2016 sa blíži... A s ním aj množstvo úžasných kníh

V novom roku toho na nás čaká mnoho a na mnoho kníh sa aj neskutočne teším. Verím, že určite pribudne aj veľa kníh do mojej knihovníčky (keď už sa v tej brigáde idem zodrať, tak nech to má nejaký dôvod)  a tak som vybrala pár tých zahraničných, na ktoré sa neskutočne teším. 

Január 

Passenger ( Alexandra Bracken)  - 05.01
Steel Scars ( Victoria Aveyard ) Red Queen #0,2 - 06.01
The Score (Elle Kennedy)  Off-Campus #3 - 11.01. 
Bookishly Ever After (Isabel Bandeira) - 12.01. 
Never Never: Part Three ( Colleen Hoover, Tarryn Fisher) - 26.01

Aby som pravdu povedala, vybrať si neviem, že na ktorú sa teším asi najviac. Passenger vyzerá na super novinku jednej veľmi zaujímavej série  o cestovaní časom. Steel Scars je bonusovka ku Red Queen, na ktorú sa neskutočne teším. The Score bude zas jedna veľmi príjemná oddychovka, to už teraz viem. Bookishly Ever After tiež vyzerá na začiatok veľmi zaujímavej série. Never Never : Part Three je tretie pokračovanie úžasnej série a o to viac sa teším, že  ako sa príbeh konečne uzavrie. 

Február 

Chasing Spring (R. S. Grey)  - 01.02 
Salt to the Sea ( Ruta Sepetys) - 02.02 
Stars Above ( Marrisa Meyer) The Lunar Chronicles 0,5 ; 0,6 ; 1,5 ; 3,1; 3,6)  - 02.02 
Glass Sword ( Victoria Aveyard ) Red Queen #2 - 09.02.
Reign of Shadows ( Sophie Jordan) - 09.02
The Forbidden Wish (Jessica Khoury) - 23.02

Ďalší, veľmi knižne nabitý mesiac. Chasing Spring je ďalšia kniha z pera R.S.Grey, a tiež vyzerá na klasickú knihu z jej štýlu, čo ale pre mňa znamená skvelú odreagovku. Salt to the Sea  je ďalšia kniha od famóznej autorky Ruty Sepetys z obdobia druhej svetovej vojny.  Stars Above je zbierka poviedok k úžasnej sérii Mesačné kroniky (kde som ešte nečítala Winter, ale raz sa určite dočkám!). 
Glass Sword - je mnou veľmi očakávané pokračovanie pokračovanie Red Queen a už sa neviem dočkať, kedy ho budem mať doma a prečítané.  Reign of Shadows - od Sophie Jordan som síce nečítala nič, ale toto vyzerá super. Takže sa neviem dočkať.  The Forbidden Wish - spomínala som ako milujem retellingy? Roztrhlo sa s nimi vrece a konečne sa dočkávame aj neobyčajnejších retellingov na menej známe rozprávky - a toto je konkrétne na Aladina. Ja sa neskutočne teším. 

Marec

Map of Fates ( Maggie Hall) The Conspiracy of us #2 - 08.03. 
Lady Midnight ( Cassandra Clare ) The Dark Artifices #1 - 08.03.
Rebel of the Sands (Alwyn Hamilton) - 08.03.
The Great Hunt (Wendy Higgins) - 08.03.


Map of Fates je pokračovanie úžasnej série Conspiracy of us. Takže, ak ste to nečítali, šup šup prečítať. Verte mi, toto sa oplatí vždy. Lady Midnight je ďalší príbeh z prostredia Tieňolovcov, a môžu niektorí tvrdiť, že ich tento svet omrzel, mňa stále nie (ale je pravda, že ani Mesto skla som neprečítala. Ale Pekelné stroje zbožňujem.) Rebel of the Sands popravde, nejako netuším, že o čom to je ale tá obálka vyzerá super.  The Great Hunt  - od Wendy Higgins som síce ani jednu knihu nedočítala, ale toto vyzerá oveľa lákavejšie, čiže jupí. 


