Kouzelná knihovníčka

Autorkou tohto meme je Abyss.

Už dlhšie som rozmýšľala, že by som tento článok napísala, ale akosi som si vždy myslela, že nemám dosť kníh na to, aby mohol byť tento článok zaujímavý. Až som si nakoniec povedala, že prečo nie a rozhodla som sa predsa len tento článok spísať. 

Stav kníh (k 30. 12.2016) - 103 kníh (+ tie malinké z Nového času, ktoré som nerátala)


Na pravej strane - nad televíziou mám takú skôr česko-slovenskú stranu a naopak, v tej užšej vľavo mám zasa naukladané anglické knihy.
+ Tá polička hore, kde mám momentálne šálky, aj tam budú knihy, lenže vzhľadom na to, že ich mám práve 12 požičaných (!) tak som tam zatiaľ dala šálky, aby to nevyzeralo tak prázdno.
Knihy nemám uložené nejako špeciálne podľa nejakého systému, je to viacmenej podľa výšky a tak ako sa mi to hodilo.




Prvý polička - sú také väčšie knihy - konkrétne je tu Vyprávěčka, na ktorú sa veľmi teším a mám ju doma už asi aj rok a stále som sa k nej nedostala. Ďalej tu mám Zber kostí, kde asi skôr zostarnem než tatran vydá pokračovanie. Magnus Bane bol darček od kamarátky k meninám a hoci som neprečítala všetky mestá, Magnusa mám veľmi rada. Diamantový dvor  je novinka od Richelle Mead, na ktorú sa chystám počas najbližších dní. Ďalej sú tu dve knihy zo série Dublin street, kde mám takisto aj India Place a Scotland Street ale tie má kamrátka akurát požičané. Samotný prvý diel mi chýba. Čo bolo potom je pokračovanie Predtým ako som ťa poznala, ktoré má akurát spolužiačka požičané. Po konci Predtým ako som ťa poznala som stále nenabrala dosť odvahy sa pustiť do tohto pokračovania. A poslednou knihou na tejto poličke je Ódinovo dítě čo je nórska fantasy a podľa tých prvých strán vyzerá byť ako poriadna pecka.


Ďalšia polička sú knihy od Richelle Mead. Sériu Upírska akadémia zbožňujem a rozhodne plánujem aj niekedy re-reading-  ak bude čas. Takisto tu mám ďalšiu sériu od Richelle, a to Věk X, ktorú som si kúpila keď som bola v Prahe v decembri.


Ok, toto je moja najväčšia polička a doslova tu nájdete všetko. Od Eleanor a Park, potom tu mám My ostatní tu len tak žijeme  od Patricka Nessa, sériu Staré kráľovstvo, Šok z pádu, jednu z mojich najobľúbenejších sérii Pekelné stroje (kde jednotku mám v škole v skrinke), Chlapec na vrchole hory, prvé dva diely série Som roztrieštená, Tak padne náš svet ktorú mi myslím že Naty dosť ospevovala a tak sa k nej snáď budúci rok dostanem. Ďalej tu mám nejaké knihy od Cooboo kde sa hlavne teším Sul moře, keďže Rutu Sepetys mám ako autorku veľmi rada, a táto kniha bola neskutočne dojímavá, potom tu mám dve knihy od Stephanie Perkins, kde mi ale Anna chýba (si musím dokúpiť) a tak ďalej. Potom som sem zaradila jeden vianočný darček - Mengeleho dievča čo je príbeh o Slovenke, ktorá prežila viacero koncentračných táborov a úprimne som na tú knihu zvedavá. Nočný cirkus  je taká pravá kniha do zimného obdobia, lebo tá atmosféra je niečo úžasné. Séria Hra o život bola jednou z prvých kníh, ktoré som kedy mala. Ďalej na tejto poličke už je taká všehochuť - Baby z Brooklynu, ktoré boli skvelé a na trojku sa chystám v angličtine, Malého princa, knihu po francúzsky, recenzák Zárezov smrti a potom tie malinké väčšinou povinné čítanie z Nového času.
Na tejto poličke mi chýba napr. Medzi odtienmi sivej alebo aj celá séria Medený jazdec. 

Ok, a teraz prechádzame k druhej časti, teda k anglickej.


Za poslednú dobu sú to práve tieto dve poličky anglických kníh, ktoré sa mi najčastejšie a najviac rozrastajú. A stále tu dosť kníh chýba, aby som mala niektoré série kompletné. Everything Everything je tá skvelá kniha s nádhernou obálkou, ktorú pokazili aj Česi aj Slováci. ďalej tam mám dve knihy od Gayle Forman a rozhodne si plánujem doplniť ich minimálne aspoň I was here. Potom tu mám obe knihy od Jandy Nelson, We Were Liars, zbierku vianočných poviedok My True Love gave to me, posledný diel Mesačných kroník, kedy sa po januárovej výplate chystám doobjednať zvyšné knihy, aby som mala konečne komplet v angličtine. Ďalej sú tu knihy od Colleen Hoover, kedy čakám ešte na Confess, ktorá by snáď v najbližšíh dňoch  mala prísť. A potom tu mám nejaké hardbacky z betterworldbooks, medzi ktoré moje najobľúbenejšie patrí I'll meet you there, ktorá je úplne úžasná contemporary.


Taak a posledná polička. Tu mám napr. komplet všetky knihy od Sarah J Maas, ktoré už vyšli. Takisto tu mám komplet sériu Raven boys, a ďalšie dystiopie - Red Queen, kde seriózne pochybujem, že sa niekedy dostanem k pokračovaniu, Rebel of the Sands , čo som aj rozčítala ale akosi nie a nie dočítať, Ember in the Ashes, ktorú mi kamarátka odporučila a ja som si to hneď obľúbila a potom tu mám Snow like ashes kde sa už neskutočne dlho chystám, že sa pustím do pokračovania.
Na týchto knihách mám uložené ďalšie, ktoré už fakt neviem kam uložím :D A tam už je naozaj všeochuť, cez The Book Thief, Fangirl alebo aj taká Passanger. 


Tak, to by bola moja knihovníčka. Viem, že niekto má toho oveľa viac ako ja, ale ja som rada aj za to čo mám a postupne sa aj tá moja čoraz viac a viac rozrastá. :)

2 Komentáre

  1. Jeej! No konečne! :D Áno, áno, Tak padne náš svet pekne prečítaj, lebo v 2017 vychádza torjka, tak nech to máš za sebou do konca roka :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fuu :D Uvidíme :D posnažím sa, ale nič nesľubujem O:)

      Odstrániť