TAG: Obetuj knihu

Tento úžasný TAG je od Mony a Kacennky , v ktorom ide o to aby ste na dané situácie vybrali nejakú knihu (knihy), ktoré by ste obetovali :) Trailer na tento tag nájdete TU

1. Zombie útok 
Zrovna si v kníhkupectve, keď sa všade okolo teba začnú noriť zombíci. Všetci zákazníci sú uväznení medzi stohmi kníh a nemajú žiadnu šancu na útek. Ty už si zatlačená v roho a vnímaš len pach zhnitého masa a šouravé kroky mŕtvol. Panikáriš a si len kúsok od toho, že spadneš k zemi a urobíš zo seba večeru, keď sa zrazu ozve hlas manažéra obchodu, ktorý ti dodá nádej. Vojaci totiž zistili, že zombie neznáša prehodnocované knihy! Ty sa okamžite rozbehneš medzi regály a kľučkujúc medzi hnijúcimi teľami hľadáš knihu, ktorú všetci milujú, ale ty ju jednoducho nemôžeš vystáť. Akú knihu zoberieš a omlátiš ju prekvapenému zombiekovi o hlavu? 

Barbora: Nie žeby som ju neznášala,ale pre mňa najviac preceňovaná kniha je NA VINE SÚ HVIEZDY.Nevravím že je zlá,John Green je podľa mňa génius,ale príde mi ako keby bola zámerne napísaná tak,že vás donutí aby ste ju mali radi a plakali.Takže preto.Škoda ale že je tak tenká.Veľmi dobrý zásah by to asi nebol.
Maggie: Ťažká otázka ale vážne nechápem čo všetci vidia na Polibek pro Annu od Stephanie Perkins, proste ja neviem, tá kniha ma nebavila a akosi ju nie a nie dočítať a celé sa to naťahovalo a nevedela som sa do toho poriadne začítať. 
Viktória:  A zasa sme pri knihe, ktorej chválu nerozumiem.. Iskrivá! Túto knihu som zatvorila na strane (100??) s pocitom Prečo to vlastne čítam? Táto kniha je vyvolená! (aj stavbou a aj obsahom!)


2.Dážď
Práve si vyšiel z kaderníctva so svojím vysneným účesom. Prechádzaš sa po ulici, nechávaš ľudí zízať na tvoje dokonalé vlasy, keď v tom začne pršať. Ibaže to nie je len aprílový dážď. Je to obrovský lejak, aký svet ešte nevidel. Z neba sa znášajú litre vody a jediné na čo myslíš, je tvoj nový účes, ktorý ťa stál celú výplatu. Aké pokračovanie knihy obetuješ a použiješ ako dáždnik? 

Barbora: Pokračovanie? :D No neviem,neviem.Podľa mňa sú vždy najlepšie.A čo tak 2-he pokračovanie?Tak to bol asi Experiment.Proste som očakávala viac.
Maggie: Fu, dažďom sa kniha moc nezničí nie? Len musí potom preschnúť :D Takže pravdepodobne by som obetovala Naprieč vesmírom keďže kniha ma veľmi nezaujala :D 
Viktória: Pfú!..Neviem no.. Pokračovania majú väčšinou vo zvyku byť lepšie ako prvé časti, takže bohužiaľ na túto otázku nemám odpoveď.. :)

3.Učiteľ
Si na hodine literatúry a profesor sa rozplýva nad jednou známou klasickou knihou. "Táto kniha úplne zmenila svetovú literatúru!" prehlási a vyzdvihuje knihu do nebies. Teba to ale vôbec neberie. Nielen, že sa toto vychvaľovanie nedá počúvať, ale ty ani za mak nesúhlasíš. Pretože máš vlastné skúsenosti. Akú klasickú knihu by si hodila po svojom profesorovi a rozkričala by si sa na celú triedu o tom, ako táto kniha stojí za prd? 
Barbora: Tak touto odpoveďou asi riskujem veľa.Nie je to síce úplne klasika,ale Harry Potter.Možno to bolo tým že som ho prvý raz čítala len nedávno(film som nevidela) ale skončila som na strane 100.
Maggie:  Neviem, či sa to dá požadovať za klasiku, ale keďže ja som žiadnu klasiku nečítala (ale chystám sa :) ) tak by som tam zaradila asi Annu zo zeleného domu keďže ja fakt nechápem, čo na tom všetci ospevujú. Ja som pri jej čítaní zaspala! 
Viktória: Myslím že to je kniha Dokonalý pár.. Je to dobré, má to fajn myšlienku, ale príde mi to také.. nejedinečné.. Ďalšia fádna dystopia.. Strašne mi to pripomína ostatné dystopie, a preto ma tak trochu irituje.. :)