Apríl & Máj 

The Glittering Court ( Richelle Mead ) - 05.04. 
When We Collided (Emery Lord) - 05.04.
--------------------------------------------------------------------------------------
A Court of Mist and Fury (Sarah J Maas) ACOTAR #2  - 03.05.
The Star-Touched Queen (Roshani Chokshi)  - 03.05.
The Crown's  Game ( Evelyn Skye) - 17.05.

The Glittering Court - Nová séria od Richelle Mead? Yes! Neviem sa dočkať! When We Collided - Za prvé, tá obálka! Za druhé, vyzerá to na úžasnú young-adultku presne taký štýl aký zbožňujem. Čiže sa už neviem dočkať. 
A v máji nás čaká vytúžené pokračovanie A Court of Thorns and Roses A Court of Mist and Fury aj keď, ten koniec nebol až tak super ako som čakala, a vôbec sa mi nepáči akým smerom sa to začína uberať, ale aj tak sa teším na toto pokračovanie. The Star-Touched Queen a The Crown's Game sú veľmi sľubne vyzerajúce novinky, ktoré snáď niekedy stihnem tiež prečítať. 


Zvyšok roka

This Savage Song (Victoria Schwab) Monsters of Verity #1  - Jún 
P.S. I Like You (Kasie West)  - Júl
Throne of Glass #5 (Sarah J Maas)  - September 
Heartless (Marissa Meyer)  - November 
Demaged like us (Krista&Becca Ritchie) 
Infini (Krista&Becca Ritchie) 

A najlepšie na koniec. Zbierka 12tich letných poviedok, nová zaujímavá séria, nejaké new-adultky a young-adultky a hlavne nová séria od Marissy Meer a potom piate pokračovanie Trónu zo skla. Rozhodne to bude veľmi nabitý rok.


A ako ste si mohli všimnúť, poslednú dobu ja obľubujem hlavne anglické knihy. Ale aj na Slovensku nás čaká kopa zaujímavých kníh a prekladov, čiže z roka na rok je sa na čo tešiť. Jupíí.

A na čo sa tešíte vy, do roku 2016? :)

4 Komentáre

  1. OOOOOCH ja sa na toľko kníh teším a sa stavím, že zase raz na nich nebudem mať čas :((( ACOTAR som ešte ani neprečítala, ale už sa teším na A court of mist and fury. To isté platí pri piatom diely Throne of Glass, čo ja ešte len druhý som prečítala :DD ale ajtak sa najviac teším na INFINIIIIIII!!!! Lebo po Amour Amour sa mi chcelo umrieť, že to nemá pokračovanie žiadne. Aj keď to je už o niekom inom proste to. potrebujem. prečítať.
    A samozrejme Glittering Court a Chasing spring. asi si idem hľadať robotu, lebo na to nemám ani peniaze :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No veď :D A určite toho bude ešte viac...A neviem kde na to zoberiem čas. Mala by som proste čítať a čítať...
      Čo peniaze...tie budú, teda keď príde výplata za december (som sa tam statočne zodrala -.- A za december prečítala tuším 3 knihy :D )
      Ja sa tiež asi najviac teším na Infini. Lebo Amour Amour bolo dokonalé. Len ma štve, že to nemá ešte ani dátum kedy to výjde. Ale ja to už potrebujem.

      Odstrániť
  2. Map of Fates, to je moja najočakávanejšia kniha tohto roku a ešte Snow like Ashes 3, ale zase som si urobila zoznam na 2016, ktorý určite neprečítam celý :D Mám taký dojem, že chcem stihnúť strašne veľa vecí naraz a nemám dosť času :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tak nechápala, ako môže niekto tvrdiť, že potrebuje aby mal deň aspoň 48hodín...Už to chápem :D
      Inak, aj ja...strašne toho veľa mám ale nevadí, stále dúfam, že aj väčšinu z tohto zoznamu stihnem prečítať. :D

      Odstrániť