BTW: Would You Rather

Nový Tag! :D Tentoraz od úžasnej Foxy !


 1. Čítala by si do konca života už len série alebo 
samostatné knihy?
BARBORA: To je jednoduchá otázka pre mňa :D Ja som zástanca sérií.Viac spoznáte postavy,prostredie a môžete si dlhšie užívať ich príbehy.Problém he že keď skončia o to ťažšie to je... 
MAGGIE: Asi série. Ale teda s tým, že tie čo by ma nebavili by som ďalej čítať nemusela. Ale väčšina ma fakt baví a som rada, že môžem s obľúbenými hrdinami stráviť čo najviac času a žiť spolu s nimi ich príbeh. 
2. Čítala by si do konca života len knihy od autoriek či autorov?

BARBORA: Tak toto už nie je tak ľahké :DD konkrétne v mojich naj sériach sú polka od autorov a polka od autoriek.Ale ženy držia pri sebe,takže ženy! :D
MAGGIE: Ja si fakt okrem Greena a Martin-a neviem spomenúť na žiadnu knihu ktorú som čítala od muža. Takže, ženy. 
3. Nakupovať radšej v kamenných obchodoch či na internetových?


BARBORA:Hm...Milujem kamenné kedže si môžem knihy pozrieť na živo a tak,ale zas vždy som tam strašne dlho lebo musím preskúmať každý kút :D Takže internetové.Je to pohodlné a rýchle.

MAGGIE: No. Internetové knihkupectvo má určite svoje plus a to je hlavne cena, ale pre mňa vyhráva kamenné - nie je nad ten pocit, keď si proste tú knihu môžeš sama odniesť domov a máš ju hneď a nemusíš čakať nejakú dobu. A celkovo, tá atmosféra v kamennom knihkupectve je super. 

 4. Chcela by si, aby sa všetky knihy stali filmami či seriálmi?


BARBORA:Tu je dôležité slovo všetky :D Všetky by asi ani nemali byť,lebo niečo sa nedá nahrať,musíme si to predstaviť.Ale ke´d už tak tak seriály.Ale také mini-série ako GoT alebo Sherlock.

MAGGIE: Ejha. Toto sú teda otázky. Ale myslím že série - dá sa v nich všetko dokonale doprodrobna spracovať a ak by sa na ich tvorbe podielal autor, tak to fakt bude super (ale to isté patrí o filmoch). Ja fakt neviem - proste asi takto by som to povedala - ak je kniha sériou, tak určite seriál, ak je to stand-alone tak určite film. 

5. Radšej by si čítala 5 strán za deň alebo 5 kníh za týždeň?


BARBORA: To čo je za otázku ?! :DD jasné že 5 za týždeň.Ale pravdepodobne by som oslepla a nemala na nič čas :D

MAGGIE: 5 za týždeň. Ale fakt sa obávam, že by som vôbec nespala.



6. Byť profesionálny recenzent alebo autor?

BARBORA: Autor! :) Napísať knihu sa už chytým dlho ale mám len zápletku a pár výrokov ...Aj keď byť recenzentom je tiež super.

MAGGIE: Asi skôr recenzent. Ja nejako...nikdy, aj keď som nejaké fanfiction písala (nepriznávam sa k tomu často :D) tak to boli katastrofy a dokončila som tuším jednu. Neviem nejako, proste to písanie príbehov aby bolo všetko premyslené, dobre vykresliť postavy atď...asi teda fakt ten recenzent. 


7. Radšej by si čítala svojich top 20 kníh stále dookola alebo iba nové knihy, ktoré si predtým nečítala?



BARBORA: Kedže by ma tie nové prestali asi baviť po čase,tak si vyberám stále nové :) ale zas ke´d si predstavím svet bez Pekelných strojov,Percyho a Got :/ :/ :/

MAGGIE: Nové. Po nejakej dobe si rada dávam re-reading ale čítať to stále dokola...to by ma fakt nebavilo. 
ä
8. Byť knihovníčka či predavačka kníh v obchode?


BARBORA: V podstate je mi to jedno :D Chodím do obidvoch a milujem vôňu našej Levočskej knižnice.Ale zas v kníhkupectve je viacej ľudí,viacej by som im mohla poradiť.

MAGGIE: Knihovníčka. Vždy, keď prídem do knihkupectva, tá predavačka kukne na mňa, opýta sa ma či potrebujem niečo a ak poviem nie, tak už nič. Ale za to v knižnici sú tie knihovníčky fakt milé a vždy sa tak so mnou rozprávajú a vždy proste navodia tú lepšiu atmosféru. 
9. Radšej by si čítala knihy len tvojho obľúbeného žánru alebo knihy všetkých ostatných žánrov, len nie tvojho obľúbeného?


BARBORA: Asi naj žánru.Keď si mám predstaviť že by som čítala len dajaké romantické knihy tak by mi z toho preplo.Fantasty je proste naj! :)

MAGGIE: Keďže ja fakt nemám jeden obľúbený žáner a najradšej nejaké tie kombinácie akože - romantický fantasy román atď :D ale niekedy iba romantika..takže ja fakt neviem. Keďže by som mojimi obľúbenými žánrami vyradila všetky čo čítam, tak by som ostala len pri tých môjho obľúbeného žánru. 



10. Obyčajné knihy či e-booky?

BARBORA: V poslednom čase čítam veľa e-bookov,ale povedzme si pravdu.Nič sa nevyrovná klasickej knihe :)
MAGGIE: Klasické knihy. tie u mňa vždy prevládali. Ako, e-booky sú praktické a napr. ráno v buse vždy čítam nejaký e-book, ale inak v škole cez volnú hodinu a doma vždy radšej klasické knihy. A tá ich vôňa :3 


2 Komentáre

  1. Super odpovedeee :) tag je z netu inak :D a tie gifka :DDDD ten thor najlepši :DD ANOTHER! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nevadí :D máme to od teba proste :DDDD hej THOR je Top

      Odstrániť