorá mi naozaj ukázala, že som na tom stále dobre, že predsa len, som rada, že žijem v dobe akej žijem je určite Mengeleho dievča, čo je vlastne skutočný príbeh Slovenky, ktorá prežila štyri koncentračné tábory a takisto aj pokusy Mengeleho. Takže ak si chcete aj poplakať, toto je kniha vhodná na to. 

2. Kniha, po ktorej siahneš, keď si chceš poplakať
Barbora: Hm...Mechanická princezná.Určite.Tá ma proste vždy dostane, aj keď to nie je vyslovene smutná a emotívna kniha a  to ja plačem veľmi málo :D Avšak jej koniec u mňa vždy navodí nostalgiu a rada si pri nej poplačem. 
Maggie: Tak teraz nedám vojnovú tématiku, ale Predtým ako som ťa poznala. To som vedela, že budem plakať, už len z toho dôvodu, že veľa ľudí tá kniha dojala. A ja som citlivá duša. A fakt som tú knihu zhltla raz dva a áno, na konci som si poplakala. 
3. Kniha, ktorá je ako pohladenie slnečným lúčom
Barbora: Ráta sa aj slnečný lúč počas zimy? Lebo presne tak na mňa pôsobí kniha Nočný cirkus,ktorú pravidelne čítam každý rok v zimnom období.Pre mňa kniha ktorá nie je až tak veľmi známa,ale atmosférou sa jej máloktorá vyrovná.
Maggie: Čiže kniha, ktorá ma rozosmiala? (Alebo kniha pri ktorej som sa červenala, spálila?). Zoberem to ako tú prvú možnosť. Tých je veľa. Lebo popri náročnej škole najradšej čítam práve také knihy, ktoré ma vedia pobaviť. Ale také, čo nemali žiadne 'trápne' vtipy a stále dokázali pobaviť je rozhodne Polibek pro Annu, Isla a šťastné konce.Lolu som ešte nečítala, ale verím, že sa mi tiež bude páčiť. A vy ak hľadáte nejakú oddychovku, toto bude to pravé orechové pre Vás. 
4. Knižný hrdina, od ktorého by si potrebovala objatie
Barbora: Will Herondale. Jednoznačne.Či už pre to že je to moja najobľúbenejšia chlapčenská postava ever,ale hlavne si pretrpel veľa takže sa dokáže vcítiť do druhých.(aj keď by to určite okomentoval nejakou sarkastickou poznámkou a narážkou na jeho neodolateľnosť ;D)
Maggie: Will Herondale. Lebo je to také srdiečko, ktoré vždy bolo pozitívne a vtipné, hoci toho zažil veľa. A nikdy sa nesťažoval. A už len preto by som ho objala. A zasa, dostať objatie od Willa Herondalea, kto by to nebral? 
5. Knižná hrdinka, s ktorou by si chcela jesť zmrzlinu
Barbora: Asi by to bola Reyna z Bohov Olympu.Tú prenasledovala akcia celý čas aj keď nebola hlavnou postavou,určite patrila medzi najviac bad-ass hrdinky z celej série.A taktiež je z Ríma, a povedzme si pravdu ....na talianské gelato proste nič nemá.
Maggie: Rose Hathaway z Upírskej akadémie. Tie jej hlášky a tak, tá by aj z jedenia zmrzliny spravila neskutočnú zábavu a úplne najväčšiu akciu. A plus, mohla by zobrať niekedy aj Adriana alebo Dimitriho a bolo by všetko dokonalé. 
6. Knižné miesto, po ktorom by si sa chcela prechádzať
Barbora: Sedem kráľovstiev Westerosu z Hier o Tróny.Od starej magickej Valýrie až po studený sever.Každé jedno kráľovstvo je niečim výnimočné a krásne.Určite si je z čoho vyberať.
Maggie: Po Lune z Mesačných kroník. Predsa len, mesiac! Úplne iná komunita, úplne iní ľudia, úplne iné prostredie. Také netipické miesto. A rozhodne také, čo stojí za navštívenie. Kto by predsa nechcel navštíviť Lunu a vidieť odtiaľ našu krásnu Zem? 
7. Detská kniha, ktorej čítanie ti vyčarí úsmev na tvári aj dnes
Barbora: Je Percy Jackson detská kniha? Pravdepodobne áno kedže v prvej časti má okolo 12 rokov aj keď popravde čítala som ju až okolo 14- ky? No každopádne ma to neskutočne bavilo a nedám na túto sériu nikdy dopustiť ;D Tak ako veľa ľudí má HP, ktorého som nečítala(ani nevidela dokonca) ,ja mám môjho Percyho.
Maggie: Ako tak rozmýšľam, nejako si neviem spomenúť na takú detskú knihu. Ja som totižto začala čítať niečo iné okrem rozprávok až okolo 11-12 rokov, a to už boli dievčenské romány. Ale tak, ak to zoberiem tak, že nejaká detská kniha, ktorá ma aj dnes bavila, tak síce som prečítala iba začiatok ale aj tak - Škola dobra a zla. 
8. Knižné miesto, kde by bolo úžasné usporiadať párty
Barbora: V inštitúte Tieňolovcov...či už  v tom  v Anglicku alebo v USA.Úžasné veľké priestory a kedže sú skryté pred očami a ušami obyčajných ľudí, z hlukom by určite nebol problém.
Maggie: Hogwarts! Síce som HP prečítala len prvé dve knihy, a aj to teraz, na začiatku roka, ale rozhodne je to absolútne úžasné miesto na urobenie párty. A riadne epickej. 
9. Kniha, ktorá nie je o varení a predsa ťa prinútila variť
Barbora: Čo ? Tak toto je riadne divná otázka :D ...asi žiadna? Ale počkať predsa Džinsový denník keď bola Paula v Austrálii...ma celkom zaujalo nejaké indické jedlo ...ale variť som ho už nešla.
Maggie: Eeee *10 min rozmýšľanie* Ráta sa Diamantový dvor? Tak ma to nudilo, až som išla radšej variť? 
10. Kniha, ktorá ti zmenila život

Barbora: Myslím že sa nedá povedať výlučne jedna kniha ktorá by mi nejak závažne zmenila život....Skôr by som vravela že každá jedna mi svojim spôsobom niečo dala...a spolu zmenili môj pohľad na svet a niektoré názory- či už knihy na oddych,alebo tie s vážnejšou tematikou.
Maggie: A sme zasa pri vojnovej tématike. Lebo, tie knihy úplne zmenili pohľad na život, a takisto aj to, ako vnímam niektoré veci, a ako si začínam uvedomovať aj také úplne maličkosti, čo si normálne neuvedomujem a začínam byť za ne vďačná. A rozhodne z týchto kníh už spomínané Mengeleho dievča alebo takisto knihy od Ruty Sepetys - Sul moře, Medzi odtieňmi sivej. 
11. Knižné postavy, ktoré by si pozvala na Disney maratón
Barbora: Asi Agathu a Sophie z Školy dobra a zla + ich spolužiačky :D .. Hlavne počas druhej časti keď sa princezné začali samy zachraňovať a stali sa nezávislými ženami ! To by bol šok keby zbadali takú klasickú Snehulienku alebo Popolušku.
Maggie: Hermionu a všetky postavy z Mesačných kroník. Mali by sme kopu pukancov, plno rôznych nápojov, vládla by skvelá nálada, Hermiona by všetky tie klasické disney rozprávky porovnávala s knihami, Iko by rozprávala o šatách, ktoré majú Disney princezné oblečené, Thorne by všetko vtipne komentoval...Proste si to predstavujem ako dokonalé poobedie. 

6 Komentáre

  1. Jéééj, som rada, že sa niekto zapojil. :)
    O niektorých knihách som ani netradovala, takže si asi pôjdem rozšíriť obzory, aby som aspoň vedela, o čom sú. Ale viac ako výber kníh ma zaujali sasmotné odpovede. Pri niektorých som sa nasmiala (Maggie, viem si ťa živo predstaviť, ako ideš variť, len aby si utiekla od Diamantového dvora). :D
    Dáme si epickú párty v Rokforte!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. My sme už dlho hladali nejaký dobrý tag (všimla si si že akosi vymyzli?) do ktorého by sme sa zapojili a tento nám tak prišiel vhod :D a nebol to také typické otrepané otázky (Y) :D
      :D Ja ti rada rožširujem obzory :D (Eeeh, ale už sa fakt musím dokopať k tomu aby som DD dočítala :D )
      Jasné! :D

      Odstrániť
    2. Hej, kedysi boli všade nejaké tagy a teraz žiadny nevieš nájsť. Teda, žiadny normálny.

      Odstrániť
    3. A žiadny taký, ktorý má originálne otázky. Proste problém nájsť nejaký. Veď my sme tag nejaký chceli dať od decembra a kým sme našli tento tvoj...no katastrofa :D

      Odstrániť
  2. Tag som už videla a je naozaj dobre vymyslený. Super odpovede, pobavili ma aj vybrané gify :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeme :) Gify hľadala Barča a to jej neskutočne ide :)

      Odstrániť