Knihy na ktoré sa teším | Nové série

Toto bude taká menšia séria článkov, keďže keby to dám iba do jedného článku, bol by zbytočne dlhý a neprehľadný. V tomto sa budem venovať novým sériam, ktoré ešte len začnú v tomto roku vychádzať, a teda mňa osobne zaujali a budem sa snažiť čo najviac z tohto môjho zoznamu kníh prečítať.
 
 
Sara Holland ~ Everless
Táto kniha sa nachádzala aj v decembrovom Fairyloote a aj vďaka tomu upútala moju pozornosť. Nachádzame sa v kráľovstve Sempera, kde čas je platidlom. Bohatá aristokracia, ako sú Gerlingovci, zdaňujú chudobných až na kosť, predlžujúc si ich vlastný život na stáročia.
Nikto nenávidí Gerlingovcov viac ako Jules Ember. Pred 10 rokmi, ona a jej otec boli služobníci v Everless, paláci Gerlingovcov, až pokým ich osudová chyba neprinútila utiecť pod rúškom noci. Keď Jules príde na to, že jej otec zomiera, vie, že sa musí vrátiť na Everless, aby mu získala viac času predtým než zomrie.
Ale vrátiť sa na Everless prináša viac nebezpečia -a pokušenia- ako len mohlo Jules napadnúť. Čoskoro je zapletená v sieti klamstiev, a je rozpoltená medzi dvoma osobami, ktoré si myslela, že už nikdy nestretne. Jej rozhodnutia majú moc zmeniť jej osud - a osud času samého o sebe.
Počet dielov v sérii: Budú pravdepodobne 2 (druhý diel zatiaľ pod názvom Evermore)
Dátum publikovania: 2. január
 
 
Holly Black ~ The Cruel Prince
Jude mala 7 rokov, keď jej rodičia boli zavraždený a ona a jej dve sestry boli unesené, aby žili na zákernom High Court of Faerie. O 10 rokov neskôr, Jude nechce nič iné, len aby tam patrila, aj napriek jej smrtelnosti. Ale veľa férov nenávidí ľudí. Hlavne princ Cardan, najmladší a najskazenejší syn kráľa.
Aby si získala miesto na kráľovskom dvore, musí ho poraziť - a čeliť následkom.
Ako sa to snaží spraviť, zamotá sa do palácových intríg a klamstiev, objavujúc jej vlastnú schopnosť krviprelievania. Ale keď občianska vojna ohrozuje, že sa High Court potopí v násilí, Jude bude musieť riskovať jej život v nebezpečnom spojenectve aby zachránila svoju sestru a aj samotných férov.
Počet dielov v sérii: 3 (#2 - The Wicked King, #3 - The Queen of Nothing)
Dátum publikovania: 2. január
 
 
Amie Kaufman, Meagan Spooner ~ Uneathed
Keď Zem zachytí správu od dávno-vyhynutej mimozemskej rasy, vyzerá to ako riešenie, na ktoré planéta čakala. Undying-ova pokročilá technológia má potencionál aby zvrátila enviromentálne škody, a Gaia, ich predchádzajúca domáca planéta, je poklad, ktorý čaká aby bol odkrytý.
Pre Jules Addison a jeho spolužiakov, objavenie mimozemskej kultúry ponúka neslýchané možnosti štúdia...teda, pokým ľudia ako Amelia Radcliffe nevydrancujú všetko skôr. Miine a Julesove rozdielne dôvody na to, aby sa dostali na Gaiu, ich postaví do nebezpečnej situácii, ale potom ako uniknú nebezpečnej konfrontácii s ostatnými scavvermi, vytvoria krehké spojenectvo.
Aby sa dostali do chrámu Undying a prišli na informácie skryté v ňom, musia odhaliť tajomstvá starovekej rasy a prežiť ich nástrahy. Ale, čím viac toho vedie o Undying, tým viac vyzerá ich prítomnosť v chráme ako súčasť veľkého plánu, ktorý môže zapríčiniť koniec ľudskej rasy...
Počet dielov v sérii: Pravdepodobne 2
Dátum publikovania: 9. január
 
 
Dhonielle Clayton ~ The Belles
Camellia Beauegard je Belle. V zámožnom svete Orléans, Belles sú uctivané za ich schopnosť kontrolovania Krásy, a Krása je komodita po ktorej ľudia prahnú najviac zo všetkého. V Orléans, ľudia sa rodia šedý, rodia sa prekliaty, a len s pomocou Belle a jej talentoch sa môžu zmeniť a byť nádhernými.
Ale Camellii nestačí byť Bellou. Chce byť obľúbenkyňou - Bellou vybratou kráľovnou Orléans aby žila v kráľovskom paláci a aby opatrovala kráľovskú rodinu a ich dvor, aby bola spoznaná ako najtalentovanejšia Bella v celom kráľovstve. Ale keď Camellia a jej sestry Belly prídu na kráľovský dvor, je jasné, že byť obľúbenkyňou nie je také, aké si vždy predstavovala, že bude. Za pozlátenými stenami palácu žijú temné tajomstvá, a Camellia čoskoro zistí, že základ jej existencie je klamstvo - že jej moc je väčšia, a mohla by byť nebezpečnejšia, ako si kedy predstavovala. A keď kráľovná požiada Camelliu aby riskovala jej život a pomohla chorľavej princeznej použitím sily Belle v neúmyselnom spôsobe, Camellia čelí nemožnému rozhodnutiu.
S budúcnosťou Orléans a v stávke životy jeho obyvateľov, Camellia sa musí rozhodnúť - zachrániť seba a svoje sestry - alebo zachrániť princeznú, riskovať jej život a zmeniť celý svet.
Počet dielov v sérii: Nevie sa
Dátum publikovania: 6. február
 
