Knihy, na ktoré sa teším | Pokračovania sérii

Posledný článok vrámci tejto sérii článkov, kde sa zaoberám knihami, ktoré budú vydané tento rok. Tentokrát sa budem venovať pokračovaniam sérii, ktoré si nemôžem nechať ujsť.

 


Marissa Meyer ~ Wires and Nerve, volume 2: Gone Rogue
Spomínala som, ako veľmi zbožňujem sériu Mesačné kroniky? A ako nemôžem od radosti umrieť, že konečne vyjde pokračovanie tejto komiksovej série, kde hlavnou hrdinkou je moja zbožňovaná Iko?
Ak by ste teda nevedeli o čo ide, Mesačné kroniky sú séria, ktorá sa odohráva v budúcnosti a v sérii sa nachádzajú rôzne retellingy - ktoré na seba nadväzujú-  ako napr Cinder- popoluška kyborg, alebo Scarlet - ktorá vie strielať z pušky, Cress - ktorá žije na satelite sama, Winder - snehulienka, ktorá žije v paláci s jej zlou tetou... No, proste prečítajte si to, nedopustíte na to.
Diel série: Toto je druhý, ale predtým by sa patrilo prečítať celé Mesačné kroniky
Dátum vydania: 30. január
 
 
S. Jae-Jones ~ Shadowsong
Okay, toto priznávam - je to druhý diel série, a ja som ešte nečítala ani prvý, ale plánujem sa doňho v najbližšej dobe pustiť a potom sa asi hneď pustím aj do dvojky. Ak teda neviete o čo sa jedná v tejto sérii, tak tu je stručný obsah:
Liesl celý život počúvala príbehy o Králi duchov, ktorý vládne v podzemí a verila im. Potom ale vyrástla a musela sa vzdať svojich snov. Avšak, keď zmizne jej sestra, len ona vie, že ju odniesli škreti a vydáva sa do podzemia, aby ju zachránila. Kráľ jej sestru vydá pod jednou podmienkou - Liesl sa musí pre ňu obetovať. Bez smrti sa svet znovu nezrodí, zimu nevystrieda jar, a tak dievča ponúkne kráľovi jej ruku. V podzemí ale pomaly umiera. Obetuje svoju lásku alebo nastane koniec sveta?
Diel série: Druhý
Dátum vydania: 6. február
 
 
Alwyn Hamilton ~ Hero at the Fall
Okay, ďalší diel série, na ktorú sa iba chystám. Tentokrát sa jedná o posledný diel série Rebel of the Sands, ktorá keď vyšla zožala veľký úspech.
Česká anotácia prvého dielu: Amání je neohrožená pistolnice a osud pouště jí leží v rukou.
Pouštnímu národu země Mirádži vládnou smrtelníci, ale v divokých, holých pustinách se pořád potulují mystická stvoření z dávných pověstí a někde prý stále čarují i samotní džinové. Na městečku Prachov ale nic mystického ani magického není a Amání se už nemůže dočkat, až z něj zmizí.
Jestli zde zůstane, jejím osudem je skončit „buď provdaná, nebo mrtvá“, takže se Amání hodlá z Prachova dostat za pomoci své ostré mušky. Když se na střelecké soutěži setká s Jinem, tajemným a neskutečně přitažlivým cizincem, usoudí, že našla ideální únikovou cestu. Ale za celé roky, kdy fantazírovala o útěku z domova, se jí určitě nesnilo, že odsud uteče před vražednou sultánovou armádou s uprchlíkem hledaným za velezradu na mytickém koni. A určitě nečekala, že se do toho uprchlíka zamiluje… nebo že jí mladík pomůže odhalit mocnou pravdu o tom, kdo Amání opravdu je.
Diel série: Tretí
Dátum vydania: 6. marec
 
 
Amie Kaufman, Jay Kristoff ~ Obsidio
Mehehe, tak na toto sa teším neskutočne. Lebo túto sériu som si tak zamilovala, že to snáď nie je možné.
Ak neviete o čo sa jedná - ide o sci-fi sériu, ktorá je napísaná veľmi výnimočným štýlom - množstvo chatov, správ a podobne...V každej knihe sa stretávame s inou hlavou dvojcou a inak to nie je ani tu:
Tentokrát sa stretávame s Kadynou sesternicou Ashou a Rhysom. (Ach, už len to meno).
Jedná sa o záver úplne epickej série, ktorá si ma neskutočne získala a vás si získa tiež.
Diel série: Tretí
Dátum vydania: 13. marec
 
