The Christmas Song Book Tag

Vianoce sú už za dverami a k navodeniu správnej vianočnej atmosféry neodmysliteľne patria aj vianočné pesničky. A tak sme sa rozhodli spojiť hneď niekoľko vecí - a to, Vianoce, hudbu, knihy a tag a spísať tento článok. :)
K čítaniu našich odpovedí odporúčame pustiť (akékoľvek) vianočné pesničky k navodeniu tej správnej atmosféry.
 Súvisiaci obrázok


Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt the darkling1. You're Mean One Mr. Grinch: Ktorého zloducha si si nemohla pomôcť a si si ho zamilovala?
Maggie: Nie že by som vyslovene zbožňovala Levanu z Mesačných kroník, ale podľa mňa bola strašne dobrý záporák. A aj mi jej bolo ľúto a v istom zmysle som ju chápala. Ale inak mi nenapadne žiaden záporák, ktorého by som milovala.
Barbora: No z posledných kníh čo som čítala mi učaril Darkling z Grisha Trilogy. Napriek tomu že bol záporak v pravom zmysle, z počiatku ho viedli dobré úmysly a bolo mi neskutočne ľúto že ho nikto nechápal, až sa dostal na cestu temnoty. Doslova. Fakt som si ho zamilovala, jeho scény boli proste najlepšie a určite by som chcela prečítať aspoň jednu knihu o ňom a jeho minulosti.

Súvisiaci obrázok2. All I Want for Christmas is You: Akú knihu dúfaš, že uvidíš pod vianočným stromčekom?
Maggie: Seriozne, chcete od človeka čo číta knihy a bloguje o nich, aby napísal iba JEDNU knihu? Celý tento článok by mohol byť o knihách, ktoré chcem na Vianoce. A vlastne aj séria článkov. Ale tak napr. Cress (lebo jediná mi chýba vrámci anglických paperbackov aby som mala komplet sériu), alebo tretie pokračovanie ADSOM-u a tak ďalej, ďalej a ďalej... naozaj by sme tu boli dlho keby mám vymenovať aj čo i len tie, ktoré chcem najviac.
Barbora: Hmm..tak keď si už mám vybrať jednu, tak teda aspoň sériu. A v poslednom čase neskutočne túžim po najnovšom paper-back vydaniu série Percyho Jacksona s nádhernými obálkami.Niktoré diely mám v slovenčine, no toto anglické vydanie je proste nádherne!

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt the bronze horseman fanart
3. Rudolph the Red Nosed Reindeer: Ktorá postava prekoná veľké prekážky a naučí sa veriť v seba?
Maggie: Hm, mne sa páčilo ako dospela a zmenila sa Tatiana z Medeného jazdca. Totižto, na začiatku série je to mladé dievča, trošku naivné, neprežila si nejaké veľké trápenie... a na konci, vojna, vzťah s vojakom, rôzne straty blízkeho... Je toho veľa a myslím, že ona sa toho práve veľa naučila.
Barbora: Určite Caleana Sardothien. Nechcem spoilerovať ľudom ktorí ešte Trón zo skla nečítali, ale kto áno tak určite vie čo tým myslím. Od jej detstva, práce ako nájomná  vrahyňa až po ostatné *činnosti*, si prešla obrovskými skúškami a fakt obdivujem že jej zostal zdravý rozum a sebavedomie.


Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt kaz brekker4.Santa Claus is Coming to Town:
a) Ktorá postava by bola podľa teba na vrchu zoznamu neposlušných?
b) Ktorá postava by bola podľa teba na vrchu zoznamu poslušných?
Maggie: No, asi ako neposlušnú by som vybrala Rose z Upírskej akadémie. Tá totižto robila všetko možné, len nie to čo jej prikázali. A poslušný...Mia z Ak zostanem. Tá totižto bola taká milá postava, išla si za svojím snom, záležalo jej na priateľoch a rodine...
Barbora: No síce som ešte len v polke knihy Šesť vrán, no nemyslím si že sa z Kaza zrazu stane nejaký anjelik. Predsa vychýrený zlodej ktorý miluje peniaze,tajomstvá a manipulovanie? Myslím si že má veľkú šancu byť na vrchole neposlušných.
Na druhú stranu taký Jem z Pekelných strojov, to je ozajstné zlatíčko!

