Mockingjay

Drozdajka. Tretie pokračovanie úspešného knižného a filmového megahitu Hry o život. Každý o tom počul a určite minimálne čítal aspoň jednu knihu alebo videl aspoň jeden film. Samozrejme, ja nie som výnimka. Doteraz si pamätám, ako som sedela doma, nemala som čo robiť a tak ma napadlo, že pôjdem do kina so spolužiačkou. Náhodou hrali Hry o život. Obom sa nám to zaľúbi a myslím, že na narodeniny som dostala aj celú sériu kníh. A raz dva som ich prečítala. A neľutujem. Proste pre mňa sa tá séria stala srdcovkou, ktorú asi všetci poznáme. 


Dnešok začal strašne povzbudivo. Nejako bez problémov (A dúfam že aj dobre) som napísala sloh z anj (na ktorý som sa ani nepripravovala :D ) a potom to už bola pohodička. Dokonca som pretrpela literatúru, ktorú vážne nemusím - najmä teraz keď berieme poéziu. A potom to už bola iba matika (agr aj ten dobrý pocit z tej písomky čo som mala ma prešiel ) a potom chémia, ktorá ma skoro uspala. Ale prežila som to, lebo to potom znamenalo vytúžený odchod zo školy. Potom ma čakalo 4 hodinové čakanie v meste. Našťastie, ale išla aj spolužiačka, ktorá nemala kúpené lístky a dosť stresovala, keďže baba čo mala pre nich kupovať lístky, sa akosi nečinila a nakoniec boli radi, že sa do vypredanej sály dostali. To ale môj problém nebol, keďže ja som lístky mala už od stredy. Našťastie. 


No, späť ku filmu. Keď som sa preniesla cez fakt, že som poznala dosť ľudí z kina, usadili sme sa, sedeli sme 10min a čumeli na šedé plátno, keďže niektorý stále kupovali lístky, potom konečne začali reklamy a po nich konečne film. Poviem vám, že film ma neskutočne prekvapil. Predtým som mala zmiešané pocity, že aké to bude, čo tam bude, či to nebude nuda, keď to rozdelili...Nebudem sa rozkecávať o deji, väčšina na to pôjde do kina a určite aj väčšina čítala knihy, takže mi to príde zbytočné. Čo si ale neodpustím, je spomenúť herecký výkon Jennifer Lawrence  keďže to čo tam už od začiatku podávala bolo neuveriteľné a uverila som jej všetko, každý jeden pocit. Pre mňa je to úžasná herečka, s úžasnou osobnosťou a teda, dúfam, že za tento výkon vyhrá nejakého Oscara, lebo si to teda zaslúžila. 



Ďalší, koho musím spomenúť je Josh Hutcherson, ktorý je proste taká láska už od dectva. To, že hrá aj v THG je neskutočne super. A že v Mockingjay nemal veľa scén nevadí, lebo tie čo mal, boli super zahrané a proste neskutočne reálne. A hlavne tá posledná scéna. WOW. Zimomriavky nielen pri rozhovoroch, ale teda hlavne pri poslednej scéne, ktorá sa mu fakt podarila. 
K Liamovi Hemsworthovi (toho nemám tak rada, že si ani nejdem skontrolovať či som správne napísala jeho priezvisko) toho veľa nepoviem. Gale nemám rada, jeho taktiež, mohol mať aj menej scén, ale tak...Predýchala som to. 
Nesmiem zabudnúť na Sama Claffina, ktorého totálne zbožňujem a ktorý už asi viac perfektný po CF nemohol byť. Ale on to dokázal. Minule som si sťahovala fotky z Love, Rosie (na ktorý by som mala ísť v januári) a proste totálne som si spomenula, prečo ho zbožňujem. A ten jeho preslov! No WOW! Proste, stretnúť ho aspoň raz v živote, budem šťastná ako blcha. 
Určite poklona aj patrí všetkým čo sa podielali na grafike a efektoch, lebo to boli ďalšie neskutočne úžasné scény a efekty (hlavne úplne posledná Drozdajka - kúsok z toho efektu je aj hore v gifku).


