The Fairytale Tag ~ Rozprávkový tag

Poslednú dobu naša aktivita upadá - blíži sa koniec roka, v škole sa učitelia zbláznili a skúšajú nás ako o dušu + samozrejme, výlety, súťaže...Že neviem kde mi hlava stojí. Ale, našla som náhodou na internete tento zaujímavý tag a tak sme sa rozhodli, že ho vyplníme :) Tak sa snáď aj vám bude páčiť. 

Časť prvá: Klasické princezné 

1.) Pinokio - Chlapec, ktorého nos rastie, keď klame 
Existuje nejaká kniha, o ktorej klameš, pretože sa hanbíš za to, že sa ti páčila? 
Maggie: Nie...nehanbím sa za to, čo čítam a čo sa mi páči :) 
Barbora: Nie :D Keď sa mi nejaká páči tak to proste poviem.
Viktória: Určite nie!.. Nemyslím si, že človek by sa mal hanbiť za to, čo číta :)

2.) Kráska a zviera - Dievča, ktoré sa zamilovalo do osobnosti 
Akú knihu zbožňuješ, ktorá má otrasnú obálku? 
Maggie: Cinder  od Marissy Meyer. Česká obálka. Úplná katastrofa. Ale aj tak som si knihu zamilovala a je to jedna z najlepších a mojich najobľúbenejších sérii ever. 
Barbora: Ako..kedže mi absolútne nič nenapadá musím povedať prvú verziu českého Mesta Kostí :D ta je asi najhoršia obálka vôbec.(+teraz mi napdla ešte česká Hra o Tróny)
Viktória: Napadli mi džínsové denníky.. Neviem prečo, ale obálky sa mi absolútne nepáčia..

3.) Snehulienka - Lovená kvôli jej kráse 
Kupuješ si knihu len na základe jej obálky? Ak áno, tak aká bola posledná? 
Maggie: Väčšinou nie. Teda, jasné, nejaká obálka ma dokáže zaujať, hlavne v kníhkupectvách, ale vtedy si prečítam minimálne obsah a na internete nejakú tú recenziu-dve, či sa mi vlastne tá kniha bude páčiť, aby som sa iba neokašlala. Ale tak, jedna z takých, ktorá ma zaujala hlavne kvôli obálke bola Jed od Fiony Paul. A teda aj na základe recenzii som si ju už kúpila... :) 
Barbora: Naposledy to boli knihy Selekcia,Elita.Fakt jedné z najkrajších obálok vôbec.Tak dávnejšie ma napríklad zaujala Divergencia,kedže tie obálky boli také netypické.
Viktória: Väčšinou si nekupujem knihy kvôli obálke, ale samozrejme že hraje nejakú rolu v kúpe.. Naposledy ma najviac zaujala obálka knihy Prozreteľnosť a Život jedna báseň..

4.) Šípková ruženka - Prekliata spánkom, zobudená bozkom z pravej lásky 
Aký je tvoj obľúbený knižný pár? 
Maggie: Vynechám tie už staré známe a poviem...ok, ešte stále je to dosť známy, ale nie tak otrepaný ako Rose+Dimitri(Alebo Adrian) takže Paige a Warner (Strážca) zo Zberu kostí od Samanthy Shannon. Tím dvom som fandila (a fandím) od začiatku. Proste tak k sebe idú. 
Barbora: Tiež sa snažím vynechať tie otrepané ale nejak sa asi nedá :D Wessa,Malec aď.Ááa samozrejme ešte Percebeth(Percy+Annabeth)
Viktória: To vážne?? :D Och bože! Ale najobľúbenejší sú samozrejme Augustus a Hazel :333

5.) Malá morská panna - Vzdala sa svojho starého života pre lásku 
Skúšaš niekedy nové žánre, alebo radšej zotrvávaš s tými, ktoré dobre poznáš a máš rada? Ak skúšaš nové žánre, aký bol naposledy? 
Maggie: Popravde nie. Väčšinou fakt čítam iba tie isté žánre. Nehovorím, že sa niekedy neudeje nejaká výnimka, ale často to tak nebýva. Preto si ani nespomeniem, že aká bola naposledy tá výnimka. 
Barbora: Hm...ani nie.Jedine občas.Môj žáner je fantasy ale zas niekedy keď fakT potrebujem vypnúť tak čítam aj nejakú romantickú knihu (s  fantasy prvkami) na ktorú potom celý čas nadávam.
Viktória: Myslím, že nie.. Ako nemala by som problém si prečítať rôzny žáner, ale keď nemusím tak to nerobím.. :)

