Jarní Bookstorming | Report

Pred týždňom mi začal druhý semester na vysokej škole. Je to priam neuveriteľné, ako rýchlo ten čas letí. A prvý víkend som netrávila nakoniec v Brne, keďže som ako niektorí bookstagrameri bola pozvaná na Jarní Bookstorming Dobrovského do Prahy. A keby to mám zhodnotiť jednou vetou...Neľutujem ani jednu minútu strávenú v Prahe. 

Dobrovský usporiadalo tento jarný bookstorming hlavne s cieľom, že nám, svojim čitateľom, chceli predstaviť svoje nové značky, ktoré vychádzajú pod vydavateľstvom naše nakladateľstvo. Tých značiek hneď niekoľko a rozhodne ak ich budete poznať, nebude vám to na škodu - totižto, pod každou značkou viete, čo môžete čakať. 
Tieto značky sú: 

King cool je určená hlavne pre YA čitateľov. Jedná sa o zmes viacerých žánrov, ako fantasy, sci-fi, príbehov prepletených s mytológiou a mnoho iného. Pod touto značkou už vyšlo napr. Medvěd a slavík  čo je úžasná kniha, ktorá v sebe spracováva slovanskú mytológiu a ja som sa od nej naozaj nevedela odlepiť. Určite všetkým vrelo odporúčam, pokračovanie vychádza už na začiatku apríla. Čo sa týka iných kníh, vyšla pod nimi včera Nyxia od Scotta Reintgena a tá je tiež neskutočne skvelá. A na jeseň sa dočkáme aj pokračovania. 

Fobos je značka určená hlavne pre milovníkov dobrodružnej literátury, sci-fi, fantasy a hororu. Čiže, presne ak tento štýl hľadáte, toto je značka, ktorú nesmiete pustiť z očí. Vychádza pod ňou napr. Z denníka robokata, čo znelo neskutočne zaujímavo a ak zbožňujete scifi, určite po tejto knižke musíte stiahnuť. 

Zdroj
Vendeta  je určená hlavne pre fanúšikov thrilleru, krimi a detektívok. Keďže sama nie som zrovna fanúšikom tohto žánru, tieto knihy idú naprosto mimo mňa - aj keď, niektoré rozhodne zneli zaujímavo a ktovie, možno po nich niekedy v budúcnosti siahnem. 

Bolo nám odprezentovaných aj mnoho iných značiek ako je Drobek (knihy najmä pre deti, ale aj pre staršie deti a mladších teenegerov), Via (zamerané na osobný rozvoj, business myšlenie a zdraví životný štýl), Pangea (populárno-náučná literatúra), Kontrast (česká i zahraničná literatúra, oddychové čítanie pre ženy ale aj životné príbehy hviezd) a v neposlednom rade Edice Knihy Omega (dovidívanie sérií,  aktuálne svetové bestsellery a mnoho iného). 

Netreba ale rozprávať veľa o týchto nakladateľských značkách, to je iba jedna vec. Dôležití sú najmä ľudia, ktorí stoja za nimi. A musím Vám povedať, je vidieť, že si na tvorbe svojich kníh dávajú záležať, neváhajú nad knihou stráviť hodiny a hodiny času len aby mali poriadny výsledok). 

Zdroj
Takisto, ako sme sa dozvedli na tomto jarnom bookstormingu, naše nakladatelství  si robí k niektorým knihám aj svoje originálne obálky. To pre mňa bola asi jedna z najlepších správ, najmä potom ako som počula, ako si na tvorbe dávajú záležať - ale aj takisto, keď som videla výsledky ich tvorby. 

Suma sumárom, bol to veľmi plnohodnotný deň strávený v Prahe. Dozvedela som sa mnoho noviniek, ktoré si toto vydavateľstvo pre nás chystá, mali sme možnosť nahliadnuť "poza oponu" ako to prebieha pri tvorení obálok, knižného traileru (dole hodím odkazy na nejaké, určite odporúčam pozrieť) a mnoho iného. 
Celú túto udalosť nám spríjemnovalo úžasné občerstvenie, ovocie, bagetky, koláčiky a mnoho iného. Takisto atmosféra malej kaviarničky v predajni Dobrovského na Václavskom námestí bola veľmi príjemná a určite tam niekedy zavítam aj len tak, keď sa nabudúce ocitnem v Prahe. 

Na záver by som sa ešte raz chcela poďakovať Dobrovskému za pozvanie a teším sa na ďalší bookstorming! :)

Odkaz Stiega Larssona, Noc oživlých mrtvol, Vikongové: Pomsta synov a mnoho ďalších nájdete na youtube Dobrovského  

7 Komentáre

  1. Och, ono to znie tak zaujímavo a dobre a normálne ti závidím, že si sa toho mohla zúčastniť! :) Milujem plodné debaty o knihách, o vydávaní kníh, o tvorení kníh, čo je vlastne asi čiastočne aj dôvod, prečo študujem to, čo študujem a prečo dúfam, že sa tým raz budem aj živiť. Takéto stretnutie navyše vyzerá ako super skúsenosť a myslím si, že by bolo fajn, keby aj iné vydavateľstvá mali podobný prístup.
    A inak, k tomu vydavateľskému procesu - či tomu veríš alebo nie, príprava niektorých titulov netrvá hodiny či dni, ale často aj dlhé týždne a mesiace. ;) (A potom pred teba postavia tú tristo- alebo koľkostranovú knihu a pomyslíš si, ako je možné, že celé to snaženie sa vmestilo do niečoho takého malého. :D )

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej, rozhodne by to bolo zaujímavé, keby aj iné vydavateľstvá mali takýto prístup :)
      Ako ja viem, že to nie je také jednoduché, ale niekedy, hlavne ak sa obzrieme na to, aká bola Omega kedysi, tak proste, je úžasné, že si teraz na tom dávajú tak záležať a pracujú na nej naozaj do najmenších detailov :D

      Odstrániť
  2. Fíha! Tak toto vyzerá parádne. Ticho závidím účasť na takej "akcii" :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pěkný report :-) Mám ráda podobné setkání, kdy se přímo od nakladatelů dozvídáme novinky, které potom můžeme předat dál :-) Doufejme, že překlady budou stát za to :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Škoda, že sa nedá vrátiť čas.. alebo aspoň posunúť do letného stretnutia :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tyto akce jsou fajn :) Doufám, že sis to užila. Na novinky jsem dost zvědavá :)

    ALL ABOUT CANDYS LIFE

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To zní hodně zajímavě! Mám z článku pocit, že sis to užila a to je skvělé! :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovedaťOdstrániť