NETFLIX BOOK TAG

Ahojte :) Nedávno som hľadala nejaký nový tag, až som objavila tento inšpirovaný Netflixom, ktorý nás s Maggie hneď zaujal. No rozhodli sme sa ho trochu spestriť tým, že keďže obe milujeme knihy aj seriály, nevyplníme otázky len z pohľadu kníh, ale aj seriálov. Preto aj keď sa otázky týkajú primárne kníh, nájdete naše odpovede/odporúčania aj k seriálom. Pôvodný príspevok môžete nájsť TU.

1. Nedávno videné - Akú poslednú knihu ste prečítali? 
Súvisiaci obrázokBarbora: Aktuálne som prečítala hneď za sebou 2 posledné knihy z trilógie All for the game od Nory Sakovic, ktorú asi nikto z vás nepozná. Ja som ju objavila na základe úžasných fanartov, fan-videí a odporúčaní od fanúšíkov Havranieho Cyklu, tak som to teda skúsila. No a musím povedať, že aj aj keď nikto poriadne nevie popísať o čom to je a prečo je to také dobré, neskutočne ma to dostalo (a to ja contemporary skoro vôbec nečítam - viacmenej nikdy mi nesadne).
No a seriál, ktorý ma v poslednej dobe zaujal je Deadly Class. Je to natočené podľa rovnomenného komiksu,no nejedná sa o sci-fi ani fantasy. Ide skôr o serál zo stredo-školského prostredia, až na to, že v danej škole vychovávajú namiesto slušných žiakov kriminálnikov a vrahov.
Maggie: Ak mi odpustíš od Hany Repovej. Fakt sa noazaj skvelo tá kniha čítala, ale zas na druhú stranu bola aj veľmi predvídateľná. A možno aj kvôli tomu som si ju nakoniec neužila tak, ako som chcela. Ale rozhodne patrí medzi tie, ktoré si prečítate ak hľadáte nejakú príjemnú oddychovku, ktorá je zároveň aj veľmi dobre napísaná. 
A čo sa týka posledného seriálu, ktorý som videla...No, naposledy som na jedno posedenie pozrela celého The Bodyguard. Je to príbeh bodyguarda, ktorý dostane za úlohu strážiť home secretary Anglicka. Bolo to neskutočne dobre natočené, zahrané, každá epizóda má cca 1 hodinu, má to iba 6 častí a fakt to bolo pecka. Nevedela som sa od toho odtrhnúť, čiže určite odporúčam. 


2. Najlepšie tipy - Kniha, ktorú vám odporúčali na základe inej, ktorú ste prečítali.
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt The Kiss Quotient fanartBarbora: Ehm myslím, že toto sa deje neustále - aspoň teda u ľudí. Neviem si spomenúť na niečo veľmi špecifické, ale tak Maggie mi nedávno odporučila Warcross, že je to super a bude sa mi to páčiť. A fakt bolo ! Vedela som, že by mi mala sadnúť, kedže tento gaming-štýl kníh milujem.
Hm...zo seriálov asi vyberiem The Chilling Adventures of Sabrina, ktoré malo veľký potenciál na to aby mi sadlo a bolo mi viackrát odporúčané. No bohužial, nesadli sme si a zvládla som len dve časti.
Maggie: Ráta sa aj Goodreads? Dúfam, že hej. Keď som prečítala The Hating Game od Sally Thorne, tak mi potom Goodreads odporúčal aj The Kiss Quotient od Helen Hoang. Obe sú romantické knihy, takisto aj vtipné a veľmi dobre sa čítajú. Rozhodne odporúčam, ak hľadáte nejakú príjemnú oddychovku. 
Čo sa týka seriálov, Netflix mi odporučil heď viacero seriálov. Naposledy som sa vďaka tomu pustila do Always a Witch. Myslím, že je to španielsky seriál. Je to o čarodejnici, ktorá zo 17 storočia akosi pocestuje do budúcnosti a ocitne sa v súčastnosti. Nevidela som viac ako 2 epizódy, ale vyzerá to byť zatiaľ celkom fajn a som zvedavá, kam sa tento seriál vyvinie. 


