Month Review #19 [August 2018]

Ďalší mesiac utiekol ako voda a ani som sa nenazdala, a už je tu september. Našťastie už nie som na strednej (woohoo) a tak si ešte stále užívam posledné dni prázdnin predtým, ako sa budem musieť zbaliť smer Brno a začne aj mne vysoká škola (ale neskutočne sa zároveň teším). 
August bol celkom hektický mesiac a na to, že to bol posledný taký úplný mesiac prázdnin, mám pocit, že som si aleže vôbec tak poriadne neoddýchla a nemala som skoro ani žiaden čas na čítanie. Či už to bolo kvôli festivalu, alebo letnej dovolenke na Rodose (popravde, myslela som si, že tam prečítam viac kníh ako tri, ale well, žalúdočné problémy vedia spraviť pekný škrt cez rozpočet) ale stále som si hovorila, že šak po dovolenke mám ešte týždeň kedy budem doma a konečne budem mať čas naplno na čítanie. Well, človek mieni, život mení. A tak som namiesto čítania chodila pomaly deň čo deň na brigádu a domov chodila úplne unavená a bez chute čo i len prečítať 1 kapitolu. 

Ale, aj napriek tomu všetkému som za august prečítala 8kníh.

Knihy, ktoré som prečítala: 
  1. Magonie [CZ] - 318 strán | 2* 
  2. P.S. Mám ťa rada [SK]- 312 strán | 4* 
  3. The Chase [AJ] - 378 strán | 4* 
  4. Save the Date [AJ] - 432 strán | 4* 
  5. The Last Namsara [AJ] - 432 strán | 5* 
  6. Faja [CZ] - 450 strán | 5* 
  7. Všechno je v pohodě [CZ] - 208 strán | 4* 
  8. Víš, že tě miluju? [CZ] - 351 strán | 3* 
Dokopy strán: 2 881 strán 
Priemerne na jednu knihu: 360,125 strán 
Priemerné hodnotenie : 3,875*

Mariana Dahvana Headley ~ Magonie 
Toto bolo asi sklamanie roka pre mňa. NA túto knihu som sa tešila odkedy vyšla v zahraničí a o to viac ma mrzí, že sa mi tak nepáčila. Fakt som sa musela neskutočne premáhať, aby som knihu dočítala a aj tak to bol veľmi veľký boj. Čo mi je tak neskutočne ľúto, lebo naozaj som dúfala, že táto séria mi sadne. Ale nevadí, nemôže sa mi páčiť všetko. 


Kasie West ~ P.S. Mám ťa rada 
Recenzia bude (12. 9.) 
Oficiálne je toto asi moja najobľúbenejšia Kasie West. Hoci jej predošlé knihy, ktoré vyšli u nás v preklade vo vydavateľstve Slovart takisto neboli zlé (well, aspoň jedna z nich), táto sa mi proste páčila najviac. Čítala som ju aj v origináli (krátko potom čo vyšla) a takisto teraz v slovenčine a oba dva razy sa mi veľmi páčila a určite sa k nej ešte niekedy vrátim, lebo táto kniha je také milé čítanie, ktoré dokážem prečítať za jeden deň. A vôbec mi nevadí, že viem o čo pôjde a že je predvídateľná prakticky od začiatku. 


Elle Kennedy ~ The Chase 
Konečne nová Elle Kennedy! A konečne zo série Briar U, ktorá je akousi spin-off sériou k mojím milovaním Briarskím hokejistom. Čiže, jasné že som po nej siahla hneď ako vyšla. A jasné že som ju prečítala prakticky za jeden deň. Summer a Fitz boli skvelí hlavní hrdinovia a celkovo sa mi páčilo ako The Chase bolo iné od ostatných kníh - a čím som staršia tým viac chápem aj určité chovanie hlavných postáv, ktoré ma kedysi rozčulovalo  (ale tu našťastie nič také viacmenej nebolo). A rozhodne, ak hľadáte nejakú príjemnú New adult romantiku, ktorá je zároveň aj vtipná a neskutočne dobre sa číta, viete po čom máte siahnuť. (po knihách od Elle Kennedy). 


Morgan Matson ~ Save the Date
Od Morgan Matson som kedysi, riadne dávno, čítala jednu knihu (Secend Chance Summer )a veľmi sa mi páčila. A odvtedy si každú jednu jej knihu pridávam na to-read zoznam...a nečítam ich. Ale, keď som zbadala akú nádhernú má obálku Save the Date, ja som si ju proste musela objednať. A tak som si ju zobrala so sebou k moru, lebo kde inde čítať úžasnú YA contempory...a nemohla som lepšie spraviť - kniha mi neskutočne sadla a obdivujem Morgan Matson ako vždy dokáže vykresliť vzťahy v rodine ale aj medzi kamarátmi a podobne. Celkovo, Morgan Matson je skvelá autorka a ja jej knihy proste môžem .

