Recommending: Summer reading

Tento článok som mala v pláne už asi vyše mesiaca, ale som lenivá. Nakoniec som si povedala, že keď ho chcem stihnúť pridať ešte pred začiatkom prázdnin (aspoň pre stredoškolákov) tak už by som sa k nemu mala dokopať. A nemožné sa stalo skutočným a článok je tu.  


  • Séria Legal Briefs - Emma Chase 

Emmu Chase asi poznáte. V češtine jej vyšla séria Zapletený. A určite viete, že je veľmi vtipná. Minule som sa pustila do tejto série o právnikoch, a hoci je Overruled (prvý diel) slabší, zato druhý a tretí to parádne vynahradili. Ak hľadáte jednoduchú knihu, kde Vás nečaká náročný dej a iba chcete nájsť niečo milé a vtipné na relax, toto je séria pre Vás. 


  • Devious Minds - K.F. Germaine 

Hlavný hrdinovia sa nenávidia. A robia si napriek. A fakt, fakt sa nemusia. Ale ako sa hovorí, tam kde je nenávisť, je aj láska. Ale táto kniha bolo jedno milé prekvapenie a rozhodne patrí do nenáročného letného čítania. 

  • Kulti - Mariana Zapata 

Trošku výnimočne z iného súdku. Kulti, bývalí futbalista, je nový tréner futbalového družstva Sal. Sal je sebaistá mladá žena, ktorá si nenechá skákať po hlave - ani od takého človeka ako je Kulti. Mariana Zapata napísala prirodzený príbeh o dvoch mladých ľuďoch, ktorý sa vyvíja prirodzene  a nie unáhlene. + veľa vtipných nemeckých slovíčok. 
  • Wrong, Right - Jana Aston
Túto super sériu mi predstavila spolužiačka. Wrong je o babe a gynekológovi. Takú kombináciu, to by ma ani vo sne nenapadlo. Má iba nejakých 200 strán, takže je prečítaná jedna radosť - a nie len preto, že je krátka, ale aj preto, lebo sa číta veľmi rýchlo - štýl písania je ľahký a veselý. Right je zasa o jej kamarátke, ktorá stalkovala svojho učiteľa lebo bola presvedčená, že je to jej pravá láska. Ale nakoniec stretla jeho brata, a vôbec si najskôr neuvedomovala, aký super je to chlap. Platí pre ňu to isté čo pre Wrong. 



  • Paper Princes - Erin Watt, Elle Kennedy, Jen Frederick 

Ella nevie ako, ale zrazu sa zo stripklubu ocitla vo vile. S jej novou rodinou. S piatimi chlapmi, s ktorými má bývať. Najviac ju priťahuje k sebe Reed, ktorý sa ju ale snaží vyhnať z toho domu, a zbaviť sa jej. Zničiť jej život. Predsa len, nepatrí medzi nich- nie je Royall. No, a ak stále neviete, že prečo to čítať tak potom - Elle Kennedy - a všetko čo ona napísala je mega vtipné a super a oplatí sa to prečítať. 

  • Too Late - Colleen Hoover

Toto je úplne iná Collen. To nie je tá sladká Colleen, ktorú poznáme z kníh ako Beznádejná, Maybe Someday a pod. Toto je drsné a tak dobre napísané až z toho behá mráz po chrbte. Nie je to insta-love, nie je to o tom, že sa zamiľujú do seba a hlavná hrdinka sa potom bude chovať ako hlúpa krava. Nie, ona myslí na svojho brata a je ochotná preňho vytrpieť všetko. Takže, úplne iná Colleen a aj keď Vám možno predtým jej knihy nesadli, do tohoto sa pustiť musíte. 

  • Settling the score - R. S. Grey

R.S. Grey je  jednou z mojich najobľúbenejších autoriek. Vydala už veľa kníh, ale táto, čo sa týka športu jej najlepšie vyšla. Vtipná, super, jednoduchá...taká akurát lahôdka na leto - ešte sa k tomu aj odohráva počas Letných olympíjskych hier v Riu. Takže šup-šup, treba si ju pridať do to-read zoznamu na leto. (a ešte aj Scoring Wilder). 

  • #Nerd - Cambria Hebert 
Jednoduchá kniha, z ktorej sa ale v priebehu sérii vykľula pomaly detektívka. A to ste teda čakať nemohli. Áno, je tam taká typická ona je outsider, on hviezda školy a zrazu sa spoznajú a on si uvedomí ako je super...blablabla, aj tak si to prečítajte. 


A posledná štvorica z trochu iného súdku: 


  • A Court of Thorns and Roses - Sarah J. Maas
O tomto ste určite počuli. Feyre je vtiahnutá do sveta Fae, kde je nútená až do smrti žiť na Spring court spolu s Tamlinom, Lucienom a ďalších obyvateľoch Spring Court. Všetko sa ale zmení keď starodávne zlo začne naberať na sile a ohrozovať krajinu Fae. Sarah J Maas je parádna autorka s úžasnú predstavivosťou a aj táto jej séria stojí za prečítanie. 

  • Rebel of the Sands - Alwyn Hamilton
Púšť. Čo Vám viac pripomína leto, teplé počasie, nekonečné horká ako púšť? Tak, na jednej sa ocitáme a sledujeme príbeh z pohľadu Amani, ktorá chce utiecť zo svojho mesta. Preto sa zúčastňuje na súťaži v strieľaní kde sa spoznáva s cudzincom... A odvtedy sa akoby stále ich cesty stretávajú, ale zároveň stále plánuje svoj útek z mesta. S ním. Kniha plná fantázii a magických stvorení - ako je napr. magický kôň a podobne. 

  • The Conspiracy of Us - Maggie Hall
Áno ja viem. Stále túto knihu omieľam. Ale keď ona je perfektná a fakt si ju prečítajte. Má všetko - tajomstvo, tajné organizácie, ktoré ovládajú celý svet, dvoch pekných chalanov, silnú hrdinku, neopozerný originálny príbeh...Čo viac si priať. 

  • Snow like  ashes - Sara Raash
Meira, pochádzajúca z Winter (kráľovstvo), celý život žila ako utečenec. Teraz už dospieva, a je ochotná spraviť všetko na záchranu obyvateľov, ktorých držia v zajatí, a takisto pomôcť jej najlepšiemu kamarátovi, princovi Matherovi, s obnovou ich kráľovstva. 



Snáď som Vás nejakou knihou inšpirovala a teraz niekedy v najbližších dňoch Vám ešte predstavím knihy, ktoré sa pre zmenu chystám ja čítať počas leta. 

1 Komentáre

  1. Devious midns bola podľa mňa čistá katastrofa. Najprv mi to prišlo vtipné, ale potom... čo ja viem. Robili si brutálne zle, ale pritom obaja vzdychali, ako po sebe túžia a nejako mi to spolu nešlo dokopy. Keby si najprv len robia zle a netúžia po sebe, ale tá príťažlivosť sa dostaví postupne, nič nepoviem.
    Ehm, toto v mojich očiach nevyšlo :D

    Paper princess je super! Akože mala svoje chybičky, ale už netrpezlivo očakávam druhú časť.

    A ACoTAR? K tomu ani nemusím nič dodať :D včera som si konečne objednala dvojku, lebo na BD bola celkom slušná akcia. :D

    OdpovedaťOdstrániť