3. Nedávno pridané - Posledná kniha, ktorú ste si kúpili. 
Barbora: King of scars od úžasnej Leigh Bardugo ! No bohužiaľ, ešte stále neprišiel (a asi ani tak skoro nepríde), keďže na bookdepository bol okolo toho taký ošiaľ, že aj keď som ho predobjednala stále nemali tovar - všetko vypredané, no už je vraj na ceste.
Tak seriál posledný tu už bol, tak teda film. Konečne som si pozrela Aquamana, no aj keď to bolo celkom fajn, stále som čakala trochu viac, a tak som bola pomerne sklamaná (avšak stále lepšie ako klasický komiksový Aquaman)
Maggie: No, objednávala som ich naraz, ale posledná kniha, ktorá mi prišla bola práve Godsgrave od Jay Kristoffa. Godsgrave je pokračovanie Nevernight, ktoré som začala čítať len nedávno, ale napriek tomu som proste už objednala aj pokračovanie, ktoré na mňa bude čakať rovno ako dočítam Nevernight. 
Tentokrát to ale nebude seriál, ktorý som si pridala naposledy, ale film - a to konkrétne IO. Je to príbeh dvoch ľudí, ktorí zostávajú ako jedny z posledných na Zemi, potom čo sa Zem stala prakticky neobývateľná. Aspoň také niečo sa mi zdá z traileru. Ale rozhodne sa na to plánujem pozrieť niekedy v blízkej budúcnosti. 


4. Populárne na Netflixe - Vyberte dve populárne knihy, ktoré ste ešte stále neprečítali, aj napriek veľkému ošiaľu okolo nich. 
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt alina and darkling fanart morgana0anagromBarbora: No ako vždy, do tejto kategórie patrí celá séria Harry Potter (áno chystám sa no to niekedy, prvý pokus nedopadol dobre) a ďalej to bude určite Veža na úsvite, ktorú sa proste nedokáže donútiť prečítať. Viem, že je to dosť vychválená kniha, no ja Chaola proste neznesiem. Neviem ako to pôjde ďalej, pretože aj tak ju musím prečítať (alebo si ju poriadne vyspoilerovať), aby som mohla čítať posledný diel tejto série.
Maggie: Hm, Barča ma za toto zabije ale tak bude to Shadow and Bone od Leigh Bardugo - áno, chystám sa na ňu v najbližšej budúcnosti, neboj sa (Barbora: bojím). A ďalšou bude Kingdom of Ash od Sarah J Maas alias posledná kniha v TOG sérii. Nečítala som ani Tower of Dawn, čiže je to tak jedno. Ale ako som už spomínala v mesačnom zhrnutí, akurát som začala s rereadingom a plánujem sa k nej dostať ešte tento rok.
Čo sa týka seriálov, jedným z nich budú určite Vikingovia. Neviem, tým ako to všetci ospevujú, tým viac sa akosi na to neviem poriadne odhodlať a pustiť sa do tohto seriálu. Ďalším seriálom bude určite aj Punisher , na ktorého sa ale narozdiel od Vikingov plánujem v blízkej budúcnosti pozrieť. 


5. Komédie - Vtipná kniha
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt rick riordan funny fanartBarbora: Hm hocičo od Ricka Riordana. Ten ma dokáže vždy niečim pobaviť!
So seriálom to bude asi ťažšie, nejak často nepozerám komédie, skôr drámy + nechcem spomínať tie čo už každý pozná. Fakt mi nič také nenapadá. Ak sa však chcete zasmiať na niečom čo nemá byť vtipné, určite odporúčam Riverdale (2+3 séria).
Maggie: Tých je asi viacero, ale jednou z celkovo najlepších kníh, ktoré som čítala, bolo From Lukov With Love od Mariany Zapaty. Proste, Marianu Zapatu naozaj zbožňujem ako autorku a táto kniha sa jej naozaj veľmi podarila. A bola o krasokorčuliaroch - žiadnu inú knihu som ešte o krasokorčuliaroch nečítala, ale proste, táto bola skvelá. 
A seriál, hm The Good Place, ak nechcem spomínať také klasické ako Friends alebo How I Met Your Mother. The Good Place je naozaj dosť dobrý komediálny seriál, ktorého každá epizóda je naozaj vtipná a dosť si užívam tento seriál. A určite ho odporúčam. 


