Potulky svetom #1


Rozhodli sme sa začať písať nejakú rubriku,ktorá ide trošku mimo kníh.:) A kedže všetky milujeme/chceme cestovať, prečo nie o cestovaní?Tu vám ukážeme krajiny/mestá ktoré sa nám páčia a ktoré by sme radi navštívili.Poprosila by som o komentáre,či máme v tejto rubrike pokračovať,alebo nie!

BRUGGY-BELGICKO

Ako prvé vám predstavíme pomerne neznáme mesto nachádzajúce sa na severozápade Belgicka,asi 90 km od Bruselu.Často ho nazývajú aj „Benátky severu“,pretože sú pretkané sieťou kanálov, tvorených riekou Reie. Historické centrum bolo v roku 2000 zapísané do UNESCO.To by asi tak stačilo k oboznámeniu.Raz tam určite chcem ísť ,avšak Maggie už to šťastie mala a trošku vám opíše atmosféru v meste:

V Bruggách som bola koncom septembra-začiatkom októbra minulého roku, ako na zastávke medzi Amsterdamom a Parížom a teda vôbec som nečakala, že si to mesto zamilujem tak, ako som si ho zamilovala. Proste, už len keď sme vchádzali do centra mesta už som bola milo prekvapená tým ako mesto vyzerá a aký sú tam ľudia milí. Najviac ma dostalo, keď sme išli okolo školy - žiaci v školskej uniforme a ešte k tomu škola tak omrežovaná - no proste vyzeralo to ako z pred pár storočí.  Keďže Bruggy sú v Belgicku, sú známe aj svojou čokoládovňou, čo bola hlavným miestom našej návštevy Brúgg. Poviem vám - fakt je belgická čokoláda najlepšia. Čokoládovňa ktorú sme navštívili bola zaujímavá - nielen tým, že z jednej časti bola aj múzeom, kde bolo niečo o histórii čokolády, ako sa vyrábala pred pár storočiami atď. Ale, potom sme prešli do druhej časti - a to vám teda poviem, to som ešte len bola očarená - postavičky z čokolády, niečo WOW. A tým to neskončilo - priamo pred nami nám ukázali ako sa vyrábajú také čokoládové maškrty ktorých názov ma ako napotvoru teraz nenapadne. Proste niečo úžasné. Ale tým to ešte nekončilo. Rozchod sme mali na úžasnom malom námestí (napr. posledná fotka) kde sme ochutnali aj belgické hranolky - o ktorých sme tiež počuli, že sú dobré (chutili ako obyčajné hranolky :D ). No proste, počasie nám prialo, mestom som si užila a zamilovala - a určite každému odporúčam aby ste ho navštívili - je to akoby ste sa vrátili o pár storočí dozadu. 

Na koniec pridávam pár fotiek ktoré vás určite navnadia na to aby ste mesto hneď chceli navštíviť! :)




All things Europe | via Tumblr


Best chocolate ever😍


Canal Bridge, Bruges, Belgium, at Blue Pueblo tumblr


10 cidades medievais para conhecer antes de morrer | Nômades Digitais





Belgium


..



..
Dictator of good taste | via Facebook

Čokoládové múzeum 

Spomínané námestie - tie domčeky boli úžasné 


6 Komentáre

  1. Je tam krásne. Nezoberiete ma tam na letnú dovolenku? :D Tento rok som bola pozrieť iba Čachtice :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Išla som povedať, že som cez leto bola iba doma ale potom som si uvedomila že tábor a Krakow :D tak nič :D
      Hej je tam nádherne, proste niečo úžasné :)

      Odstrániť
  2. Nádherné! Další místo, kde se chci jednou podívat :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Bruggy je překrásné město! Sice je to hodně dávno, co jsem tam byla, ale moc ráda vzpomínám na to, jak jsme se plavili po kanále :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. bezva clanek a uzasny obrazky. a ty jahody v cokolade?! jakoooo?! mnam :)

    OdpovedaťOdstrániť