Authors judging : Rozhovor - Sara Raasch

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Sara RaaschAhojte! :)
Minule sme spolu s Maggie rozmýšľali, že by bolo dobré vymyslieť nejakú novú rubriku alebo tag. Prišli sme s nápadom napísať niečo ako "authors judging," kde by sme postupne predstavili autorov ktorých pravidelne čítame / nových autorov , niečo o ich knihách alebo teda sériach ( kedže v tejto dobe skoro každý píše série). Vyjadrili by sme tam čo sa nám na ich knihách a písaní páči a čo naopak nie. Bude to niečo ako kombinácia tagu, obľúbených fan artov/videí, výrokov a hocičoho čo podľa nás pri danom autorovi  napadne a stojí za pozornosť. Dôležitou časťou je práve rozhovor s autorom/kou, ale zrealizovať ho je trošku náročnejšie - ale pri príležitosti Humbooku sme sa k tomu konečne dokopali a prvou autorkou, ktorú vrámci tohto projektu predstavíme je Sara Raasch.
Opýtali sme sa jej na pár otázok - a tu sú odpovede!

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Old Astronomer to His Pupil1. otázka: Vedela by si povedať, zacitovať, nejakú tvoj obľúbený výrok? Môže ale nemusí byť z knihy. 

"I have loved stars too fondly to be fearful of the night" -  "Miloval som hviezdy moc vrúcne na to,aby som sa bál noci." z knihy Old Astronomer to His Pupil od Sarah Williams. Dokonca to mám aj vytetované na mojom chrbte! 

2. otázka: Máš momentálne nejakého obľúbeného autora/autorov? 

Zbožňujem Sharon Shinn a prečítala som jej knihy aspoň tucet krát! 

These Rebel Waves (Stream Raiders, #1)3. otázka: Čo ty a stretávanie fanúšikov. Zažila si nejaký zaujímavý moment? Možno nejakú vtipnú situáciu? 

Moje obľúbené momenty sú vždy, keď sú  fanúšici nadšení hovoriť o svojej obľúbenej scéne / postave / knihe - som nadšená, pretože sú oni nadšení, a potom sú fanúšici ešte viac nadšení, a tak sa to stále znásobuje ! Stretnutia s  čitateľmi sú  jednou z najlepších častí tohto odvetvia.

4. otázka: Ako by si opísala svoju novú knihu 3 slovami? 

Nájazdníci, rebeli a revolucionári.

5. otázka: Veľa z nás má otravný zlozvyk pri čítaní kníh...Aký je tvoj? 

Čítanie poslednej strany na začiatku.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt snow like ashes fan art6. otázka: Aké si mala pocity, keď si videla aká populárna je tvoja prvá kniha/séria, a že sa prekladá do toľkých jazykov? 

Prekvapenie! Údiv! Úžas! A hlavne VĎAČNOSŤ! 

7. otázka: Aká je tvoja obľúbená scéna zo Sníh nebo popel? Akú si si najviac užila písať? 
Milujem akčné scény - je tak zábavné písať Meiru  ako bojovníčku ! - ale tiež milujem scény medzi ňou a Sir-om. Majú takú zaujímavú, hlbokú dynamiku, ktorá má mnoho vrstiev!

Sare veľmi pekne ďakujeme za rozhovor a tešíme sa na ňu na Humbooku! 

0 Komentáre