Knihy na ktoré sa teším | November

November je už za rohom, a tak som sa rozhodla spísať zaujímavé knihy, ktoré tento mesiac vychádzajú u nás na Slovensku (plánovala som aj Česko, lenže už  týchto je veľa). Je ich naozaj mnoho, tak tu je výber tých, ktoré ma najviac zaujali a plánujem sa k ním čo najskôr dostať.

Temná krása - Mary E. Pearsonová

Temná krásaĎalšie pokračovanie legendárnej fantasy Kroniky pozostalých.
Lia síce prežila zajatie vo Vende, no teraz sa musí vyrovnať s ešte väčším problémom. Hrozí totiž, že príde k zničeniu jej kráľovstva, a iba ona to môže zastaviť. Lia sa tak musí stať tou, ktorou nikdy nechcela byť – Prvou dcérou Morrighanu –, odhaliť zradcov a potrestať ich, prekonať nepredstaviteľné prekážky a konečne prijať to, kým skutočne je. A aby toho nebolo málo, Rafe, jej milovaný princ, sa musí ujať trónu a zdá sa, že u neho Lia už nie je na prvom mieste.

Na finále tejto série sa neskutočne teším! Po tom čo jednotka bola skôr taká priemerná, dvojka bola naozaj úžasná a verím, že finále nebude o nič slabšie, skôr ešte lepšie.
Vychádza: 12.11.2018



Séria Hry o život - Suzanne Collins

Hry o život - Hry o život 1
Kultový dystopický príbeh v novom exkluzívnom vydaní!
Vydavateľstvo CooBoo prináša slovenským čitateľom a fanúšikom filmovej a knižnej série HRY O ŽIVOT exkluzívne vydanie tejto kultovej dystopickej trilógie. Šestnásťročná Katniss Everdeenová sa dobrovoľne prihlási do Hier o život namiesto svojej mladšej sestry. Hry o život – to je boj na život a na smrť v podobe krutej televíznej reality šou v postapokalyptickej Amerike. Katniss sa odmieta vzdať. Zvíťaziť môže len jeden a Katniss spraví všetko preto, aby prežila a vrátila sa domov.

Tak túto sériu pozná snáď každý, nepotrebuje žiadne predstavovanie. Len dávam do pozornosti, že vychádza v novom exkluzívnom vydaní, takže ak máte záujem, môžete si ich kúpiť do svojej zbierky.
Vychádza: od 15.11.2018




Magnus Chase a bohovia Asgardu : Loď mŕtvych -
Rick Riordan

Magnus Chase a bohovia Asgardu – Loď mŕtvych
Záverečný diel trilógie z pera bestsellerového autora Ricka Riordana, inšpirovanej tajomnými Vikingami a severskou mytológiou. 
Loki, boh všetkého zla, sa chystá vyplávať na Lodi mŕtvych a začať ragnarök – deň skazy deviatich svetov. Magnusa a jeho kamarátov čaká neľútostný boj o čas. Musia zabrániť tomu, aby loď z nechtov vôbec vyplávala. Cestu cez oceán im budú strpčovať rozzúrení morskí bohovia, nepriateľskí obri i draci chrliaci oheň. Magnus však bude bojovať nielen s netvormi, ale aj s démonmi vo svojej hlave. Aby zvíťazil nad bohom lstí, nebude potrebovať silu, ale slová.

Magnusa som prečítala zatiaľ len prvý diel, no určite sa chystám prečítať celú sériu, hlavne keď zachviľu vyjde aj záverečný diel.
Vychádza: 5.11.2018



Smrteľné stroje - 
Philip Reeve

Smrteľné stroje
Úvodná časť fenomenálnej steampunkovej fantasy série.
Po zničujúcej Šesťdesiatminútovej vojne sa všetky mestá zmenili, vysadli na kolesá a pohyblivé pásy a križujú pustatiny ako krvilační predátori. Aj Londýn vyrazil na lov. Chceš to zažiť? Vyskoč na palubu Londýna. Daj si pozor na mechanických nájomných vrahov. A nenakláňaj sa cez zábradlie. Keď spadneš, nik sa po teba vracať nebude! Do kín mieri filmová adaptácia pod taktovkou Petera Jacksona, režiséria trilógií Pán prsteňov a Hobit.

O tejto knihe som sa dozvedela po tom čo som si pozrela trailer na jej filmovú adaptáciu, a hneď som vedela, že si ju musím prečítať. Snáď to vydržím a stihnem to ešte pred pozretím filmu!

Vychádza: 19.11.2018


Meno vetra - 
Patrick Rothfuss

Kvothe vyrastá v spoločnosti kočovných umelcov. Šťastné detstvo ukončí nepochopiteľná vražda jeho rodičov a všetkých, ktorých mal rád. Túžbu pomstiť smrť blízkych potláča potreba vyrovnávať sa s nástrahami bežného života. Po období osamelosti sa Kvothe ocitá v nepriateľských uliciach Tarbeanu, kde si hojí rany na duši a postupne sa preberá z letargie. Rozhodne sa pre štúdium na univerzite, kde sa presadí aj napriek nízkemu veku a nedostatku peňazí. Objavuje hodnotu priateľstva i silu nepriateľstva. Spoznáva príjemné aj trpké stránky prvej lásky. Je vnímavejší a šikovnejší ako iní ľudia, ale život mu stavia do cesty aj väčšie prekážky. Musí bojovať s chudobou, predsudkami i s vlastnými pocitmi. Pritom však nezabúda na predsavzatie vypátrať vrahov svojich rodičov. Ľudia, ktorých hľadá, sa v jeho svete považujú za bytosti z rozprávok, ale ich meno sa vyslovuje len šeptom. Kvothe sa pri honbe za mýtom postupne - a neúmyselne - sám stáva legendou.

