Marissa Meyer ~ Scarlet

Názov: Scarlet
Autorka:  Marissa Meyer
Séria: Mesačné kroniky #2
Žáner: YA, Re-telling
Vydavateľstvo: Egmont
Počet strán: 456
Hodnotenie na GR: 4,31*/83 523
Názory iných čitateľov: Marry | Schefik | Syki



Anotácia: Keď bola Scarlet Benoitová malá, opustili ju oba rodičia a bola poslaná k babičke, aby ju vychovala. Teraz je jej osemnásť a je presvedčená, že sa o seba dokáže postarať sama. Nepotrebuje a ani nechce si nikoho pustiť do života. Výnimkou je jej babička Michelle, žena, ktorá naučila Scarlet všetko, čo vie: pilotovať raketu, ošklbať kačku, ignorovať názor väčšiny a spraviť si svoj. Celých  jedenásť rokov bola babička pre Scarlet jedinou blízkou osobou na svete. 
Až do dňa, kedy babička náhle zmizne a Scarletin život sa obráti hore nohami. O dva týždne neskôr sa Scarlet snaží vydelať na živobytie na ich malé farme, keď v tom sa objaví jej stratený otec, zbitý a blúzniaci. Scarlet sa od neho dozvie, že ho mučil akýsi gang samozvaných strážcov poriadku, ktorý doposiaľ stále drží v zajatí Scarletinu babičku. Jediný, kto o tomto gangu niečo vie, je Vlk, pouličný bitkár, ktorý navštevuje miestnu krčmu. Aj keď sa Scarlet len nerada zveruje cudzím ľudom, zvlášť ak ide o mužov, z ktorého kričia problémy na sto honú, vie, že potrebuje Vlkovu pomoc, aby našla únoscov svojej babičky. Scarlet však netuší akú rolu hrala pre rokmi jej babička pri záchrane princezny Selen, ani kto Vlk vlastne je a aké sú jeho skryté úmysly... 


"Ale, ona nevedela, aké je to zviera zlé, ale vôbec sa ho nebála." 

Spomínala som, aká je Marissa Meyer geniálna autorka? A že by určite stálo za to, aby sme videli do jej hlavy, čo si na nás ešte nachystala? Lebo podľa mňa by to za to rozhodne stálo. A že by to bolo podívaná.

"Vlk si pomyslel: Aj stará babka bude dobrá pod zub, ale takáto malá krehotinka, to by bolo ale sústo." 

V tejto knihe, je hlavná postava Scarlet, ktorú som si tiež obľúbila, ale zatiaľ je Cinder moja favoritka. Ale, Kaia som odsunula až na tretiu pozíciu, a predbehol ho Vlk, ktorý je proste vzhľadom typický bad-boy a proste pre takých mám najmä v knihách slabosť. Ale, na prvé miesto sa dostal Thorne, ktorý bol bezkonkurenčný a zamilovala som si ho v priebehu jednej-dvoch kapitôl. Také zlatíčko bol.
Čo sa týka príbehu, po príbehu Cinder, popolušky, je v tejto knihe hlavným príbehom zasa Scarlet, červená čiapočka. Predtým, ako som sa do tejto série pustila, som si myslela, že príbehy na seba nenadvezujú, ale  mýlila som sa. A o to viac si ma tá séria získala. Nielenže sa pozeráme na nový, vyvýjajúci sa príbeh, ale aj sledujeme, ako si ďalej vedie Cinder, Kai, kráľovná Levana...
Aj keď, viacerý hovorili, že táto kniha ich bavila najmenej, mňa bavila o niečo viac ako Cinder. Kniha mi prišla vtipnejšia, čítala sa jedna radosť (ale to aj Cinder) a rozhodne som si niektoré postavy obľúbila ešte viac, a niektoré úplne zamilovala (pozerám na teba, Thorne).



"Ach, babičko, prečo máš tak veľké zuby?" 

Ako som spomínala, v knihe sa objavovali postavy aj z Cinder.
Cinder je úžasná. Tak ako sa mi páčila už predtým, tak sa mi páčilo, že aj tu si udržovala prakticky to, že je tvrdohlavá, že si ide za svojím, že rozmýšľa a že sa hlavne nevzdávala (a to to teda nemala vôbec ľahké.)
U Kaia sa mi páčilo ako veľa je ochotný obetovať pre svoju krajinu, aj  keď vie, aké riziká to prináša.
Levana, o Levane pomlčíme - ale povedzme si pravdu, už som si vymyslela pár spôsobov, ako by mohla umrieť. A nie vždy sú to zrovna milé konce.
A čo sa týka nových postáv...
Thorne je skvelý. Je vtipný a na jeho hláškach som sa smiala už od momentu, kedy sa tam objavil. Proste, žerem ho. A teším sa, že v Cress ho bude ešte viac (teda dúfam!).
Scarlet, tá bola tiež skvelá. Páči sa mi, ako autorka píše postavy, ktoré majú vždy nejaký charakter, ktorého sa držia. A rozmýšľajú. Žiadne naivky. To je určite jedným z najväčších plusov knihy (hneď po Thorne-ovi).
A Vlk. Vlk no. Ako som spomínala - je opisovaný ako typický bad boy - bitkár. A ako som povedala, pre takých mám slabosť. Celkovo, páčilo sa mi ako sa správal, aký mal charakter a aj jeho motívy sa dali pochopiť.  Proste dokonalý.

"Aby som ťa mohla lepšie zožrať, moja drahá."

Ak ste sa stále do tejto série nepustili, alebo stále váhate, či sa pustiť do pokračovania, neváhajte a určite si to prečítajte, lebo táto séria určite stojí za to. A aj za tie peniaze. Ach. Už ju chcem mať doma pekne kompletnú, na poličke. Takže, už sa asi opakujem, ale makajte túto sériu čítať -je totiž dokonalá (a ja idem čítať Cress)


4 Komentáre

  1. Nedávno jsem dočetla a byla jsem opravdu nadšená a překvapená. Hlavně jsem strašně dlouho nemohla přijít na to, co si myslet o Vlkovi... A Thorne byl dokonalý! Nemůžu se dočkat Cress! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja! :) A najviac ma prekvapilo, že ten Vlk, že som si to proste netipla nejako :D väčšinou na to prídem bežne v knihách a teraz... :D no stáva sa, asi som mala slabšiu chvíľku :D (fakt som mu to zožrala všetko aj s navýjakom :D)
      Thorne je najlepší :D a v Cress ani nehovoriac :D (tú som prečítala asi tak pred týždňom a bude aj recenzia..niekedy :D )

      Odstrániť
    2. No chvíli to bylo, že Vlk je zlatíčko a pak to byl hajzl a idiot a pak zase ne a zase jo... :D Žrala jsem to všechno... :D Já už mám Cress doma, tak se na to těším... :)

      Odstrániť
    3. :D Hej presne :D D
      Máš ju doma? tak sa do nej pusti :) fakt sa mi páčila :) a Thorne je takéé mega zlatíčko :3

      Odstrániť