6. Dráma - Postava, ktorá je drama king/queen. 
Barbora: Ehm...na tejto otázke sme asi zlyhali, nič mi nenapadá. Síce v seriály by to mohla byť napríklad Cheryl z Riverdale, tá rada veci dramatizuje.
Maggie: No, mohli by ste ma aj zbiť, ale ja si ani za boha nevybavím žiadnu takú knihu/seriál. Možno to bude tým, že väčšinou ak mi nesadnú postavy, málokedy tú knihu dočítam/dopozerám ten seriál. Takže, túto otázku asi vynechám. 


Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt throne of glass fanart dorian7. Pozrieť si znova - Kniha/séria, ktorú si chcete znova prečítať. 
Barbora: Tak nedávno som akurát rozmýšľala, že by som si chcela zase prečítať Infernal Devices. Niekedy som som to zvykla čítať cez Vianoce, no tieto som nejak nestíhala - teda vlastne ani tie minulé, tak myslím, že je čas sa k tomu vrátiť.
Niekedy má láka si pozrieť od začiatku Supernatural, no potom si spomeniem koľko to má sérií a už mi to neznie ako až tak dobrý nápad. No raz keď bude stará ležať doma, určite sa do toho pustím.
Maggie: No, práve mám rozčítanú znova sériu Throne of Glass. Je to skvelá séria a keďže som ešte posledné dva diely nečítala, rozhodla som sa predtým najskôr prečítať znovu celú sériu - lebo, predsa len som už na kopu vecí zabudla a preto som sa aj rozhodla pre tento rereading. 
Seriál, ktorý si chcem znovu pozrieť...to takto povedať neviem, ale vždy keď mám náladu pod psa, siaham práve po Friends, teda Priateľoch, ktorý ma neprestanú baviť asi nikdy. 


8. Akčné a dobrodružné - Kniha plná akcie. 
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt kaz brekker fanartBarbora: No tak tu jednoznačne musím spomenúť Vraniu šestku a hlavne jej pokračovanie Kráľovstvo podvodníkov. Ak hľadáte niečo akčné, čo je lepšie ako práve táto duológia?
Zo seriálov, ktoré aktuálne sledujem to bude Gotham, ktorý akurát finišuje svoju poslednú sériu :(
Maggie: Iko a takisto aj jej pokračovanie od Marissy Meyer. Ten komiks bol neskutočne plný akcie, úžasne napísaný s úžasnými hrdinami a takisto aj skvelými kresbami. Neboli to žiadne obyčajné kresby a práve aj preto sa mi veľmi páčili. 
Nerada sa opakujem v týchto tagoch, ale teraz mi to proste nedá - The Bodyguard. Ten seriál bol tak dobre spracovaný, že som naozaj mala problém sa od neho odlepiť a viackrát som doslova zadržiavala dych počas toho ako som ho pozerala. 


9. Čoskoro vychádza - Nová kniha, na ktorú sa tešíte. 
Barbora: Zistila som, že v Tatrane vychádza kniha Circle (preložené ako Kirke?) od Madeline Miller. Počula som na ňu v zahraničí veľa chvály, a keďže milujem grécku mytológiu verím, že to bude niečo pre mňa.
No ak to prepojíme s knihami, hovorí sa o seriálu na motívy Raven cycle aj Shadow and bone + Six of crows. Na jednu stranu sa teším, no na druhú celkom obávam čo z toho spravia. Aj keď ako, žeby to ešte nedopadlo podobne ako s plánovaným seriálom Queen of Shadows, po ktorom sa nejako zľahla zem.
Maggie: Jaj no, tých je viacero - ako sa mám rozhodnúť iba pre jednu? Preto som sa rozhodla práve pre dve - jednou z nich je The Risk od Elle Kennedy, ktorá vychádza už o pár dní a celkovo, týchto hokejistov ja zbožňujem a čokoľvek o nich Elle Kennedy napíše, to si musím prečítať. 
A čo sa týka iných žánrov, asi najviac sa teším na Aurora Rising od Amie Kaufman a Jaya Kristoffa. Proste, ich prvú sériu Iluminae Files som zbožňovala, naozaj sa im to dobre píše spolu a proste, nedá mi to inak ako proste po tejto knihe automaticky siahnuť bez toho, aby som riešila o čom vôbec tá kniha bude. 
Hm, seriál...Nedávno som zaregistrovala, že sa pripravuje seriál inšpirovaný Shadow and Bone od Leigh Bardugo a rozhodne, dovtedy sériu plánujem prečítať a určite si tento seriál nenechám ujsť. 