Ok tak toto je riadne dlhá anotácia. :D  No nič to nemení na tom, že táto kniha je až legendárna. Chystám sa na ňu už riadne dlho, a tak som rada, že opäť po 10 rokoch zase vychádza. Mám obrovské očakávania, tak sa snáď pri čítaní splnia.
Vychádza: 15.11. 2018

Rázcestia osudu- Veronica Roth

Veronica Roth: Rázcestia osudu (Zárezy smrti 2)Osud ich priviedol k sebe. Teraz ich rozdelí. Akos Kereset a Cyra Noavek žijú v tieni proroctiev, ktoré v okamihu ich narodenia naraz vyslovili všetci jasnovidci. Svojmu predurčenému osudu predsa nik nemôže utiecť. Akos miluje Cyru napriek tomu, že mu bolo určené zomrieť v službách jej rodiny. A keď sa Cyrin otec Lazmet Noavek – bezcitný tyran, ktorý bol dávno vyhlásený za mŕtveho – vráti na šotetský trón, Akos verí, že sa jeho koniec neodvratne blíži. Keď Lazmet rozpúta krutú vojnu, Cyra a Akos ho chcú za každú cenu zastaviť. Pre Cyru to znamená, že možno bude musieť mužovi, ktorý je jej otcom, vziať život. Pre Akosa to značí, že bude zrejme musieť obetovať svoj vlastný. Ohromujúci zvrat odhalí, že osud ich životné cesty ovplyvnil úplne nečakaným spôsobom. K známym rozprávačom zo Zárezov smrti pridala Veronica Roth dva výrazné nové hlasy, čím získalo pokračovanie svetového bestselleru okrem osudových tónov aj humorné ladenie a novú intenzitu.
Čo je to s tými dlhými anotáciami ? 
Vychádza: 9.11.2018



Naším nebom bol oceán - 
Patrick Ness

Naším nebom bol oceán
Nádherný príbeh o hneve, nenávisti a sile bojovať až do konca od bestsellerového autora Patricka Nessa.
Nový prekrásne ilustrovaný román Patricka Nessa je síce vyrozprávaný hore nohami, ale v duchu dnes už kultovej knihy „Sedem minút po polnoci“. Lovecký húf veľrýb narazí na mincu s iniciálkami T. W. Najobávanejší ľudský námorník Toby Wick tým vyzýva kapitánku na súboj. To ale nemôže byť pravda. Toby Wick je predsa legenda, ktorú si veľryby vymysleli. Ale toto nie je príbeh o Toby Wickovi. Toto je príbeh o hneve, nenávisti a našej potrebe bojovať až do úplného konca, keď už neostáva nič iné len česť a smrť.

Viem, že je to hanba, no od Patricka som zatiaľ nič neprečítala. Ale chystám sa! Táto kniha vyzerá o to zaujímavejšie, že je ešte aj ilustrovaná.

Vychádza: 5.11.2018


Kosec - 
Neal Shusterman

Kosec Dvaja tínedžeri sa budú musieť naučiť „umeniu zabíjať" v mrazivej trilógii o cene za nesmrteľnosť. Vo svete budúcnosti už neexistujú vojny, choroby ani hlad – ľuďom sa podarilo zbaviť všetkého utrpenia a dokonca zvíťaziť aj nad smrťou. Jediní, kto má právo ukončiť niečí život, sú „kosci" – ich úlohou je zaistiť, že nedôjde k preľudneniu. Žatva, alebo pravidelné prerieďovanie populácie, so sebou nesie veľkú moc, no aj zodpovednosť, osamelosť a odriekanie. Citra a Rowan ešte ani nedosiahli plnoletosť, no boli vybraní, aby sa stali učňami poslov smrti – pritom ani jeden by si dobrovoľne túto cestu nezvolil. Najmä keď ich jediná chyba môže stáť život. Napriek rozdielnym povahám sa počas zdokonaľovania v smrtonosom remesle postupne zbližujú, ani dokonalý svet však nie je imúnny voči nevyspytateľnej ľudskej povahe, a tak ich zrada a intrigy z najvyšších kruhov čoskoro postavia proti sebe. Ten, čo v najťažšej skúške uspeje, prežije – a podpíše tým druhému rozsudok smrti.

Tak túto knihu si určite nenechám ujsť.  Patrí medzi top knihy, na ktoré sa tento rok teším a konečne je tu november!  Úžasná myšlienka a podľa toho čo som počula, tak aj postavy a celý dej. Nemôžem sa dočkať.
Vychádza: 30.11.2018

A čo vy? Plánujete čítať niektorú z týchto kníh ?  Alebo ste ich už čítali ? V každom prípade, ak mi niečo super uniklo, budem rada za odporúčania :)

2 Komentáre

  1. Ja sa teším na Temnú krásu, lebo chcem vedieť, ako to skončí. Teším sa aj na Pekelné stroje, lebo som zvedavá a vyzerá to dobre. Nový Ness je pre mňa nevyhnutnosť, to jednoducho nemôžem zmeškať. A na Kosca sa nesmierne teším, lebo je to úplne bombová séria a som rada, že vyjde aj v slovenskom preklade. A hlavne v dobrom preklade (ten český som síce nevidela, ale už ten názov bol prvoplánový a zle preložený, takže nechcem vidieť, ako vyzerá zvyšok).
    Prečo všetky dobré knihy vychádzajú v novembri?! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lebo idú Vianoce a najviac kníh sa kupuje práve v tomto období :D
      Hej Kosec je super a páči sa mi ako preložili aj ten názov aj všetko :D
      Nový Ness, to je proste klasika.

      Odstrániť