Month review #2 [Január]

Po roku a pól som sa rozhodla znova spracovať článok do tejto rubriky. Som si povedala, že prečo nie, takže ho tu máte. :D  Prakticky sa vždy v tomto článku budem snažiť pár vetami zhodnotiť každú knihu ktorú som za daný mesiac prečítala.

Ani som sa nenazdala a január je fuč a máme tu február. Nový rok priniesol veľa zmien. A tá najdôležitejšia je, že momentálne som bez brigády, čiže mám viac času na knihy a na blog (nevidno moc :D). Ale takisto, január bol aj veľmi náročný vzhľadom na koniec polroka s tým, že som v predposlednom ročníku na gymnáziu, čiže okrem všetkých predmetov, ktoré som mala doteraz mám ešte aj dva semináre navyše, čiže je toho veľa. Ale tak, v čítaní mi to nezabránilo a prečítala som 7 kníh. 

Knihy, ktoré som prečítala: 
  1. Be my hero [AJ]
  2. Antigona [SJ]
  3. Harry Potter a Kameň mudrcov [SJ]
  4. Wait for it  [AJ]
  5. Mengeleho dievča [SJ] 
  6. Greyson's vow [AJ] 
  7. Pucked Under [AJ]
Be My Hero ~ Linda Kage [4,5*]
Mojou prvou knihou v tomto roku bola práve NA od Lindy Kage. Od autorky som už čítala Price of a Kiss a tá sa mi dosť páčila, ale táto kniha bola podľa mňa oveľa lepšia. Hrdinovia si ma hneď získali a oveľa viac som si ich zamilovala a obľúbila. :) Rozhodne ak hľadáte niečo dobré na čítanie, s ako-tak zaujímavou a neotrepanou zápletkou, s humorom a úžasnými chalanmi, knihy od tejto autorky sú to práve pre Vás. 

Antigona ~ Sofokles [3*]
Povinné čítanie. A neprečítala by som to dobrovoľne, keby nemám z toho robiť referát. Ale nakoniec predsa len, bola to dráma a nebolo to dlhé, takže sa to dalo prečítať. Ale aj tak. Ale sú aj horšie povinné čítania. 

Harry Potter a Kameň mudrcov ~ J.K. Rowling [4*]
Tento rok oslávim 18te narodeniny a rozhodla som sa, že je to najvyšší čas, aby som konečne prečítala Harryho Pottera. Filmy som videla hneď niekoľkokrát, takže som sa jedného nudného zimného večera rozhodla pustiť do čítania aj kníh. A ľúbilo sa mi a do 18tky chcem stihnúť prečítať aj všetky zvyšné diely. Ale uvidíme. 

Wait for It ~ Mariana Zapata [5*]
Prvá kniha, ktorej som tento rok dala 5*. A teda, že si ich aj zaslúžila. Knihy od Mariany Zapaty sú totižto každá v niečom iná. A každá jej kniha je prepracovaná. Postavy prepracované, dej nie je uponáhľaný, ešte sa aj pobavíte... Proste, ak hľadáte nejakú dobrú romantiku, toto je pre vás rozhodne to, čo za prečítanie stojí. 

Mengeleho dievča ~ Viola Stern Fisherová, Veronika Homolová Tóthová [5*]
Ďalšia kniha s vojnovou tématikou, ktorá ma teda úplne dostala. Toto je prvá kniha podľa skutočného príbehu (a prvá, ktorú som takú čítala) a teda neskutočne ma posadila na zadok. Obdivujem Violu, že to všetko prežila. A ak hľadáte príbeh, ktorý vás dostane a zároveň sa chcete dozvedieť ako to prebiehalo v nejakých koncentračných táborov, rozhodne si ju musíte prečítať. 

Greyson's Vow ~ Mia Sheridan [4*]
S Miou Sheridan je to ako na hojdačke. Raz jej príbehy zbožňujem a inokedy ich mám zasa problém dočítať. A tak som sa trochu s pochybnosťami pustila do Greyson's Vow a ostala som príjemne prekvapená - a Mia si úspešne napravila u mňa mienku o jej knihách. Rozhodne je to taká príjemná oddychovka ale so zaujímavým heart-breaking príbehom v pozadí. Takže ak hľadáte niečo, čo sa číta jedna radosť, odporúčam túto knihu. 

