Mesačná chvastačka - Júl


Autorkou tohto meme je Judit 

Mesačnú chvastačku na tomto blogu často asi nevidíte. A ani často neuvidíte. Toto je tak trochu špeciálny prípad, keďže sa u mňa za júl nakopilo veľké, pre mňa výnimočné, množstvo kníh. Celkovo je to 15 kníh. 

Kúpené knihy 

 Najväčšie množstvo kníh je práve v tejto kategórii. A to som chcela šetriť, Už ma vidíte. Môj účet zíva práznotou, ale za to moja knižnica praská vo švíkoch. 
Takže, kúpila som si až 10 kníh. To tie zľavy, bazár a všetko. Oh. 


Odpusť mi, Leonard Peacock som si kúpila v Panta Rhei za úžasnú zľavu - iba 5€. A o tej knihe som počula samé dobré slová, tak som na ňu zvedavá. Ktovie kedy sa ale k nej, bohužiaľ, dostanem. 
Škola dobra a zla som si kúpila v Nitre, kde som bola spolu s Marry - pričom som sa rozhodovala medzi touto knihou a Etiketa a špionáž . Ako vidíte, nakoniec -aj vzhľadom na Matinu radu som zobrala Školu dobra a zla. 
Upírska akadémia: Tieňom pobozkaná našla Maťa tu v Trnave v lacnom kníhkupectve. A keďže som mala mať za pár dní meniny, rozhodla sa, že mi ju teda dá k meninám. Za čo som bola veľmi vďačná, keďže tá mi zrovna chýbala.
Pokrevní pouta som zasa našla ja. A hneď som ich brala. Stáli málo a aj tak sa raz do tejto série plánujem pustiť, tak prečo ju nemať doma. 


Ako ďalšie som rozšírila poličku o pár anglických kníh, ktoré som proste musela mať. 
I'll give you the sun som si kúpila tiež s Marry v Nitre. Tú knihu som síce čítala, ale musela som ju mať aj doma - je to jedna z mojich absolútnych srdcoviek. A tak som rada, že konečne je na poličke vedľa The sky is everywhere. A obidve majú neskutočne super grafiku. 
Throne of Glass, Crown of Midnight a Heir of Fire - najskôr som vôbec túto sériu neplánovala čítať, Nikdy ma nelákala, ten veľký humbuk okolo nej sa mi nepozdával. A nakoniec, keď mi Maťa povedala, že na bazári sú všetky tri časti dokopy za 20eur, proste som to musela brať. Throne of Glass a Crown of Midnight mám už prečítané a bolo to skvelé. Hlavne Crown of Midnight. Zbožňujem to. Celeana je super, Chaol je perfektný a plánujem sa čo najskôr pustiť do Heir of Fire. Lebo to proste musím. 


A posledné dve knihy, ktoré som si kúpila je Měděný jezdec a Taťána a Alexandr. Túto sériu zbožňujem a keď som už mala ten 20€ poukaz do Panty, kúpila som si Měděného jezdca. A potom Alisi predávala na bazáre Taťánu a Alexandra a dlho som nevydržala a knihu si kúpila. Potrebovala som mať proste túto sériu kompletnú. A už ju konečne mám. A vyzerá úplne skvelo na mojej poličke.  

Vymenené knihy 


Začiatkom mesiaca sme dali menší zraz v Trenčíne, kde sme si samozrejme vymenili aj nejaké knihy. Konečne som stretla Bašku a mohla som jej dať Prvú striebornú knihu snov, ktorú som jej sľúbila už veľmi dávno. A ona mi doniesla Som zlomená. To, že som ešte nečítala Roztrieštenú je detail. Ale hlavné je, že mám už aj pokračovanie. 
V Trenčíne nechýbala ani Kika. S ňou som vymenila Môj život u susedov (v CZ, nikdy neviem ten ich názov vďaka tým u-čkam napísať) za Danteho holku. Tá kniha ma ako tak zaujala, a tak keď ju Kika vymieňala, zobrala som si ju. 
A posledná je ďalšia anglická kniha, tentokrát od Sue. S ňou som sa stretla na stanovačke, kde som jej ja dala Dievča, ktoré si tu zanechal a ona mne Raven Boys, ktorých som chcela tiež už dlhšiu dobu čítať. Len zasa, ktovie kedy sa k nej dostanem. 

