Sally Thorne ~ Hra na lásku a nenávisť


Názov: Hra na lásku a nenávisť
Autorka: Sally Thorne
Séria: -
Žáner: New Adult, Romance
Počet strán: 368
Hodnotenie na GR: 4,24*/ 33 535  
Názory iných čitateľov: Jaji | Kikuš | Vera



Anotácia:  
Lucy Huttonová a Joshua Templeman sa navzájom nenávidia. Nedá sa povedať, že sa iba nemajú radi. Ani že sa neochotne tolerujú. Nie, oni sa fakt neznášajú. Obaja pracujú ako asistenti riaditeľov vydavateľstva, dennodenne sedia oproti sebe v kancelárii a svoju nenávisť si ventilujú prostredníctvom rituálnych pasívno-agresívnych hier. Lucy nechápe Joshuov odmeraný, upätý a úzkostlivý prístup k práci. Joshua zasa krúti hlavou nad Lucinými farebnými vintage šatami, svojráznym vystupovaním a prehnaným optimizmom.Vo firme sa črtá možnosť povýšenia a neutíchajúci boj dvoch najvážnejších uchádzačov o miesto prevádzkového riaditeľa vrcholí. No hoci sa napätie povážlivo stupňuje, Lucy zisťuje, že možno to, čo cíti k Joshuovi, nie je nenávisť. A možno uňho je to takisto. A možno iba rozohrali ďalšiu, oveľa nebezpečnejšiu hru!

 "Vždy som si myslela, že bývaš niekde v podzemí neďaleko zemského jadra."
"Strýko Satan nemal v ponuke žiadne byty za rozumnú cenu."

Povedzme si pravdu, téma, kedy sa hlavný protagonisti najskôr nenávidia a nakoniec sa do seba zamilujú, takých tu už bolo a takých tu ešte bude. Ale predsa len sa aj v takomto otrepanom nápade dá nájsť viacero pozitív, ba ich je až viac ako negatív, čo veľmi oceňujem.
 
 "Knihy boli, a vždy budú, trochu mágie a trochu niečoho, čo treba ochraňovať."

Romantické knihy sú, boli a aj budú vždy. A len málokedy sa nájde nejaká, ktorá vo svojom žánre vyčnieva. A jednou z takých je práve aj táto knižočka od Sally Thorne. Sally, hoci nie je zrovna najoriginálnejšia, má neskutočný talent na písanie a dokáže do deja vtiahnuť bezproblémov aj keď vám je hneď od začiatku jasné ako to celé skončí.
Josh aj Lucy sú veľmi dobré postavy, a príbeh z Lucy-nho pohľadu bol rozhodne zaujímavý na čítanie. Totižto, nikdy sa nenudíte. Kniha je obsypaná množstvom vtipných, veselých, sarkastických hlášok, že sa nikdy nenudíte. Dokonca, aj ich love-hate vzťah mal celkom primeraný vývoj, nebolo to že teraz sa nenávidíme a šup a teraz sa milujeme. Malo to akýsi pomalší, prirodzenejší priebeh, a aj vďaka tomu pôsobila kniha vo výsledku veľmi pozitívne. A takisto, nebolo to tak, že zrazu niečo mali spolu a šup, všetky vtipné poznámky sa vytratia. Nie, našťastie pekne všetko zostalo tak, ako bolo a všetko malo svoj čas. Takisto, tam bola aj nejaká iná zápletka ako len romantická línia čo tiež veľmi oceňujem.
 
 "Je to korporátna pravda, že kolegovia by radšej jedli kostru potkana ako sa zúčastňovali skupinových aktivít."
 
Samotné prostredie, v ktorom sa kniha odohráva, chválim. Totižto, knižné prostredie ale tak trochu z iného pohľadu - totižto, obaja sú akýsimi asistentmi dvoch riaditeľov (keďže sa dve firmy spojili) a zároveň je tam aj veľká rivalita medzi nimi, vďaka ktorej príbeh príjemne graduje.
Mala som také šťastie, že som knihu čítala niečo málo po vydaní v angličtine (lebo mi presne sadla do nálady) a potom som sa k nej dostala aj v preklade. A trošku som zostala sklamaná, čo sa týka prekladu. Totižto, nebol vyslovene zlý ale zasa ani nejaký perfektný. Miestami mi pripadal umelý, trošku silený a akoby sa z textu vytrácalo niečo, čo z toho v originále spravilo tak super knihu.
Ďalšia vec, ktorá mi vadí najmä pri pohľade na knihu je jej obálka - v originále je absolútne úžasná, dokonalá a všetko ale potom pozriete na túto našu (alebo btw. na českú, ktorá je taká istá a má ešte k tomu aj hrozný názov) a neviem. Mám z nej také zmiešané pocity. Totižto, ako keby sa snažili napodobniť tú originálnu, ale nepodarilo sa im to moc.
 
 
Za recenzný výtlačok ďakujem vydavateľstvu ikar.
Knihu si môžete kúpiť tu. 

0 Komentáre