Aby som ju porovnala s knihou. Poviem vám pravdu, knihu som čítala asi pred dvoma rokmi a bohužiaľ som sa k nej teraz už nestihla dostať ale čo-to si pamätám. A teda, najviac ma potešilo, že tam dali Effie, ktorá mi aj v knihe dosť chýbala. Už len aby bolo v dvojke, že si začne niečo s Haymitchom a budem happy. Inak o tom viacej fakt neviem povedať, knihu si pamätám fakt iba tú hlavnú líniu, ale pred pokračovaním si určite znova dám re-reading (uvidím či iba trojky alebo celej sérii, ako bude čas no). Takisto, nám neostáva nič iné, než si znova počkať rok (necelý!! :D ) do 19. novembra, kým bude už posledná časť v kinách. A aj práve pri týchto filmoch si uvedomíte, ako ten čas letí, keď ste išli na jednotku a dozvedeli ste sa o pokračovaniach, to bolo, veď to budú ešte 3 roky ďalšie vysielať. A teraz už iba rok a koniec. No...


To bude asi všetko. Pridávam ešte odkaz na youtube, kde je nahraná Hanging Tree ktorú si stále spievam :D a určite ešte nejakú dobu budem. A takisto ešte hodím link na SNL s Woodym (Haymitch), Liamom, Joshom a Jennifer. Neskutočne je to super a ja sa z toho smejem ešte teraz. :D SNL zbožňujem, takže ak tam vyberú mojich obľúbených hercov (najmä :D) tak si to rada pozerám. A tiež odporúčam si pozrieť aj Jennin monológ z minulého roka :D 



Are you, are you
Coming to the tree
Where they strung up a man they say murdered three
Strange  things did happen here
No stranger would it be 
If we met up a midnight in the hangig tree. 




5 Komentáre

  1. To hanging tree bolo neskutocne uzasne!!! A hlavne to, ze jak Jen skoro v kazdom rozhovore hovorila ze musela spievat a tam skoro plakala, pretoze tak velmi neznasa spievanie. Ze chcela aby to miesto nej zaspievala napr Lorde a ona len otvarala usta a ze si to doteraz ani nevypoula. A pritom to bolo genialne!!! Vuac sa mi paci jej spev nez original :DD inak Galea nemam ani ja rada, ale proti Liamovi nic nemam :D HG ma strasne vtipny cast :D to co rozhovor to placem od smiechu :DD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hangig tree sa im fakt podarilo! Proste, odkedy to tam bolo, nič iné nepočúvam :D Ešte aj titulky som pretrpela, kým pritom hrali Hanging tree :D A akože, ja to teiž nechápem, ona spieva fakt super :D
      Mne je proste nesympatický :D Čo už no :D
      HG rozhovory sú vždy najlepšie :D stačí si pustiť aspoň jeden a hneď je lepšia nálada :)

      Odstrániť
  2. Ja na ten film idem zajtra a veľmi sa teším.:) Tiež som sa rada obávala, či to nebude nudnejšie, keď to rozdelili a rada počujem, že bol film aj tak super.:)
    Btw, Effie a Haymitch by boli teda fakt zaujímavá kombinácia.:DD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, zo začiatku trochu hej, ale potom už vôbec :D
      Effie a Haymitch musia skončiť aspoň vo filme spolu! :D keď už v knihe nie :D

      Odstrániť
  3. Film no WAU ♥
    Kniha no WAU ♥
    Článok no WAU ♥

    Tiež nemám rada Gale-a :/
    #teamPeeta
    Ja ten film proste milujem, budem milovať. :) A na tvoj blog som narazila dnes, a veľmi sa mi páčia vaše články. Odoberám vás, teším sa na ďalší článok. :)

    OdpovedaťOdstrániť