5. Frosty the Snowman: Ktorá kniha "roztopí" tvoje srdce?
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Maybe Someday fan art
Maggie: Nie je to vyslovene taká smutná romantická kniha, ale tak Maybe Someday od Coleen Hoover. To je totižto taká asi najväčšia srdcovka pre mňa, na ktorú nedám dopustiť a zakaždým ako ju čítam tak to strašne s tými postavami prežívam.
Barbora: Tak keď už som spomenula Jema prišla mi na um Mechanická princezná. Patrí medzi knihy ktoré môžem čítať sto krát no stále pri nej plačem a nemôžem ju potom dostať z hlavy.


6. Feliz Navidad: Vyber knihu, ktorá sa odohráva v inej krajine, ako je tá tvoja.
Maggie: Skoro každá? To by sme tu boli naozaj dlho, keby mám menovať každú knihu ktorá sa neodohráva na Slovensku. To už ľahšie je vymenovať tie, ktoré sa tu odohrávajú.
Barbora: Tak toto je fakt vtipná otázka :D

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt the night circus7. It's the Most Wonderful Time of the Year: Ktorú sviatočne-ladenú knihu odporúčaš, aby si rozšírila vianočnú náladu?
Maggie: (Toto budeme mať asi s Barčou rovnakú odpoveď, ale nevadí). Celkovo, keď sa povedia Vianoce, ja si zakaždým predstavím knihu Nočný cirkus. Totižto, nie že by tá kniha bola vyslovene vianočná, alebo sviatočná...ale pre mňa proste k Vianociam ide.
 Barbora: Tak Maggie to presne odhadla...Samozrejme že poviem Nočný cirkus! Presne ako povedala, táto kniha nie je teoreticky vianočná, no proste ta atmosféra je dokonalá.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt the lunar chronicles christmas
8. Sleigh Ride: S ktorou fiktívnou postavou by si rada strávila vianočné sviatky? (nemusí to byť love-interest)
Maggie: No, rozhodne by boli moje sviatky výnimočné, keby ich strávim s Thorne-om z Mesačných kroník. Totižto, by som sa určite nenudila celé sviatky. A boli by to nezabudnuteľné. Stavím sa, že s ním by ma aj to vianočné upratovanie bavilo.
Barbora: Nemusí, ale môže nie? Tak ja by som chcela zažiť Vianoce s Dorianom v zámku zo skla. No veď predstavte si tu krásu v zime, s čajom, jedlom a obrovskou knižnicou.


Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt fall in our stars burning9. Baby it's Cold Outside: Ktorú knihu, ktorú nemáš rada, by si obetovala aby si založila oheň aby si sa zohriala v zime?
Maggie: Ak mám vybrať iba z kníh, ktoré som čítala tento rok...Tak rozhodne Pomsta&Rozbřesk, ktorá sa mi naozaj nepáčila. Postavy úplne na hlavu, a celkovo aj ich charaktery nemali logiku ani nič. Takže to by som ani nezaváhala a použila ju.
Barbora: Ako knihy páliť je fakt škoda.Aj tie zlé, ale sorry - Na vine sú hviezdy k tomu ďaleko neboli, teda určite by som obetovala túto knihu.Som rada že som sa jej už zbavila.

10. Do you hear what I hear: Ktorú knihu si myslíš, že by mal každý prečítať?
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt a monster callsMaggie: Toto snáď ani vysvetlovať nemusím - Sedem minút po polnoci od Patricka Nessa. Totižto, o tejto knihe som toho už veľa narozprávala a naozaj si myslím, že kniha je výnimočná a každému dá "niečo viac".
Barbora: Pieseň ľadu a ohňa. Síce teraz to pozná už každý a je to dosť komerčné vďaka seriálu, no myslím si že v tejto sérií si nájde každý niečo- starý, mladý, žena či muž. Taktiež obsahuje veľa hlbokých myšlienok aj keď to spočiatku možno tak nevyzerá.

8 Komentáre

  1. Skvelý tag a výborné odpovede, či už Nočný cirkus alebo Got :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásnej tag! Mě vánoční náladu rozhodně "přinese" kniha - Svátky krásné hvězdy. Momentálně ji čtu asi po třetí... Je úžasná! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O tej knihe som nepočula :) ale tak, tipujem že to bude niečo podobné ako je pre mňa (nás) nočný cirkus - proste prinesie takú sviatočnú atmosféru.

      Odstrániť
  3. Tento tag mi pripomenul, ako dávno som žiadny nevypĺňala. Tento má zaujímavé otázky a ja som veľmi vianočne naladená... nuž, vidím to nádejne. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak potom rozhodne pošli link, radi si prečítame tvoje odpovede :)

      Odstrániť