6.) Popoluška - Tá, ktorá stratila črievičku po polnoci 
Pri ktorej knihe si naposledy vydržala hore celú noc? 
Maggie: Jeej, toto vieme aj bez premýšľania. Naposledy to bolo The Conspirancy of Us  od Maggie Hall. Jedna úžasná kniha, ktorú si nejde zamilovať - staroveký poklad, tajomstvá, Paríž, Istanbul...No neišlo si to zamilovať a ako som raz začala čítať, už ma to nepustilo. 
Barbora: hm..naposledy to bola asi Elita ,ale to nebolo tak žeby som nemohla prestať,ale som nemohla spať vkuse som rozmýšľala :D tak som sa venovala Elite.
Viktória: Naposledy to bolo včera! :D A bola to kniha Da Vinciho kód, pravda a fikcia.. Úplne super kniha!!! Čítala som ju do polnoci ale oplatilo sa kvôli nej mať ráno opuchnuté oči :D

7.) Zlatovláska - Zavretá vo veži 
Aká je najhoršia kniha, ktorú si čítala za posledný mesiac? 
Maggie:  Vzhľadom na to, že za máj som ich prečítala až šesť...Girl Online od Zoelly. Bolo to také milučké, ale vo výsledku celkové sklamanie. Čakala som niečo iné než som vlastne dostala a jediná výhoda bolo, že sa to čítalo ľahko. 
Barbora: Netuším či to bolo tento mesiac vlastne,ale Proroctvo od Josephine Angelini :D Takto mi pokaziť grécku mytológiu no fuj. Môže byť rada že som vtedy bola tak mimo že som to vôbec dočítala.
Viktória: Zasa sa opakujem, ale nedá mi nepovedať Prozreteľnosť.. Niežeby tá kniha bola nejako strašne hrozná, ale nedala mi to, čo som od nej očakávala.. Proste ma dosť sklamala..



A čo vy? Ak sa rozhodnete zapojiť do tohto tagu, tak hodte link do komentu, radi si prečítame aj odpovede od iných ľudí :) 

10 Komentáre

  1. Naozaj pekný tag, v blízkej budúcnosti ho určite urobím :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Potom hoď link, nech si môžeme prečítať odpovede :)

      Odstrániť
  2. jaky super taag :)) inak tie stare ceske obalky TMI boli fakt ze katastrofa. a selekcia nenormalne nadherne knihy. cela seria proste a The Heir hlavne!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeme :D hej, to boli kokos :D ale úspešne som ja na ne zabudla :D ale tak, aspoň ich Barča spomenula :)
      Selekcia má nádherné obálky :3

      Odstrániť
  3. Tento tag mi príde taký rozkošný :3
    Mne sa obálka Cinder páči :D Horšie to už je s TMI, no des! Pri nich sa hádať nebudem :D
    Prosím ťa, kto by nechcel, aby tajomný Strážca a Paige neboli spolu? Veď stačí povedať niekomu obsah, čo je dosť náročné a už aj tá osoba čaká kedy budú tvoriť oficiálny pár :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je úplne celý rozkošný :D Ešte je aj druhá časť (ktorá snáď niekedy v priebehu týždňa pribudne, aj keď, uvidíme )
      Mne sa tá česká nepáči :D To teda nie :D anglická je super :D
      Hej, ale to je pravda :D kamarátka to čítala na moje odporúčanie (hovorím, že mám na ľudí vo svojom okolí super vplyv) a potom mi asi 15min vkuse smskovala keď to dočítala :D

      Odstrániť
  4. Je to výborný tag, ešte som sa s ním nestretla a zrejme sa zapojím aj ja, ak to nebude vadiť :D
    Mne sa obálka Cinder celkom páči, nepríde mi až taká zlá, i keď fialovú veľmi v láske nemám. A pár Rose + Dimko je geniálny, mám ho nesmierne rada :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja si myslím že sú ja horšie :) Určite sa zapoj

      Odstrániť
  5. Super tag :-) A keďže sa mi páčil, tak som sa zapojila :-)
    http://kmkbookworld.blogspot.sk/2015/06/the-fairytale-tag-rozpravkovy-tag.html

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tento tag sa vám veľmi podaril, a aj celý blog je vážne super :)
    Do tohto tagu som sa zapojila tiež, tak ak chcete, môžte sa pozrieť http://life-is-better-with-books.blogspot.sk/2015/06/rozpravkovy-knizny-tag-fairytale-tag.html :)

    OdpovedaťOdstrániť