Kristen Ciccarelli - Posledný Namsara - Iskari 1

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Posledný Namsara - Iskari 1Anotácia: Keď ľudia vstúpia do vojny s drakmi, pomôcť môže len ich obávaná lovkyňa. Prvý diel napínavej fantasy trilógie.
Prvý diel fantasy trilógie, v ktorej vedú ľudia vojnu s drakmi. A jedno dievča ich má za úlohu všetkých zabiť. Princezná Asha je najobávanejšia lovkyňa drakov. Privoláva ich rozprávaním legiend, ktoré síce drakov prilákajú, ale zároveň im dodávajú dávno zabudnutú moc – opäť chrlia oheň. Ignoruje tak kráľove príkazy. Staré legendy totiž stáli kráľovnú život. A takmer aj Ashu. Keď jej kráľ prikáže skoliť obávaného prvodraka Kozua, Asha zacíti príležitosť ako splatiť dlh svojmu mestu a kráľovstvu.






Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt iskari fanart

Túto knihu som mala už riadne dlho vyhliadnutú, kedže mala naozaj veľmi pozitívne recenzie a anotácia vyzerala geniálne. Plus kniha má tematiku drakov, ktorá si ma získala už pri Eragonovi, no nejako som ju neobjavila v ďalších knihách, ktoré by stali za pozornosť. Konečne  teda vyšla aj u nás a musím povedať, čakanie sa oplatilo už len kvôli tej krásne obálke. Ako to však dopadlo s jej obsahom? Neviem či to bolo tým, že som mala fakt veľké očakávania, ale tým, že začínam v mojich 20 rokoch byť na takéto knihy stará, ale bohužiaľ ma sklamala. Teda sklamala je asi príliš silné slovo, ide skôr o to, že táto kniha nijak neprekvapí, nepoteší ale ani neurazí. Celkový dojem bol taký neutrálny - pri jej čítaní som si dobre oddýchla, nejako som sa nepotrebovala hlboko sústrediť na dej, takže ak hľadáte oddychové fantasy čítanie, táto kniha môže byť pre vás to pravé.







Hlavnou hrdinkou tohto príbehu je Asha, ktorá žije v kráľovstve ktoré neustále zápasí so útočiacimi drakmi. Asha je nie len princeznou, ale aj najobávanejšou lovkyňou drakov. Je to ten prípad hrdinky, ktorá sa snaží nájsť vykúpenie za svoje hriechy, no bohužiaľ neverí, že si ho zaslúži, a tak sa často utápa v pocite vine. To vedie ku čiastočnému zatváraniu očí pred vecami, ktoré môže neskor ľutovať. Aby toho nebolo málo, má sa vzdať za veliteľa vojska-Jereka, ktorého z duše neznáša a snaží sa tomu ta každú cenu vyhnúť. Ja viem no, klasická YA fantasy zápletka. Čo sa mi však páčilo na tomto príbehu, je ako sa Asha k drakom dostáva.  Využíva na to zakázané praktiku, ktorá zabila jej matku a to je rozprávanie príbehov. Tie boli pomerne zaujímavé a spestrili mi čítanie, aj keď vás niekedy bohužiaľ vyhodia z plynulosti deja, a tak nemáte takú silnú motiváciu pokračovať v čítaní.


Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt iskari fanart



Ak by som to mala celé dokopy zhodnotiť, silnou stránkou knihy je to akým štýlom je vyrozprávaná, zasadená v zaujímavom prostredí, ktoré môže naozaj veľa ponúknuť. A aj keď prekvapivé zvraty neboli naozaj prekvapivé, to by som ešte vedela knihe odpustiť, lebo zvyšok to vynahrádza. No problém je, že si ma absolútne nezískali postavy, čo je pre mňa niekedy ešte viac dôležité ako samotný dej. Po dočítaní knihy som si pamatala poriadne len 3 postavy, Asha- ktorá bola pomerne sympatická silná ženská hrdinka, no mám pocit, že som takých videla už milióny. Ďalšou postavou bol sluha so zaujímavým príbehom - Torwin, ktorý ma pravdepodobne najviac zaujal, no nemal dostatok častí aby som si k nemu vyvinula vzťah. Poslednou je Jarek, ktorý zastupoval rolu záporaka celkom úspešne. Pre tieto dôvody som sa rozhodla dať knihe 3 kačičky - kniha vás neurazí, no ani neohúri. Môžem ju však odporúčať na oddychové čítanie. 



Za recenzný výtlačok veľmi pekne ďakujem Albatrosmedia. Knihu si môžete kúpiť napr. TU 


4 Komentáre

  1. Chcem odporučiť Dr ade ako najlepšie kúzlo koliesko z Afriky, on je dobrý a guanín muž, ktorý mi pomohol, som narazil na jeho svedectvo on-line a ako pomôcť ľuďom priviesť späť svojho milenca, na prvý strach, ale som si želal, aby sa pokúsila na moje najväčšie prekvapenie urobil dobrú prácu a moja láska je späť ku mne, žijúci spolu ako jeden. to všetko bolo kvôli Dr ade, môžete ho kontaktovať dnes a dostať svoj problém vyriešený. Volajte/WhatsApp + 27740386124 alebo ho e-mailom na adrese: aoba5019@gmail.com.  

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Osobně mě teda tahle knížka vůbec nezaujala, ale i tak ti děkuji za zajímavou recenzi :)
    Marky (endlessbibliophile)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Toto je svedectvo, ktoré poviem každému, aby počul. Som ženatý / vydatá 4 roky a piaty rok môjho manželstva mala ďalšia žena kúzlo, ktoré mi vzalo manžela a môj manžel ma opustil a naše deti, a my sme trpeli 2 roky, kým som nemal na mysli miesto, kde je to skvelé muž Dr, Adeleke, ktorý niekomu pomohol a rozhodol som sa ho skúsiť, aby mi pomohol priviesť môjho manžela domov, a verte mi, že mu pošlem iba moju fotku s mojím manželom a on ma požiadal, aby som dostal potrebné veci a po 24 hodinách ako mi povedal, videl som, že auto vjelo do domu, a hľa, bol to môj manžel a prišiel ku mne a našim deťom, a preto som rád, že sa každý z vás môže podobným stretnúť s týmto mužom a mať svojho milenca späť k svojmu ja ,, Jeho e-mail: aoba5019@gmail.com môžete ho tiež kontaktovať na WhatsApp: +27740386124 ... Budete radi

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pozor! Ak niekoho milujete a záleží vám na ňom, urobíte všetko pre to, aby ste s ním boli, som Raymond, moja bývalá priateľka, milujem ju tak veľmi, keď sme sa rozišli, nikdy na ňu neprestanem myslieť, musím niečo urobiť aby som ju získal späť, to bolo, keď som začal čítať články o tom, ako získať späť milenku, videl som článok, ktorý hovoril o ADELEKE OBA a o tom, koľkým ľuďom pomohol priviesť späť jeho milenku, kontaktoval som ADELEKE OBA na WhatsApp, všetko som vysvetlil ho a čarovať na moju bývalú priateľku, ktorá mi v ten istý deň zavolala a začala ma prosiť, a dnes sme opäť spolu, miluje ma a chichoce sa mi viac ako predtým a čoskoro sa vezmeme, kontaktujte ADELEKE OBA dnes na WhatsApp čísle +27740386124 alebo mu môžete poslať e-mail; aoba5019@gmail.com ... Je to najlepšie kúzlo, ktoré môžete kontaktovať o pomoc, vďaka neskôr

    OdpovedaťOdstrániť