 
 
Rachel Caine, Ann Aguirre ~ Honor Among Thieves
Malá kriminálka Zara Cole má bolestivú minulosť, ktorá ju spravila silnejšou ako ostatných, čo je dôvod, prečo si vybrala život v New Detroit, namiesto toho aby sa odsťahovala s jej rodinou na Mars. V jej očiach, žiť vnútri kupoly nie je lepšie než žiť vo väzenskej cele.
Aj tak, Zara spácha zločin, vďaka ktorému môže skončiť vo väzení. Namiesto toho je ale Zara naverbovaná do Honors, elitný tým ľudí vybratých pomocou Leviathan - rasou vnímajúcich mimozemských lodí - aby objavila vonkajšie časti vesmíru ako pasažér na tej lodi.
Zara sa chytí šanci utiecť nebezpečenstvu Zeme, ale keď stretne Nadim-a, mimozemskú loď kam je priradená, Zara sa začne cítiť po prvýkrát ako doma. Ale nič ju nemohlo pripraviť na temnú, zlovestnú pravdu, ktorá sa skrýva za trblietavým svetlom hviezd.
Počet dielov v sérii:  Nevie sa
Dátum publikovania: 13. február
 
 
Gwendolyn Clare ~ Ink, Iron, and Glass
Určité pero, určitá kniha a určitá osoba dokážu zostrojiť celé nové svety pomocou vedy zvanej scriptológia. Elsa pochádza z jedného takéhoto sveta, ktorý bol napísaný aby vznikol jej matkou - slávnej scriptologičky.
Ale keď je jej domov napadnutý a jej matka unesená, Elsa musí vstúpiť do reálneho sveta a použiť jej vlastné scriptologické danosti aby ju našla. V alternatívnom 19tom storočí v Taliansku, Elsa nájde tajné spoločenstvo pazzerellon-ov - mladých ľudí s nadaním pre mechaniku, alchýmiu alebo scriptológiu - a stretne Lea, okúzlujúceho mechanika s drzými ústami a tragickou minulosťou. Nahovorí ich, aby jej pomohli práve v momente keď vrah príde pred ich dvere.
V tomto vzrušujúcom debute, svety sa stretávajú keď Elsa odhalí hlbokú politickú konšpiráciu, ktorá sa snaží odomknúť najnebezpečnejšiu zbraň, aká bola kedy stvorená -  a len ona to môže zastaviť.
Počet dielov v sérii: Nevie sa
Dátum publikovania: 20. február
 
 
Sara Raasch ~ These Rebel Waves
Adeluna je vojak. Pred piatimi rokmi pomohla na mágiu bohatému ostrovu Grace Loray zvrhnúť jeho utlačovateľa Agrida, krajinu ktorej vládlo náboženstvo. Ale zvyknúť si na život po vojne nie je vždy jednoduché. Keď Agridský delegát zmizne počas mierových rokovaní s Grace Loray-ovou novou Radou, Agrid žiada brutálnu spravodlivosť - ale Lu má podozrenie, že sa deje niečo vážnejšie.
Devereux je pirát. Ako jeden z vyhnancov, ktorý plieni na Grace Loray, kradne ostrovné magické rastliny a predáva ich na čiernom trhu. Ale potom ako Agrid obviní raiderov zo zmiznutia diplomana, z Vexa sa stane cieľ. Ako navigátor, súhlasí, že pomôže Lu nájsť Agridian - ale pravda, ktorú odhalia môže byť smrteľnejšia ako nejaká vojna.
Benat je kacír. Korunný princ Agridu, prechováva tajnú posadnutosť zakázanou mágiou Grace Loray. Keď Benov otec, kráľ, mu dá šokujúcu úlohu zvrátiť Agridský strach z mágie, Ben sa musí rozhodnúť, či jeden princ dokáže zmeniť zbožnú krajinu - alebo si postaví jeho vlastnú hranicu.
Ako vznikajú konšpirácie, Lu, Vex a Ben sa budú musieť rozhodnúť, kým vlastne sú...a čím sú ochotný sa stať, aby bol mier.
Počet dielov v sérii: Nevie sa
Dátum publikovania: 7. august
 
 
Na aké prvé diely nových sérii sa vy tešíte? Mňa láka najviac týchto 7 kníh, ktoré som tu vymenovala, ale okrem toho aj napr. nová séria od Jay-a Kristoffa, ale ešte som od neho nečítala ani Nevernight, tak neviem, či sa ku knihe dostanem. :)
 
 

2 Komentáre

  1. Knihy vyzerajú super 😊 Ink, Iron and Glass ma veľmi zaujalo a Cruel Princ mám v to read liste už dlhšie, kamarátka čítala a je nadšená páčil sa jej koniec a potenciál knihy 😊

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cruel Prince som nesmierne zvedavá, lenže ako kniha vyšla, tak sa hrne aj veľa negatívnych recenzii a no well...Neviem či sa na to až takt eraz teším

      Odstrániť