 
Veronica Roth ~ The Fates Divide
Tentokrát sa jedná o záver dvojdielnej série, ktorej prvý diel vyšiel minulý rok už aj u nás - a jedná sa o pokračovanie Zárezov smrti.
Jedno sa musí tej sérii nechať, má naozaj úžasné obálky, táto dvojka sa mi páči asi ešte viac ako jednotky.
Znovu sa stretávame so Cyrou a Akosom, ktorých život je dopredu predurčený proroctvom. A oni týmto osudom nemôžu ujsť.
Akos miluje Cyru ale zomrie v službách jej rodine. A ďalej nechcem písať, lebo náhodou si to prečíta niekto, kto ešte nečítal zárezy a vyspoilerujem mu to. Ale rozhodne to znie ako pecka a aj napriek veľkej nenávisti voči Veronice, ja sa na knihu úprimne teším.
Diel série: Druhý
Dátum vydania: 10. apríl



Cynthia Hand, Jodi Meadows, Brodi Ashton ~ My Plain Jane
Tak toto je pokračovanie My Lady Jane ale pri tom vôbec nejako nesúvisia. Totižto, každá je o inej Jane. A táto je o Jane Eyrovej. A tieto autorky majú tendenciu tak trochu prekrúcať minulosť. A robiť ju takú vtipnejšiu a tak. Inak nemusíte mať prečítanú Janu Eyrovú aby ste mohli čítať My Plain Jane, ale ak ste ju čítali, lepšie pochopíte niektoré vtipy v knihe.
Diel série: Druhý
Dátum vydania: 26. jún





Cassandra Clare ~ Queen of Air and Darkness
Vlastne ani neviem či sa na to teším. Lebo Lord of Shadows bolo pre mňa neskutočným sklamaním, tam sa nedialo nič, iba posledné dve kapitoly boli nabité akciou, aby akosi dobehli tie predošlé kapitoly. A tak nejak chcem túto čítať iba z vytrvalosti. Aby som vedela ako to skončí. A už asi so shadowhuntermi končím. Rozmýšľam ešte nad sériou, kde je Will Herondale ako otec...ale inak, čo ja Vám viem...
Ale ževraj Cassandra píše aj nejakú novú sériu a tentokrát nie o Shadowhunteroch, čiže tej možno dám v budúcnosti šancu.
Diel série: Tretí
Dátum vydania: 4. december



Okrem už vyššie spomenutých, už sa veľmi teším aj na pokračovanie Renegades, hoci som samotné Renegades ešte nečítala.
A no, potom je tu Sarah J Maas, z ktorej mám také zmiešané pocity...Teším sa na tú novelu o Feyre a Rhysandovi ale neviem či sa vlastne tuším na TOG 7, keďže ešte som sa k samotnému Tower of Dawn nedostala a vôbec ma to neláka.

Na aké pokračovania sérii sa vy najviac tešíte? :)

4 Komentáre

  1. Rozhodne sa teším sa veľmi veľa pokračovaní sérií, ale momentálne som najviac zameraná práve na Hero at the Fall a Shadowsong. Obe vychádzajú koncom mesiaca, resp. začiatkom februára. Som rada, že čo sa týka Alwyn Hamilton, ide o Angličanku, takže nemusím na anglický paperback čakať až do marca. :D
    Wires and Nerve a Obsidio... nemôžem sa dočkať! <3
    Okrem toho sa ešte neskutočne teším na Spinning Silver od Naomi Novik a ďalšie milióny skvelých kníh, na ktoré si v tento moment nedokážem spomenúť. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak samozrejme že tých kníh na ktoré sa teším je neskutočne veľa...ale well, to by sme tu riadne dlho boli, keby ich mám všetky vymenovať :D
      Obsidio a Wires and Nerve sú dve na ktoré sa proste neviem NEVIEM dočkať.
      O tej autorke Naomi Novak som všeličo počula a už si musí tiež od nej niečo prečítať :)

      Odstrániť
  2. Vďaka za super tipy, niektoré knihy nepoznám :-) Ale určite sa teším na pokračovanie Wintersong aj Lady Midnight :-) Nedávno som dočítala Illuminae, takže musím najskôr zohnať druhý diel a potom sa budem tešiť na trojku :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa Gemina páčila ešte viac ako Illuminae vo výsledku, čiže určite ti odporúčam ju zohnať čím skôr :D
      Hej o to mi aj čiastočne išlo - aby som možno predstavila aj niektoré knihy, ktoré tu nie sú až tak známe :)

      Odstrániť