5 Komentáre

  1. Na All for the game sa tiež už dlhšie chystám, presne z toho istého dôvodu! :D :D Tak dúfam, že nesklame.
    Deadly Class sledujem, je to super.
    Sabrina sa mi celkom páčila, ale mám pocit, že bol okolo toho priveľký hype a nebolo to AŽ TAKÉ úžasné.
    Na King of Scars sa niekedy v budúcnosti tiež chystám, ale chcela by som sa predtým prelúskať Grishou (nie, ani ja som to ešte nečítala, hups).
    Rickove knihy sú úplne super, tiež sa na nich vždy pobavím :D
    The Good Place je úplne skvelé! Môj obľúbený sitcom je ale Brooklyn Nine-Nine.
    So seriálmi tiež mávam často pocit, že by som si to chcela pozrieť znova, no počet sérií a epizód ma väčšinou vráti späť do reality.
    Tiež sa dosť bojím, čo spravia z tých seriálov... Ale mám aspoň trochu nádeje pre TRC seriál, pretože som počula, že by za tým mal stáť tím, ktorý robí The Magicians a to je moja srdcovka, takže <3 A SYFY máva väčšinou celkom slušné seriály.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. -All for the game ma riadne dostalo...Prvá kniha bola síce dobrá, no od druhej som sa už toho nemohla odtrhnúť! Skús to niekedy a daj vedieť či sa ti to páčilo :)
      -Hejže? Ako samo o sebe Sabrina nebola nejaká zla, no proste ma to nebavilo až tak aby som tomu aktuálne venovala čas.
      - Odporúčam fakt prečítať Grishu najprv :D Už len to, že som skôr čítala Grishu než Six of crows veľa spravilo. Je super potom vidieť tie malé detaily čo tam autorka dáva, nehovoriac o tom, že Nikolaiova kniha bez toho asi ani nepôjde.
      - Na Brooklyn Nine-Nine sa určite chystám. Všade na mňa vyskakujú meme ohľadom toho :D
      -Btw. tiež pozerám The Magicians! Len som sa sekla niekde a teraz neviem kde pokračovať :/

      Odstrániť
    2. -Jasné, ozvem sa, keď sa k tomu raz dostanem :) Máš e-knihy inak alebo si to odniekiaľ kúpila?
      -Hej, viem, len Grisha ma až tak nelákala, ale tiež by som rada mala všetky informácie v hlave :D
      -B99 je super, takže dúfam, že sa bude páčiť :)
      -Určite na to prídi, lebo to stojí za to! :D

      Odstrániť
    3. - E-book len zatiaľ, bohužiaľ v pevnej podobe ich celkom ťažko zohnať (ako sú na amazone, len to poštovne no). Ale e-verzia je zdarma na Amazone, nájdeš aj hocikde na internete autorka to sprístupnila :)
      - Ale skús ju, možno aj tým, že som mala celkom nízke očakávania, sa mi táto séria páčila. Také 4 * celkovo.
      - No sú na watchliste, snáď blízka budúcnosť :D

      Odstrániť
    4. -Hej, myslím, že e-knihy mám aj stiahnuté, lebo tiež som pozerala, že sa to moc nedá zohnať :D
      -Verím, že raz k tomu dôjde :)

      Odstrániť