10 vecí, prečo čítanie kníh nie je nuda

Vieme, že naša aktivita, za posledných pár týždňov bola katastrofálna, a úprimne nám je to ľúto - a vyhovárať sa nejdem, ani nás nejako ospravedlňovať - každý blogger to určite pozná. Len toľko k tomu, že nám je to ľúto.

Ďalej! Veľmi vám chceme poďakovať za to, že sme v Oceneniach bloggerov vyhrali v kategórii Zajko roka 2014.  Popravde, ani som nesnívala o tom, že postúpime do ďalšieho kola, nie ešte, že vyhráme. Takže, všetkým, ktorý za nás hlasovali, veľmi pekne ĎAKUJEME. 

No a teraz to, čo už plánujeme vyše týždňa...

10 vecí, prečo čítanie kníh nie je nuda

Keď sme rozmýšľali, že čo ďalšie pridať, napadlo nás, že 10 vecí by bolo fajn. Ale vôbec nie je ľahké ich vytvoriť - aj keď sa jedná o celkom ľahký okruh. No, ale dosť bolo kecov, poďme na to.

1. Humor
Nie je nič lepšie, ako keď máte na prd náladu, zoberiete si knihu, a okrem toho, že sa ponoríte do dobrého príbehu, sa v príbehu vyskytujú úžasne vtipné postavy, pri ktorých hláškach a myšlienkach sa vám nedá nesmiať. A hneď je po zlej nálade.

2. Filmy/seriály
Mnoho ľudí to nemá rada, ale ja som za to, že ak sa zoberie dobrý réžiser, scenárista... a vyberú sa dobrí herci, nepokazí sa to, tak za to rozhodne stojí vidieť svoje obľúbené knihy/série sfilmnované...veľa ľudí čo nečítali knihu napriek tomu milujú film.Takže niečo na nich asi bude...:)

3. Fandomy
Dočítali ste nejakú knihu, a radi by ste sa podelili o svoje pocity? Ale nikoho koho poznáte ju nečítal? Ešteže existujú fandomy - úžasná vec, vďaka ktorej spoznáte ľudí z celého sveta, ktorý majú rovnaké pocity z tej knihy.


4. Knižné svety
Stredozem,Narnia...a mohli by sme pokračovať do nekonečna.Existuje strašne veľa vymyslených svetov a povedzme si pravdu...kto by ich nechcel navštíviť?Ďakujem autorom ktorý vedia vymyslieť také kreatívno-úžasný svet že dokonca prekonajú ten náš...:)

5. Dokonalí chlapi 
No vážne. Vyzerajú dokonalo, správajú sa dokonalo (väčšinu času).  V reálnom svete skoro vyhynutý druh. V knihách sú ale skoro v každej, aspoň jeden. Aspoň máme o kom snívať. :D

6. Vypneme od problémov reálneho sveta
Mne k tomu stačí teda nejaká hudba (Imagine Dragons, ideálne :D ) a nejaká dobrá kniha, do ktorej sa tak začítam, že je mi jedno, kde som, čo som, čo sa práve deje...proste ma zaujíma iba dej a od všetkého ostatného vypnem.

7. Navštívime miesta, kam by sme sa normálne nedostali 
Ja mám totiž takú dušu cestovateľa a rada by som precestovala celý svet. A to je nemožné. O to viac sa mi páči, keď sa knihy odohrávajú na rôznych miestach, čím mi ich vlastne kniha predstaví a prakticky, tie knihy navštívim - aj keď vlastne ostanem celý čas doma na sedačke s knihou v ruke.
8. Skoro každá kniha nás určitým spôsobom zmení 
Niet na to, keď kniha, ktorú dočítaš, vo vás niečo zanechá. A to niečo vás práve trochu mení. Koľkokrát po nejakej knihe, ostanem nad niečim o niečom premýšľať, o čom som dovtedy ani nepremýšľala? A hneď mám iný postoj k danej veci.

9.Rozvíjanie predstavivosti
Faktom je,že ľudia ktorí čítajú majú rozvinutejšiu predstavivosť,čo je často veľkým pozitívom...síce občas to môže byť aj naopak :D


10.Ostanú vám na dlho
Hovorte si čo chcete,ale keď sa o knihy patrične staráme vydržia veľa rokov.Ak by nedajbože :O vypadla elektrina,stále by sme mali knihy! :)

17 Komentáre

  1. Parádně vybrané gify, asi si kvůli tobě půjdu takhle na noc pustit Doktora :) :)

    Při čtení jsem se pobavila a nemohu než souhlasit...i když ty fandomy jsou občas docela pekelný a člověk by se jim měl pro vlastní duševní zdraví vyhýbat :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeme :D k Fandomom...tiež pravda,ale no stojí to za to! :D

      Odstrániť
  2. Do bodu pravdivé :) Stotožnila som sa so všetkými (ehm, hlavne s tými chalanmi :D :D )

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dokonalí chlapi nemají chybu ;) :D Jinak mám ráda hlášky z knih.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vieš ako sa Barča smiala, keď som tých chalanov navrhla, že dáme sem? :DDD (sama sa divím, že ma to napadlo :D ale je to pravda no :D )
      Hej hlášky sú tiež super :D

      Odstrániť
  4. Krásny a pravdivý článok :) len bez tej elektriny by bolo čítanie so sviečkami ťažké. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak toto mi nenapadlo :D la veď niekedy to tak robili nie?

      Odstrániť
  5. Super článek! :) Se všemi body souhlasím a z vybraných gifů umírám :D nechápu, jak to lidi děláte, že vždy najdete takový, který se perfektně hodí :D
    A nejlepší je, že kniha dokáže rozesmát :) Některé hlášky a prupovídky si čtu stále dokola :) A naopak dovede i rozplakat, prostě vyvolat emoce :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D Gify sú Barčina špecialita :D sama nechápem, ako ich hľadá :D
      Hej, to proste niektoré knihy dokážu vyvolať všetky druhy emócii :) A hej, niektoré hlášky sú nezabudnuteľné :D

      Odstrániť
  6. omylem jsem precetla, deset duvodu proc JE cteni nuda a uz jsem to chtela disliknout ... ale nastesti spravny nazev clanku to zachranil a precetla jsem si ho :-D a pobavilo, souhlasim, cteni rozhodne neni nuda. super duvody :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tak s týmto nemôžem nesúhlasiť! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. super článok :) a tie gifká k tomu najlepšie (Y)!! :D jak vždy :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. pekné! a tá 10-tka ma zabila! :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Výborný článek, nemůžu jinak než souhlasit :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Souhlasím! :) Tyhle věci prostě zažije jen knihomol :)

    OdpovedaťOdstrániť