Film news #2

Nový článok do stále celkom novej rubriky! Keďže minule mal strašne dobrú odozvu (čo som strašne rada), tak som sa rozhodla teraz pridať ďalší článok (a dúfam, že bude mať rovnako dobrú odozvu ako aj ten predchádzajúci).

V tomto článku budú dva filmy, ktorých premiéra nás ešte len čaká, a jeden seriál, ktorý už síce vyšiel, ale od nedele ho budú dávať na markíze takže, aspoň nejaká novinka :).


  • Miss Peregrine's Home for                Peculiar Children 

Kniha: Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej - Ranson Riggs 
Premiéra: 29.09.2016
Herci: Eva Green, Asa Butterfield

Popravde, o tejto knihe som vedela dlho, ale nikdy som ju nejako zvlášť nemala v pláne čítať ani nič. Ale potom som sa dozvedela, že bude film, videla som trailer a rozmyslela som si to. Knihu som si kúpila a plánujem ju ešte niekedy cez prázdniny stihnúť prečítať.

O čom to je? Miss Peregrine's Home for Peculiar Children je príbeh Jacoba, ktorý sa dostáva na vzdialený ostrov a objavuje tu trosky sirotinca slečny Peregrinovej. Postupne zisťuje, že deti v tomto sirotinci neboli možno celkom normálny a možno existoval nejaký dôvod, aby boli na tomto ostrove.  A možno nejakým zvláštnym spôsobom sú stále nažive. 




  • A Monster Calls 

Kniha: Sedem minút po polnoci (A Monster Calls) - Patrick Ness 
Premiéra: 20.10.2016
Herci: Felicity Jones, Lewis MacDougall 

Narozdiel od predchádzajúcej knihy, túto som čítala. Popravde, tiež ma najskôr veľmi nelákala, ale potom ju Slovart vydal, a zovšadial sa na mňa hrnuli pozitívne recenzie a tak som si povedala, že to musí stáť za to a pustila som sa do nej. A neoľutovala som. Kniha totižto naozaj bola taká skvelá ako každý o nej hovorí.

O čom to je? Connora trápia nočné mory od kedy je jeho mama chorá v nemocnici. Ale túto noc sa mu prisnil iný sen. Keď sa v noci zo sna prebudí, v okne ho čaká Netvor. Netvor, starší ako ľudstvo samo, rozpráva Connorovi tri príbehy o láske, strate a nádeji. A na oplátku chce od Connora niečo, z čoho má on najväčší strach - počuť pravdu.





  • Zoo 
Kniha: Zoo (EN) - James Patterson 
Premiéra: 17.06.2016. - 20:30 na Markíze 
Herci: James Wolk, Kristen Connolly

Tak o tejto knihe ani seriály som síce veľa nepočula, ale vyzerá to strašne dobre. Aspoň podľa traileru. 

O čom to je? Po celom svete sa zvieracie útoky znásobujú. Jackson Oz, mladý biologik, sleduje tieto útoky s istým záujmom. Keď sa stane svedkom koordinovaného útoku levov v Afrike, uvedomí si nebezpečnú realitu. Spolu s mladou ekologičkou Chloe sa rozhodne varovať svetových lídrov predtým ako bude neskoro. Ale, zvieracie útoky sa znásobujú a naberajú na brutalite...Čoskoro už možno neostane na svete miesto pre ľudí... 



8 Komentáre

  1. Na Domov pre neobyčajné deti a Sedem minút po polnoci sa už neskutočne teším :)! V oboch prípadoch som čítala knihu a v oboch prípadoch to sú maximálne zaujímavé príbehy... a najmä originálne. Čítanie Domovu bolo obrovským zážitkom! Bavilo ma to od prvého slovíčka a nedokázala som to odložiť z rúk. Prečítala som to behom jedného dňa a doteraz zo mňa neopadol taký ten hlboký dojem, ktorý cítim keď prečítam dobrú knihu. Je mi ľúto, že som si ešte neprečítala ďalšie diely, ale verím, že časom sa k nim určite dostanem. Je to kniha, ktorá stojí za prečítanie a tak ti držím palce aby si si ju prečítala čo najskôr :)! Dúfam, že sa ti bude páčiť :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teraz čítam The Assasin's blade ale potom sa asi pustím na ten Domov, fakt som na to strašne zvedavá :)

      Odstrániť
  2. Na Sirotčinec slečny Peregrinové se neskutečně těším! Zrovna jsem dočetla poslední díl série a už se na ten film nemůžu dočkat :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sama som zvedavá na ten film neskutočne a vzhľadom na to že sa to rýchlo blíži dúfam že sa k tomu čoskoro dostanem :D

      Odstrániť
  3. Na Sirotčinec se rozhodně těším, jen se trochu bojím, že se to nepovede =)
    http://fantasyalatriel.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Skvělý článek :) Na Sirotčinec se moc těším, ale třeba jsem vůbec nevěděla o Zoo a Monster Calls :) Takže moc děkuji za tipy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na Monster Calls som mega zvedavá lebo kniha bola nádherná a vyzerá to aspoň podla traileru že sa im to tiež dosť podarilo dobre natočiť

      Odstrániť
  5. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť