Seriály

Minule som aktualizovala filmy, tak tentokrát som sa pustila do seriálov :)
Mená autorov kníh neskloňujem 


Pretty Little Liars
Kniha: Pretty Little Liars od Sara Shepard
6. séria: Čaká sa na začiatok série 
Obsah: Hlavnými hrdinkami je niekoľko priateliek, ktorých skupina sa rozpadne potom, čo jedna z nich (Alison) zmizne. 
O rok neskôr začnú zostávajúce dievčatá dostávať zvláštne správy od niekoho, kto sa podpisuje ako "A" a vyhráža sa, že odhalí všetky ich tajomstvá, vrátane tých, ktoré sú veľmi staré a mohla ich vedieť iba Alison. 


Under the Dome 
Kniha: Under the Dome od Stephen King
3. séria: 25.jún 2015
Obsah: Príbeh o malom mestečku v Maine, kde začnú pôsobiť záhadné nadprirodzené sily, ktoré ho uzavrú do neviditeľnej bubliny, takže stratí kontakt s vonkajším svetom. Toto využije miestny skorumpovaný politik, aby si tak mohol upevniť svoj vplyv. 
Záujímavosť:Réžiserom je Steven Spielberg

Outlander
Kniha: Outlander od Diana Gabaldon
1. séria: Vysiela sa
Obsah: Hlavnou postavou je Claire Randall, vydatá zdravotná sestra, ktorá je z roku 1945 záhadne prenesená do minulosti, konkrétne do roku 1743. Dostane sa do neznámeho sveta, kde musí bojovať o svoj život. 
Claire je donútená vydať sa za Jamieho Fostera, starého a romantického mladého škótskeho vojaka. Claire má však aj vášnivú aféru, ktorá jej srdce rozerve medzi dvoch úplne odlišných mužov. Claire začne žiť dva nezľúčitelné životy. 


The Vampire Diaries
Kniha: The Vampire Diaries od L.J.Smith
6. séria: Vysiela sa
Obsah: 4 mesiace po tragickej smrti dopravnej nehode pri ktorej zahynuli ich rodičia, sa  17-ročná Elena Gilbert a jej 15-ročný brat Jeremy stále snažia aby ich životy boli znova normálne. Ako začína školský rok, Elena s jej priateľmi sú fascinovaní krásnym a tajomným novým študentom, Stefanom Salvatorom. Stefan a Elena sa okamžite navzájom priťahujú, ale Elena netuší, že Stefan skrýva temné, smrtiace tajomstvo - že je upír. Po nehode na táboráku, Stefan uteká domov a zistí, že jeho starší brat, Damon, sa vrátil do mesta. Týmto začína boj o dušu Eleny a tiež o duše svojich priateľov, rodiny a všetkých obyvateľov Mystic Falls vo Virginii. 

The Walking Dead
Kniha: The Waking Dead od Robert Kirkman
6. séria: Október 2015
Obsah: Hlavným hrdinom je policajný dôstojník Rick Grimes, ktorý vedie skupinu preživších po svete,  ktorý ovládli zombie. Spoločne s nesorodou skupinou ľudí putujú zemou, snažia sa prežiť a nájsť také útočište, v ktorom by mohli mať nejakú budúcnosť. 

The 100 
Kniha: The 100 od Kass Morgan
3. séria: Dakedy v októbri
Obsah: Dej sa odohráva deväťdesiat sedem rokov potom, čo nukleárna vojna zničila civilizáciu. Vesmírna loď, ktorá je domovom posledných ľudských preživších, vyšle späť na Zem sto mladých delikventov. Tí majú za úkol zistiť, či je planéta schopná novej koloniálizácii. 

Game of Thrones
Kniha: Son of Ice and Fire od George R.R. Martin
5. séria: 12. Apríl 2015 
Obsah: Kontinent, kde letá trvajú roky a zimy sa môžu pretiahnuť na celý ľudský život, začínajú sužovať nepokoje. Všetkých Sedem kráľovstiev Zápodozeme sú zmietané bojom dvoch mocných rodoch na život a na smrť o nadvládu celej ríši. Zemou otrása zrada, chtíč, intriky a nadprirodzené sily. Krvavý boj o Železný trón bude mať nepredvídateľné a ďalekosiahle dôsledky. 


Shadowhunters
Kniha: Nástroje smtelníkov od Cassnadra Clare
1.séria: pravdepodobne jeseň 2015 
Obsah: Osmnáctiletá Clary Fray v den svých narozenin zjistí, že není ta, za koho se celý život pokládala. Clary pochází z dlouhého rodokmene Shadowhunterů. Jde o hybridy lidí a andělů, kteří loví démony. Když je její matka Jocelyn unesena, Clary se dostává do světa lovu démonů. Zde ji doprovází tajemný Shadowhunter Jace a její nejlepší kamarád Simon. Clary nyní žije ve zcela novém světě, mezi vílami, vlkodlaky, upíry a čaroději. Začíná svou cestu sebepoznání a dozvídá se další a další střípky ze své historie, stejně jako náznaky toho, co pro ni skýtá budoucnost.



