Knihy na ktoré sa teším | Apríl

Ahojte ! Som späť už naším tradičným (aj keď trochu nepravidelným) článkom, ktorý odporúča novinky, ktoré vychádzajú u nás (+ČR)  v najbližšej dobe. Teda aké knihy ma zaujali tentokrát? 

Nikdekoľvek
Neil Gaiman - Nikdekoľvek
Anotácia : Pod ulicami Londýna sa rozprestiera svet, o ktorom väčšina z nás nikdy nepočula. Je to svet príšer, svätcov, vrahov a anjelov, rytierov v lesklej zbroji aj bledých diev v čiernom zamate. Svet tých, ktorí doň prepadli štrbinami z nášho, horného sveta. Richard Mayhew žil ako celkom obyčajný človek, až kým nezachránil dievča, čo sa pred ním zrazu objavilo zranené na ulici. Ani sa nenazdal a ocitol sa vo svete, o akom sa mu nesnívalo v najhorších – a ani najlepších – snoch.
Vychádza: už vyšlo
Áno, áno, viem, že táto kniha nezapadá do tohto článku, kedže už vyšla, no ale proste mi to nedalo ju nespomenúť. Neskutočne sa na ňu teším, pre mňa jedna z najviac očakávaných kníh roka 2019 celkovo. Už sa nemôžem dočkať, keď sa do nej pustím.


Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Múza nočních můrLaini Taylor - Múza nočních můr
Anotácia: (vynechať ak ste nečítali prvý diel) Sarai od svých šesti let vysílala každou noc své můry a myslela si, že už zná všechny hrůzy světa. Mýlila se. Po tragédii ani Lazlo, ani Sarai nejsou tím, čím byli dříve. Jeden bůh, druhý duch. Lazlo čelí nemyslitelné volbě – zachránit dívku, kterou miluje, nebo zachránit všechny ostatní a ji ztratit. A Sarai se cítí bezmocnější než kdy předtím. Ale kdo je vlastně ona sama? Na obzoru se objevují noví nepřátelé, ti staří znovu získávají sílu… Ale nejdůležitější ze všeho je otázka: Musí hrdinové vždy zabíjet nestvůry, nebo je místo toho mohou chránit?
Vychádza: 8.4.2019
Ach Laini Taylor ma touto sériou absolútne dostala. Už Dcéra dymu a kostí, ma zaujala, no toto je iný level. Snílek neznámy ma úplne očaril, doteraz si viem vybaviť tú krásnu atmosféru, ktorú som pri knihe cítila. Určite to nebude inak ani pri tomto pokračovaní. 


Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Temné a osamÄ›lé prokletíBrigid Kemmerer - Temné a osamělé prokletí
AnotáciaPrinc Rhen, dědic mocného království, se vždy těšil, až převezme vládu a ujme se správy své země. Jenže to bylo ještě předtím, než ho proklela zlá čarodějka. Předtím, než se proměnil v odpornou krvelačnou zrůdu. Předtím, než zničil svou rodinu, svůj hrad i svou zemi. Pro Harper život nikdy nenachystal nic dobrého. Žije sama s bratrem a matkou, nemají moc peněz. A když se jednoho večera pokusím pomoci neznámé dívce na ulici ve Washingtonu, je přenesena do zakleté říše prince Rhena. Monstrum? Princ? Harper netuší, co si myslet. Když však začne poznávat dobré stránky princovy povahy, vypadá to, že prokletí by mohlo být zlomeno. Že se do prince zamiluje lidská dívka. Ovšem to temné síly nemohou dopustit, a tak se spojí, aby Harper i Rhena zničily.

 Vychádza: 22.4.2019
Popravde, absolútne som netušila, že táto kniha vychádza u našich susedov. Som naozaj prekvapená, keďže vyšla len koncom januára, že bude v kníhkupectvách už tak skoro! Jedno však viem naisto - určite ju plánujem čítať, počula som len samé chvály.


Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Iskra Alice Broadway albatrosAlice Broadway - Iskra
Anotácia: Pokračovanie jedinečného fantasy románu Tinta je príbehom o odvekom klamstve a utajovanej pravde, o starých nepriateľoch a nových priateľoch. Autorka opäť vytvorila svet, ktorý sa vám dostane pod kožu. Leora musí utiecť. Do lesov, kde sa schovávajú neoznačenci – ľudia, ktorých pokožku nehyzdí ani jediné tetovanie. Leora donedávna ani netušila, že podobní ľudia existujú, a nieto, že sa medzi nich musí dostať a získať si ich dôveru. Ako má však dôverovať niekomu, o kom sa nedokáže nič dozvedieť z jeho tetovaní? Neoznačenci od nej chcú však jediné: žiadne tajomstvá, žiadne klamstvá, len čistú a nefalšovanú pravdu. A presne tú im nemôže za žiadnych okolností (ani pod hrozbou života) poskytnúť.
Vychádza: 12.4.2019
Tinta bola zaujímavým začiatkom série, no bohužiaľ sa tam až tak toho veľa nedialo. A tak som zvedavá, ako sa vyvinie tento príbeh v pokračovaní. + Zase dokonalá obálka, ktorá sa mi bude spolu s jednotkou krásne blýskať z poličky :)


Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt obsidio albatrosAmie Kaufman Jay Kristoff - Obsidio
Anotácia: Závěrečný díl série Illuminae

Poté co se Kady, Ezra, Hanna a Nik zachránili a porušili přitom všechny existující zákony, musí se společně s několika tisíci přeživšími dostat do trvale osídlené části vesmíru. Ovšem obchodní konsorcium, které stálo za invazí na mírumilovnou planetu, to nehodlá nechat jen tak. A tak se všichni musí spojit, aby odvrátili hrozící zničení sebe, evakuační lodi i jedné malé promrzlé planety, která byla na začátku toho všeho.
Vychádza: 22.4.2019
Musím povedať, že k tejto sérií som sa ešte nedostala, no jednotka ma už čaká na poličke a plánujem sa do nej v Apríli pustiť. 



A čo Vy? Čo plánujete čítať v budúcom mesiaci? Ak som niečo zaujímave vynechala, budem rada za odporúčania v komentároch :)

2 Komentáre

  1. Temné a osamělé prokletí jsem už čela a moc doporučuji! Opravdu se těším i na Obsidio, ten formát je prostě dokonalost :)
    Marky (Books are my life...)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takže je tak super ako sa hovorí hej? :) Už sa teším na to, ako si ju po maturite objednám!

      Odstrániť