Samantha Young ~ India Place

Názov: India Place
Autorka: Samantha Young
Séria: Dublin Street #4
Žáner: New Adult, Romance
Vydavateľstvo: ikar
Počet strán: 320
Hodnotenie na GR: 4,07*/9c632
Názory iných čitateľov: Knižné maniačkyVeronika | Christine



Anotácia: Niektoré činy sa neodpúšťajú. Predovšetkým v láske.
Hannah videla Marca naposledy pred piatimi rokmi. Bol jediný muž, ktorého milovala, a jediný, s ktorým strávila noc. Po tej jedinej vášnivej noci Marco bez slova zmizol a opustil Škótsko aj Hannah. Tá musela znášať následky ich zblíženia sama, neschopná nadviazať nový vzťah. 
Náhoda dvojicu opäť spojí a Marco zo všetkých síl bojuje o šancu na vysvetlenie svojho konania v osudnú noc. Je odhodlaný urobiť všetko pre to, aby lásku opäť získal, a tak prenasleduje Hannah na každom kroku a prosí o odpustenie. 
Práve vtedy, keď si Marco myslí, že spoločná budúcnosť je na dosah ruky, nečakané odhalenie vynesie na svetlo sveta Hannahinu bolesť, ktorú pred ním úzkostlivo tajila. Trpké spomienky môžu dvojicu rozdeliť skôr, ako vôbec využijú šancu na nový začiatok. 


"O stavaní múra som vedela všetko. Niekedy ho človek potrebuje, aby si udržal ľudí od tela, lebo ak by sa k nemu priblížili, zničili by ho. Ale sú chvíle, keď by mal človek múr zbúrať a pustiť tých ľudí k sebe, lebo práve oni držia človeka nad vodou." 


Samanthu Young som nemala žiadne problémy si obľúbiť a už potom, ako som dočítala Dublin Street, vedela som, že autorka sa zaradí medzi moje obľúbené 'oddychové' autorky. Jamaicou si ma získala. Jamaicu zbožňujem a niekedy si určite dám re-reading. A India Place bola tiež jedna úžasná oddychovka, ktorá síce nepriniesla nič nové, ale ničím neublížila a dokonale potešila. 


"Neuvedomovala som si, že minulosť sa s pýchou nemá v láske a neprestajne sa vtiera do prítomnosti. Minulosť býva zlomyseľná. Vkradne sa do prítomnosti a podpichuje ju spomienkami na bolesť." 


Tentokrát sa príbeh posunie o pár rokov dopredu a viac sa spoznávame s Hannah, sestrou Ellie a Bradena. Hannah je milé dievča, ktoré ale nemalo svoj život jednoduchý ale, kto ho má, že?  . Život ju ťažko skúšal a neraz toho musela veľa preskákať. Zradila ju osoba, ktorej verila. Uzavrela sa do seba a nepripúšťa si veľa ľudí k sebe. S takouto hrdinkou sa vždy ťažko buduje príbeh - lebo je ťažké udržať ten charakter tej hrdinky, aby sa moc nezmenila. To sa Samanthe podarilo - krásne bolo počas príbehu vidieť, že autorka sa s jej postavou fakt vyhrala  a viacmenej si tú svoju charakterovu črtu udržala.
Marco...Na Marca som si nespravila nejaký názor. Neobľúbila som si ho skoro vôbec, proste mi nesadol. Ale páčilo sa mi, ako sa správal k Hannah, ako sa o ňu staral. A aký bol vytrvalý. Keď si niečo zobral do hlavy, tak si proste za tým šiel a nevzdával sa.
Takisto, som si tu najviac obľúbila Cole-a, a to tam bol iba parkrát. Bol sympatický a úžasným kamarátom. Také zlatíčko. Rozhodne som zvedavá na jeho príbeh a dúfam, že to výjde aj u nás. A čoskoro. 



"Keď je človek mladý, verí vo svoju nesmrteľnosť, myslí si, že môže robiť čokoľvek, a že on i okolitý svet tu budú večne." 

Takisto, kniha nie je iba zamilovaný príbeh Hannah a Marca, ale stretávame sa aj s postavami z predošlých dielov a  ďalej sledujeme ich osud. Popravde, si myslím, že je ich osud v tejto sérii prikrášlovaný - a dosť. Nikto nemá taký ružový život, ale budiš. 
Takisto, sa mi páčilo, že proste oni sú priatelia všetci, držia pri sebe, radia si, pomáhajú si. Záleží im na sebe a na tom, ako sa má ten druhý. Proste tak, akoby sa mali skutoční kamaráti správať. 
Čo sa mi nepáčilo, bolo zbytočné opakovanie ich osudov - napr. London Road som stále nečítala, ale aj z Jamaicy, aj z India Place, viem už skoro všetko, čo ma mohlo prekvapiť na príbehu Jo a Cam. A to mi je ľúto. A tak trochu dosť ma to odrádza od čítania. 

"Ale taký je život. O vzletoch a pádoch."



Kniha, aj keď je vlastne naprosto obyčajná, dokáže zaujať. Zaujme najmä svojím vtipom, sympatickými postavami, a ľahkosťou čítania. Odporúčam ju najmä, ak chcete vypnúť od reálneho sveta, odreagovať sa, nemyslieť na nič a proste sa ponoriť do nejakého jednoduchého príbehu, ktorý je ale dokonale napísaný. 
Knihe som nakoniec dala 3 a pol kačičky, keďže vlastne nepriniesla nič nové, prakticky ten obsah sedí na viacero kníh, ale ako som spomínala, číta sa úžasne a určite ju odporúčam každému, kto má tento typ kníh rád. 





Za poskytnutie knihy ďakujem vydavateľstvu YOLi, vy si knihu môžete kúpiť pravdepodobne skoro v každom kníhkupectve, a napr. aj TUTO

2 Komentáre

  1. Ja som čítala iba Jamaica Lane a aj keď to bolo perfektné, zvyšné knihy ma vôbec nelákajú :D Nechcem si pokaziť peknú spomienku :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej, Jamaica mi prišla ako najlepšia z celej série :D Tak si to nekaz :D ja ešte vkladám veľké nádeje do ďalšieho dielu, že mi vynahradí aj to, v čom ma tento diel sklamal :D

      Odstrániť