Recenzné výtlačky + Výhrané knihy 


Recenzným výtlačkom je za júl iba Vtáča. Knihu som dostala z Mega kníh, a síce som sa do nej ešte nestihla pustiť, ale neskutočne sa teším, keďže túto sériu som si zamilovala. 
A takisto som po dlhej dobe konečne aj niečo vyhrala! Spolu s Mary na stanovačke sme skončili prvé a mohli  sme si vybrať ako prvé z cien. A ja som si vybrala Hrej hráčem, keďže ja romantické knihy môžem. Čo je ale smola, knihu práve čítam, a nejako sa do toho príbehu neviem dostať. Čo už, možno ma to ešte chytí. 


No a to by bolo všetko. Našťastie. Chvalabohu. Lebo už aj tak netuším, kam budem dávať tie knihy. Ale to sa nejako vyrieši. A aby som nezabudla, ešte fotka všetkých kníh spolu. 
Skoro mi tá kopa spadla, keď som tam naukladala všetky knihy.  


A čo pribudlo vám za jún? 

13 Komentáre

  1. Škola dobra a zla je perfektná, veď uvidíš! :D A Heir of Fire, no veď počkaj kým to dočítam ja, nech mám z teba komédiu :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No len neviem kedy sa k nej dostanem :D Ale chcem čo najskôr :D
      Tak čítaj a neseď na fb :P

      Odstrániť
  2. No tento mesiac sa aj mne podarilo pomíňať veľa peňazí na knihy :D okolo 60 eur to bude :D No neodolala som a musela som si dokúpiť 4 diely Upírskej a ešte nejaké tie knižočky :D
    Inak pekná zbierka :) Hrej hráčem sa mne dosť páčilo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale väčšina bola v nejakej zľave a tak, to až tak katastrofálne nebolo. Ale aj tak, okolo 40€ to minimálne je? :D
      :D Upírsku akadémiu proste doma mať musím :D to je tak perfektná kniha, že musím :D
      No, ja verím, že ma to ešte chytí :)

      Odstrániť
  3. Krásné kousky :).
    Školu dobra a zla bych si taky chtěla moc pořídit.
    Měděný jezdec♥ Ještě letos plánuji re-reading :) a celou sérii bych si chtěla konečně pořídit. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :)
      Měděný jezdec je perfektný :3 A aj ja som ju chcela dlho mať doma a tak som využila príležitosť a dokúpila ich :3

      Odstrániť
  4. Krása :3! Skoro všetko by som si chcela prečítať :D.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Chaol? Nieeeeeee, to je tou Crown of Midnight! :D Argh, veď Dorian je také zlatíčko!! *-* :D Poznámka: knihomoľné zlatíčko! :D :3
    A Medený jazdec je absolútne brutálny!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, Chaol :D už od Throne of Glass ! :D Doriana nemám rada :D vážne :D lezie mi na nervy :D
      Měděný jezdec je úplná srdcovka :3

      Odstrániť
  6. Ty si mala tri kopy či koľko :D to sa potom dalo pekne rozložiť aby nepadlo :D Ale tak, keby dám toto na polovicu, už to tak dobre nevyzerá :D takže tak

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Mne pribudli knihy Half Bad a Half Wild. Boli úžasné, rýchlo som sa dostala do príbehu. Prečítala som ich za dva dni. :D Už teraz sa teším na pokračovanie Half lies. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ako, to je dobré že sa ti páčili :D ja som čítala iba Half Bad ale fakt mi to nesadlo :D a sa teda ani do Half Wild neplánujem pustiť :D

      Odstrániť