Kristen Ciccarelli ~ The Last Namsara 
Túto knihu ospevovalo neskutočne veľa mojich kamarátov a bolo jasné, že som si ju chcela prečítať. A nakoniec to bola aj ona, ktorú som si brala so sebou na dovolenku. A takisto som ju stihla aj na dovolenke prečítať. The Last Namsara bola jedna skvelá fantasy odohrávajúca sa v ešte lepšom svete a boli tam draci. A kto by nemiloval drakov. A takisto, Asha bola skvelá hlavná hrdinka a neišlo to inak ako si ju obľúbiť. A spomínala, som aké nádherné obálky má táto séria? 

Petra Stehlíková ~ Faja 
Pokračovanie Naslouchača. Rovnako skvelé ako samotný Naslouchač. Naozaj asi jedna z najlepších kníh čo sa týka nielen tvorby na SK/CZ ale aj celkovo. Zrovnateľná so zahraničnými fantasy knihami, ktorá proste má neskutočný úspech a ja sa už veľmi teším na Petru na Humbooku, lebo určite si svoje knihy plánujem dať podpísať. A zistiť čo najviac o pokračovaní, lebo už včera keby ho mám by bolo neskoro. 


Nina LaCour ~ Všechno je v pohodě 
Toto bola ďalšia kniha, ktorú som zhltla na jedno posedenie. A takisto som túto knihu registrovala už odkedy vyšla v zahraničí. A musím povedať, že nesklamala (ale zas, ani na toľko neohúrila ako som čakala). Bol to skvelý príbeh o tom, ako niektoré veci môžu mať dopad na človeka a rozhodne sa to veľmi dobre čítalo. A ani ten český preklad nebol zlý, ale ak radšej čítate knihy v slovenčine, tak nebojte, chystá sa aj slovenský preklad. 


Estelle Maskame ~ Víš, že tě miluju?
Estelle je jednou z autoriek, ktoré stretneme na Humbooku. A tak som sa dostala aj k jej DIMILY sérii. A ako, nebolo to nejako svetoborné dielo, ale rozhodne si tá kniha nezaslúži taký hejt, aký dostávala v poslednom mesiaci na instastories. Totižto, bola to typická kniha pre teenegerov, akurát sa na nič nehrala - hlavní hrdinovia pili, fajčili, chodili na párty...proste úplne bežné veci, čo každý teeneger robí....atď, viac sa plánujem vyjadriť v článku, ktorý chcem napísať, keď prečítam zvyšné dva diely. 




Takisto, konečne vyšlo na Netflixe To All the Boys I've loved before. A hoci som mala ku knihe nejaké tie výhrady, ten film bol neskutočne zlatý a neskutočne sa mi páčil a dúfam, že spravia aj pokračovanie. Herci boli celkom dobrý, Noah, ktorý hral Petera Kaminskeho bol úplné zlatíčko a hoci som v knihe skôr fandila Joshovi, tak vo filme som totálne tým Peter a proste. Ohh. Celkovo to bol jeden veľmi milý film, ku ktorému ak budem mať čas sa vyjadrím v samotnom článku. Ale rozhodne odporúčam Vám všetkým, aby ste si ho pozreli,  (pravdepodobne) to neoľutujete. 

3 Komentáre

  1. Páni prečítala si toho naozaj dosť :-) Inak čo sa týka jednotky DIMILY tak súhlasím, bolo to predvídateľné a trochu klišé, ale na druhej strane dobre napísané, zaujímavé postavy a celkom realistické čo sa týka toho života mladých :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Práveže ani nie :D Na začiatku roku som čítala aj 12 kníh za mesiac, oprpoti tomu mi 8 príde ako bieda :D
      Hej proste...DIMILY rozhodne nie je také zlé ako to všetci vykresľujú :)

      Odstrániť
  2. To All The Boys I've loved before som síce nečítala, ale máš pravdu v tom, že ten film bol úplne mega! Už som ho videla štyrikrát a stále si ho užívam. :D No toho herca zbožňujem už zo seriálu The Fosters, takže keď som videla, že bude hrať aj tu, veľmi ma to potešilo.
    P.S. Mám ťa rada od Kasie bolo super, ale pre mňa aj naďalej zostáva TOP The Distance Between US.

    OdpovedaťOdstrániť