4. Doba ľadová 
Užívaš si skvelé poludnie v knihovne. Prechádzaš sa medzi stohmi kníh a všade sa vznáša tá dokonalá vôňa papieru potlačenému slovami. Keď naraz BUM! Celá zem je pokrytá vrstvami snehu a nikde nie je nič iného než ľadová pustatina. Teploty nezastaviteľne klesajú a tvoj dych mrzne pri ústach. Naraz zistíš, že tvojou jedinou možnosťou je začať páliť knihy. Akú tvoju naj-neobľúbenejšiu knihu by si spálila ako prvú a vôbec by ti nebolo ľúto, že sa zmenila v kôpku popola? 

Barbora: Záblesk.To bolo strašné.Síce to zachránilo pokračovanie teda Záhrobie,ale po tom čo na konci zomrela jediná postava ktorú som tam mala rada.Neviem čo ma to posadlo kedže som šla čítať aj 3-tiu časť,ktorá už bola úplný koniec a veľmi rýchlo som ju čítať prestala.
Maggie: Celú sériu Školy noci. Vážne, čo je na tom také super, že vydávajú už 11. diel? Ja som to vzdala pri 9. a fakt nechápem, ako som sa až k tomu dopracovala. Totálne blbá hlavná hrdinka, ktorá chalanov striedala ako ponožky, dej čoraz viac o ničom...
Viktória: Zavrhnutý.. Milujem Patcha!! Vzor dokonalosti! Ale dej? Hrôza a des! Štýl písania bol super, Patch bol super.. Nora bola najhoršia ženská postava! A dej? :O Ako som povedala Hrôza a des! Čiže túto knihu by som spálila potom, čo by som z nej vytrhla stránky obsahujúce Patcha.. :D

9 Komentáre

  1. Spáliť Záblesk, spáliť Záblesk! :D Nebola by potrebná ani Doba ľadová. Ja som sa do pokračovania radšej ani nepúšťala... ani som nedočítala jednotku. (Chudák tá autorka, ešteže nevie po slovensky a nevie, že existujem, lebo by mi jej bolo ľúto.)
    Potom sa veľmi rada prídem zohriať zo stránok tejto knihy, ďakujem za pozvanie :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D Vieš čo 2-ka bola celkom dobrá :D ale to bolo tým Jake-om

      Odstrániť
  2. Väčšinu kníh, čo ste spomenuli som nečítala, takže neviem, ale ostatnými úplne súhlasím. Škola Noci, Záblesk (len aby som mala dokončenú sériu, teraz čítam Zore), Dokonalý pár, Experiment, Iskrivá to všetko ma riadne sklamalo a zaslúžia si ten leják alebo spálenie, či tak. :D Ale s jednou knihou tu nesúhlasím a to sú Zavrhnutý. Ja mám tú sériu fakt rada, teda je pravda, že Noru by som najradšej zabila a trojku by som tiež spálila, ale ostatné bolo dobré :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej, Experimentu by nezaškodilo trochu dažďa :D ale neviem či by som ho spálila :D
      Zore je tiež jediné čo som nečítala z tej sérii ale ani to neplánujem :D

      Odstrániť
    2. Konečne niekto, kto súhlasí s mojim názorom na Iskrivú!!! :DDD Nečítala som ešte Finále, takže to môže veľa vecí zmeniť, ale Nora ma tak iritovala že to znenávidela! :)

      Odstrániť
  3. Skvelý článok ! A pobavil :D Hlavne posledná veta v celom článku. :D

    OdpovedaťOdstrániť