Month Review #13 [Január 2018]

Ako tak na to pozerám, dá sa povedať, že január bol celkom úspešný mesiac pre mňa - čo sa týka čítania kníh, keďže som ich prečítala až rekordné množstvo. Takže, toto bude celkom dlhé zhrnutie a preto šup do toho :)
 
Rozhodla som sa tento rok trochu zmeniť štýl týchto článkov, budem tu pridávať aj počet strán, ktoré som prečítala, zhrniem aj články na blogu, ktoré sa vyskytli, spomeniem nejaké knihy, ktoré mi pribudli na poličku a tak ďalej, prakticky všetko čo sa týka kníh vrámci tohto mesiaca.
 
Knihy, ktoré som prečítala:
  1. Everless [AJ] - 368 strán | 4* | Recenzia
  2. Racing the Sun [AJ] - 336 strán | 3*
  3. Divoká píseň [SJ] - 335 strán | 4*
  4. Our Dark Duet [AJ] - 510 strán | 5*
  5. Kindered Spirits [AJ] - 96 strán | 4*
  6. Lásk@ na prvý klik [SJ] - 360 strán | 4* | Recenzia
  7. The Inexplicable Logic of My Life - 452 strán | 4*
  8. Geekerella [AJ] - 320 strán  | 4*
  9. Sex, not love [AJ] - 300 strán | 3*
  10. Man Hands [AJ] - 239 strán | 4*
  11. Najdlhší deň Adama T. [SJ]- 280 strán | 4* | Recenzia
  12. Man Card [AJ] - 452 strán | 3*
           Dokopy strán: 4 048
           Priemerne na jednu knihu: 337,33 strán
           Priemerné hodnotenie: 3,83*

Akosi sa to ani mne nezdá, ale vyzerá to tak, že som prečítala -pomaly rekordných pre mňa - 12 kníh za mesiac. Čo je naozaj veľa aj na mňa. Ale s tým všetkým stresom v škole a ohľadne scio testov a všetkého, som čoraz viac siahala po knihách - aby som trochu vypla od všetkých povinností.
Takisto, som trošičku zanedbávala blog a nebyť naplánovaných viacerých článkov ešte počas vianočných prázdnin, asi by tu zas raz skapal pes. A s blížiacimi sa maturitami Vám ani neviem sľúbiť, že sa to náhodou nestane - ale pokúsim sa tomu vyhnúť.

Najlepšia kniha mesiaca:
Well, je to vidieť aj z hodnotenia, keďže až 1 kniha si vyslúžila 5* a to konkrétne Our Dark Duet. Tento mesiac som teda zvládla prečítať celú sériu - a bolo to moje najlepšie rozhodnutie, lebo tak som si riadne ten svet užila a aj vďaka tomu si druhá kniha yvslúžila 5*. Proste, nebol tam už žiadny zdĺhavý world-building a hoci mi niektoré časti liezli na nervy, vo výsledku mi prišli fajn - lebo boli uveriteľné a reálne - a presne to spravili aj so zvyškom knihy. Postavy sa zmenili, na základe udalostí, ktorými si prešli a nedá sa im čudovať. Rozhodne, Victoria Schwab vie ako napísať dobrú knihu - sériu.

Najhoršia kniha mesiaca:
Ťažko povedať, lebo žiadna nebola vyslovene zlá a najnižšie hodnotenie čo som dala boli 3* - a to je stále pre mňa dobrá kniha.
 
Knihy, ktoré obohatili moju knižnicu:
  1. When It's Real
  2. Každý deň sa počíta
  3. Najdlhší deň Adama T.
 
Seriály
No, počas môjho učenia sa matematiky som stihla pozrieť celý seriál, a to konkrétne - Marvelous Mrs. Maisel, čo som ani nečakala, že to naozaj bude tak skvelé. Ak si to nepletiem, tento seriál vyhral aj Golden Globes - a oprávnene.
 
 
 
Takisto som začala pozerávať Jane the Virgin. Hľadala som totižto seriál, ktorý bude taký jednoduchý, vtipný, taký čo správne odhlačí náladu. A presne to som tu našla. Je to ako keby moderná telenovela, ale povedzme si pravdu - kto nevyrastal na telenovelách? Ja teda hej, a táto...táto je naozaj super, keďže tie komentáre k tomu čo su nahovorené...No proste, ak hľadáte niečo fajn na oddýchnutie, toto je správna voľba.
 
A aký ste mali január vy? Ktorá kniha bola pre Vás tou najlepšou za január? Podeľte sa so mnou v komentároch a možno sa inšpirujem a prečítam si ju - a možno sa stane knihou mesiaca aj pre mňa. :)

2 Komentáre

  1. Wau 12 kníh je teda fakt wau, ja som v januári prečítala 3 knihy aj to horko ťažko, ťažký mesiac pre mňa. Najviac z tvojich prečítaných ma láka práve Geekerella.
    Zo seriálov mám pocit, že o Marvelous Mrs. Maisel som už aj niekoho počula rozprávať ale absolútne netuším o čom to má byť.

    http://book--hoarders.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Téda prečítala si toho naozaj veľa, klobúk dolu :D Divokou píseň som čítala a veľmi sa mi páčila, takže už netrpezlivo čakám na dvojku, keď si od teba získala také super hodnotenie určite to bude stáť za to :-)

    OdpovedaťOdstrániť