Humbook News #2

V tomto článku som sa rozhodla Vám predstaviť českých autorov, ktorých môžete stretnúť tento rok na Humbooku, keďže aj oni budú súčasťou celého programu. A myslím si, že tohtoročný výber sa usporiadateľom veľmi podaril, keďže o knihách daných autorov som počula iba samé chvály. 


Prvým českým autorom, na ktorého sa môžete tešiť na Humbook feste je Pavel Bareš. Pavel žije dostatečně blízko Praze, aby se mohl považovat za Pražáka, ale zároveň dostatečně daleko, aby po něm v příměstských autobusech chtěli kupon na první pásmo. Ve dne je studentem FSV UK, v noci frontmanem rockové kapely J!Scream, zapáleným hráčem videoher a čtenářem komiksů, cestovatelem, jachtařem, oddaným hnědokabátníkem a zlomyslným Pánem jeskyní. Zpívá, protože některých slov je škoda bez melodie, a píše, protože i kdyby snad někdy chtěl přestat, stejně by nemohl. Projekt Kronos je jeho literárním debutem.


Druhou českou autorkou bude práve Petra Stehlíková. Možno ste už o autorke počuli, keďže vďaka jej sérii Naslouchač zožala veľký úspech na českej ale aj slovenskej knižnej scéne. Petra Stehlíková vystudovala střední zdravotnickou školu — obor zdravotní laborant. Vystřídala několik zaměstnání, naposledy pracovala jako hotelová recepční. Své knihy nejprve vydávala vlastním nákladem (např. trilogie Zrozena z popela). V roce 2016 jí vyšel v nakladatelství Host román Naslouchač, který se setkal s velmi pozitivním přijetím. Faja je druhým dílem série.
Na obe knihy (Naslouchač aj Faja) sa v najbližších dňoch chystám a teda na blogu môžete očakávate aj recenzie práve na tieto dve knihy.


A trio českých autorov zakončuje Dominika Gawliczková. Dominika je česká cestovatelka, která na motorku nasedla ve 13 letech a rozryla s ní tátovi zahradu. Má za sebou nejdelší českou ženskou sólo motovýpravu do Kyrgyzstánu i expedici z Austrálie do Asie se žlutými trabanty. Vystudovala strojní inženýrství, a i když toho o motorkách a cestování pořád moc neví, zvládla na nich projet 33 zemí. Své zážitky předává ve formě deníkových zápisků, fotoreportáží i na desítkách cestopisných přednášek po celé republice. Jejím zatím nejnáročnějším dobrodružstvím byla Jižní Amerika.




Ako iste viete, na Humbooku sa podieľa neskutočné veľa ľudí a vyžaduje si to aj neskutočné úsilie.  Okrem toho, že sa Humbook bude tento rok konať na mieste 3x väčšom ako minulý rok, a takisto, ako všetky ostatné veľké akcie, ani Humbook sa nezaobíte bez sponzorov. Títo sponzori sú vyberaní veľmi zodpovedne a nie je to tak, že by boli úplne od veci. 

Častokrát sa stretávam s otázkou, či pri čítaní kníh pijem čaj alebo radšej kávu. Za mňa je vždy jednoznačne odpoveď čaj - keďže káva mi veľmi nechutí. O to viac som sa potešila, keď som videla, že jedným zo sponzorov je práve firma Loyd, ktorá vyrába naozaj skvelé a chutné čaje - a ako ambasádori sme dostali naozaj veľkú zásobu čajov, ktoré chutia naozaj úžasne. 

Fotka z Ambasádorskej Merandy, kde nás okrem ambadároského balíčka čakalo aj skvelé občerstvenie 
Firma Mixit prišla prednedávnom s novinkou - Drink Mixit. Tieto nápoje sa pripravujú jednoducho - stačí vysipať obsah sáčku do vody alebo mlieka a môžete piť. Majú rôzne príchute - čokoládová, banánová, a banán s jahodou. Tieto nápoje sú plné proteínu a sú veľmi zdravé. A chutné.
Rozmýšľali ste, že aká je škoda, že neexistuje žiadna spoločenská hra, ktorá by sa venovala knihám? A práve to Mindok vyriešil - prišiel s vlastnou hrou, ktorá je spojená s knihami. Neviem ako vy, ale mňa to veľmi potešilo - a už sa teším ako si ju na nejakom zraze zahráme.
Sladké potešenie prináša tentokrát firma Chupachups. Neviem ako vy, ale ako malá som ich lízatká zbožňovala - a stále ich mám rada. Takže rozhodne, lízatká sú darček, ktorí sa u nás spotrebuje.
A posledným sponzorom  je automobilová firma Volvo. Bohužiaľ, nedali nám sponzorské auto, ale aj napriek tomu - ten zápisník je neskutočne nádherný a určite ho na vysokej využijem, aj spolu s ceruzkami.






0 Komentáre