Pucked Under ~ Helena Hunting [4*] 
Toto bola taká rýchlovka. Celkom vtipná kniha, ktorá my proste sadla do nálady. Taká kniha, ktorú si prečítajte ak hľadáte niečo jednoduché na odreagovanie a hlavne keď hľadáte nejakú knihu, pri ktorej nemusíte veľa premýšľať. 


V kine som bola na Passengers (Trailer) s Jennifer Lawrence a Chrisom Prattom. A teda nebola som sklamaná. 
Je to príbeh, ktorý sa odohráva vo vesmíre, teda konkrétnejšie na vesmírnej lodi. Ľudia cestujú na novú planétu, kde majú začať nový život. Lenže, stane sa nehoda a Jim Preston (Chris Pratt) je vďaka vzniknutej technickej chybe zobudený zo svojho spánku. Ako jediný. 
Na film som počula rôzne recenzie - pozitívne aj negatívne, ale rozhodne som ostala milo prekvapená. Totižto, je to niečo iné ako čakáte - nie je to o tom, že sa nejakou technickou chybou zobudia práve oni dvaja a zamilujú sa do seba a ešte pri tom stihnú zachrániť celú vesmírnu loď a pod. Nie. Tak to nebolo. A ak chcete vedieť, ako to bolo, pozrite si to ;). 


Ďalej som videla Hacksaw Ridge (Trailer), o ktorom som sa už zmienila v predchádzajúcom článku. Rozhodne je to  zaujímavý vojnový film, ktorý stojí za pozretie. A to, že hlavnú postavu stvárnil Andrew Garfield tiež nie je na škodu. 


A samozrejme som si nemohla nechať újsť tak ospevovaný muzikál La La Land (Trailer). Nebolo to zlé, ale čakala som možno niečo lepšie, vzhľadom na to, ako to je ospevované a na to, že to má rekordných 14 nominácií na Oskara. Ale veľkým plusom tohoto filmu je herecké obsadenie (Ryan Gosling a Emma Stone) a takisto aj koniec. Rozhodne stojí za pozretie a nech si každý spraví naň svoj vlastný názor. 



Tak taký by bol môj január. Okrem iného som ale schytala menšiu žalúdočnú virózu a prišla som teda o koncert Alana Walkera, ale čo už. Aj taký je život. Ale, s kamarátkou sme sa rozhodli, že pôjdeme na Colours of Ostrava v lete, takže aspoň na to sa môžem tešiť.

Čo ste prečítali vy za január? Čo stálo naozaj za to? Aký najlepší film ste videli v januári? :)

3 Komentáre

  1. Kniha Wait for it vyzerá zaujímavo :D možno by som si ju aj prečítala, mám dojem, že dávno som neotvorila NA Aspoň predpokladám, že je to NA podľa tej obálky a názvu :D

    Na Passengers som bola v kine aj ja a prekvapilo ma, že v prvom rade to bol romantický film, nie akčný. Ale bolo to celkom fajn. Dobré efekty a parádne vymyslená loď. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hej Wait for it je NA ale nie taká typická - žiadna insta-love a tak (mám volakde aj recenziu pripravenú, niekedy v najbližších dňoch ju pridám :D )
      Hej, mňa prekvapilo hlavne že proste on ju zobudil, že to nebolo také osudové, že práve oni dvaja sa zobudia :D Ale celkovo som bola spokojná :D

      Odstrániť
  2. Ty mrcha! Ani slovo si mi nepovedala o tych knihách s ktorými ti pilim uši, aj si myslím že to vlastne hovorím do vetra a ty ich čítaš a recenzujes na tajnom blogu o ktorom si mi nevedela povedať!!! Aká drzosť! A mne žiadnu erotiku ani neporadiš!!! Na truc si idem stiahnuť to wait for it.... Btw ako follow nem tvoj blog? Je to celkom pecka 😉

    OdpovedaťOdstrániť