Delirium 
Kniha: Delirium od Lauren Oliver
1.séria: Iba pilot 
Pokračovanie: pravdepodobne nebude
Obsah: V svete kde je láska pokladaná za nelegálnu a môže byť vyhladená špeciálnou procedúrou, so zostávajúcimi 95 dňami do liečby, Lena Holoway spraví nemysliteľnú vec, zaľúbi sa. 

Gossip Girl
Kniha: Gossip Girl od Cecily von Ziegesar
6.séria: Dovysielaná, pokračovanie už nebude 
Obsah: Čo majú spoločné? Všetci navštevujú elitnú školu na Manhattanu, kde je kráľovnou Blair Waldorf, ktorej život sa zdá na prvý pohľad perfektný. Má bohatých rodičov, je populárna, má krásneho priateľa, ale nemá zas až tak šťastný život. 
Gossip Girl nám ukáže, že peniaze opravdu nie sú všetko, že problémy má každý jedinec. A tie sa začnú vynárať na povrch, keď sa do mesta vráti jej niekdajšia priateľka Serena Van Der Woodsen, ktorá pred časom odišla bez rozlúčenia na internátnu školu. 

The Carrie Diaries
Kniha: The Carrie Diaries od Candace Bushnell
2.séria: Dovysielaná, pokračovanie už nebude 
Obsah: Carrie Bradshaw je v poslednom ročníku na strednej škole a po prvý krát začína premýšľať o láske, sexu, priateľstvu, rodine, zatiaľčo sa pripravuje na vysokú školu na Manhatton.

The Lying Game 
Kniha: The Lying Game od Sara Shepard
2.séria: Dovysielaná, pokračovanie už nebude 
Obsah: Emma a Sutton sú identické dvojčatá, ktoré boli pri narodení rozdelené. Sutton bola adoptovaná bohatou rodinou, Emma takové šťastie nemala a skončila v pestúnskej péči. Keď sa konečne stretnú, vymenia si miesta - Emma tak po prvý krát pocíti, aké je to mať milujúcu rodinu, zatiaľčo sa Sutton snaží vypátrať, kde je ich matka. 

The Secret Circle
Kniha: The Secret Circle od L.J.Smith
1.séria: Dovysielaná, pokračovanie už nebude 
Obsah: Príbeh o mladej čarodejnici, ktorá sa prisťahovala do nového mesta, kde zisťuje, že nie je čarodejkou iba ona. Navyše, ako sa zdá, je súčasťou tajného klanu a hlavnou postavou v storočnej-trvajúcej bitke dobra a zla. 

True Blood
Kniha: The Southern Vampire Mysteries od Charlaine Harris
7. séria: Vysiela sa 
Obsah: Barmanka Sookie Stackhouse ovláda telepatické schopnosti - vie, čo si ľudia myslia - ktoré sa snaží udržať v tajnosti. Ju a jej brata Jasona vychovala babička po náhlej strate rodičov. Jednou, však do malého baru v Luisiane, kde pracuje, príde upír Bill Compton a Sookie sa zamiluje... 

Ak som na nejaký zabudla, dajte vedieť do komentárov

Obrázky a väčšina obsahov zo stránky http://www.serialzone.cz

6 Komentáre

  1. Diky za tenhle seznam, hned vim, co si precist a nasledne zkouknout ted o prazdninach :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Väčšina seriálov sa buď v detailoch (PLL, ževraj aj The 100) alebo úplne (TVD) odlišujú :) ale určite ti odporúčam The 100, PLL, The Carrie Diaries a aj Gossip Girl aby si si pozrela, lebo tie sú podľa mňa najlepšie :)

      Odstrániť
  2. Ja som čítala True Blood, ale seriál je dosť odlišný a knihy ma veľmi nebavili, tak som zostala len pri seriáli :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som to ani nečítala a zo seriálu som videla možno prvé dve časti :D nejako ma to neláka :D

      Odstrániť
  3. The 100, Under the dome a PLL kukám :D vlastne práve teraz mi idú iba dve z týchto, ale je to celkom fajn a prvý diel UtD skončil dosť brutálne :D S priateľom teraz dosť pozeráme aj teóriu veľkého tresku, ale inak toho kukám toľko, že neviem, kde mi hlava stojí. Najviac sa teším určite na pokračovanie Hart of Dixie, Arrow, Flash a The Originals, VD bolo tiež celkom fajn. Revenge brutálne :D a práve kukám ešte aj The Fosters, čo je fajn oddychovka :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som to už s VD vzdala...s TO tiež, ale k tomu sa možno vrátim :D PLL už moc naťahujú, ale aj tak to stále kukám, a okrem too momentálne kukám ešte Teen Wolf, to je tiež mega - a zase tam začínajú tie vtipnejšie hlášky čo mi pri 3. sérii chýbali :D
      TBBT si pozrem sem tam, nie že by som to nejako pravidelne :D Hart of Dixie...o tom som počula, ale nejako ma to neláka :D Arrow som videla prvú sériu a možno keď bude čas a chuť sa pustím aj do ďalšej :) Flash, Revenge a The Fosters ani nepoznám :DD

      Odstrániť