FILMOVÁ RECENZIA: THE MAZE RUNNER

Dneska, po nevedomom plánovaní (sa učím poctivo slovenčinu :D ďalší dôkaz že mi šibe :D), som sa vybrala na Maze Runnera a teda zostala som iba prekvapená. Po nekonečnom čakaní na kamarátku (to, že nechodí na čas som už konečne pochopila) a malom strachu, že to snáď nestihneme, sme to stihli a teda neľutujem! Keď to zhrniem, pred začiatkom som ani netušila že na čo vlastne idem - trailerov som pár videla, ale že by ma to nejako lákalo, a hlavne moc ma ani kniha nelákala, ale všetci to ospevovali, a dokonca aj kamarátka čo najskôr tvrdila, že na to nepôjde vôbec, tak na tom bola a ospevovala to - a hlavne Dylana. A tak som sa aj ja na to nakoniec, najmä kvôli miláčikovi Dylanovi O'Brienovi - vybrala.


15minuté reklamy sme si vytrpeli (aj keď nám náš obľúbený na If I Stay nedali) a konečne začal film. A hneď čo sme vzali ako bod k dobru, že nás to rovno hodilo do deju, a nie žiadne nudné opletačky okolo toho. Jediné, čo som o príbehu vedela bolo, že sú na nejakom mieste, a aby sa dostali preč, musia prejsť tým labyrintom, a vedela som trochu aj koniec, lebo kamarátka nevie mlčať ale to mi aj tak nezabránilo si film maximálne užiť a slintať  nad Dylanom. Musím uznať, že som bola prekvapená, že na nás sa nikto nesťažoval - lebo tie naše komenátre na celú sálu no :D Čo vám poviem, keď do kina idú dve pobláznené do Teen Wolfu a v niektorých momentoch keď napr. Thomas bežal, tak sme vybuchovali do smiechu, lebo to vyzeralo ako totálny Stiles. 
No dobre, aby som to nejako zhrnula, príbeh si myslím, že bol super vymyslený a strašne zamotaný a ešte, keď sa už blížil koniec a proste to sme cítili, tak sme sa začali modliť, aby sa to už nekončilo, lebo proste, my potrebujeme hneď pokračovanie! 
Čo sa týka postáv, Thomas sa mi páčil, nebol vôbec žiadny taký posera, ako by som bola ja, keby tam skončím, premýšľal a aj keď ich veľmi nepoznal, aj tak sa vrhol do Labyrintu aby Albyho zachránil, ktorý bol k nemu od začiatku milý. 
Albyho som si obľúbila a obdivovala som ho za to, že to v tom Labyrinte  vydržal tak dlho, lebo mne by tam celkom určite preskočilo. Takisto sa mi páčilo ako si u všetkých získal rešpekt a proste sa to tam snažil viesť a držať ich pokope. 
Teresa bola zo začiatku divná, ale hneď si ma získala, najmä ako začala hádzať na nich kamene, no nemohla som z toho. Páčilo sa mi ako sa snažila nad všetkým premýšľať, spolu s Thomasom, ale celkovo mi prišla v tejto časti taká nevýrazná a rozhodne sa teším na pokračovanie, ako sa jej postava vyvinie. 
Newt mi takisto ako Teresa až tak výrazný neprišiel, ale keď už tam bol, vždy bol taký zlatučký a tak pekne rozmýšlal a celkovo, páčilo sa mi ako si všetko premyslí a nechová sa unáhlene (takisto ako Thomas alebo napr. taký Alby :D ) 
Chuck  bol také zlatíčko, tiež. :D A bolo mi ho dosť ľúto, asi celkovo najviac z nich všetkých ktorý tam skončili. 
Minho-a  som zo začiatku nemala rada, a prišiel mi ako namyslený a zbabelec, ale potom nejako po polovičke filmu som si ho obľúbila a to mi až do konca vydržalo. 
Gally -  toho som nemala rada od začiatku, a aj ten herec mi je nesympatický a všetko :D a prišiel mi fakt ako korunovaný ko..ehm, blbec. 


Aby som to zhrnula, všetci čo ako ja stále váhate či ísť - neísť, chodte!  lebo toto neoľutuje. Úžasní herci, úžasný, premyslený a zamotaný príbeh, ktorý aj keď si myslíte, že je  už koniec a pokoj, tak teda nie je ešte ani začiatok. Myslím, že to nikto neolutuje, a ja si idem posunúť na mojom pomyselnom zozname Labyrint: Útěk na jedny z prvých miest kníh ktoré proste musím mať doma a prečítať si ich. :) 

A samozrejme, hneď potom ako som dorazila domov, som začala zisťovať informácie o pokračovaní, takže - ešte tento rok na jeseň by sa malo začať natáčať, a dvojka sa bude volať, čo už asi viete, The Scorch Trials  a premieru bude mať celosvetovo 15.9.2015 a ja idem striehnuť na zoznam filmov, ktoré chodia na SK, kedy sa to tam objaví - a hlavne s akým dátumom! :) 


2 Komentáre

  1. Odpovede
    1. Máš na čo! :D ja sa neskutočne teším na knihu :D a film bol super! samá akcia a všetko! žiadne nudné miesta :)

      Odstrániť