Knihy, na ktoré sa teším | YA, NA, Contemporary

Druhý článok do tejto trojice článkov, a tentokrát YA, NA a contemporary, jedna z tých žánrov, ktoré sú môjmu srdcu asi najviac blízke. A popravde, najťažšie sa vyberali do tohto zoznamu, keďže je ich neskutočné množstvo a aj tak nikdy neprečítam tie, ktoré si na začiatku roku vyhliadnem. Ale nevadí, hádam že stačí ak niekomu inému odporučím dobré knihy a možno sa predsa len ja do nich pustím tiež.
 
 
Rachel Lynn Solomon ~ You'll Miss Me When I'm Gone
18ročné dvojičky Adina a Tovah nemajú toho veľa spoločného, okrem ich ambicióznej povahy. Adina sa chce stať sólistkou - a presvedčiť jej učiteľa hudby, že ju chce rovnako ako chce ona jeho. Tovah zasa čaká na prijatie na Johns Hopkins, prvý krok na jej ceste k medicíne a kariére chirurga.
Ale jedna vec by mohla zničiť ich naplánované budúcnosti: genetický test na Huntingtonovú chorobu, ktorá je vzácna a pomaly kradne kontrolu nad telom a mysľou. Zmenila ich Izraelskú matku na cudzinca a zničila spojenie medzi sestrami, tak, ako to nikdy nepriznajú. Zatiaľ čo Tovah hľadá útechu v ich židovskom náboženstve, Adina rebeluje proti jeho pravidlám.
Keď prídu výsledky, jeden test je negatívny na Huntingtonovú chorobu. Druhý je pozitívny.
Tieto rozdielne výsledky ich ešte viac vzďaľujú, zatiaľ čo oni bojujú s vinou, zradou a neočakávanou radosťou z prvej lásky. Ako môžu zachrániť ich vzťah, a je vôbec vhodný záchrany?
Dátum vydania: 2. január
 
 
Mariana Zapata ~ From Lukov with Love
*5minový nadšený prejav o mojej láske ku knihám od Mariany Zapaty*
Treba to hovoriť vôbec? Jej knihy zbožňujem. Zbožňujem ako stavia príbeh a ako príbeh ďalej postupuje...A o tejto konkrétnej nie je nič známe, ani anotácia, na goodreads je pridané iba akési dve vety - ktoré aj keby nie sú, aj tak viem, že po knihe siahnem.
"Budete vy dvaja niekedy spolu vychádzať?"
Ivan povedal "áno" v rovnakom momente ako som ja povedala "nie."
Dátum vydania: február
 
 
 
Kasie West ~ Listen to Your Heart
Ako by v tomto zozname mohla chýbať Kasie West? To ako keby by tento zoznam ani nebol. Už z obálky je vidno, že sa bude jednať o príjemnú letnú oddychovku, čiže, presne to, čo sa správne hodí na leto.
Rozprávať sa s druhými ľuďmi nie je Kateina obľúbená aktivita. Oveľa radšej by bola na jazere, užívala si samoty a slnka. Takže, keď ju jej najlepšia kamarátka Alana presvedčí, aby sa pridala k jej stredoškolskému rádiu, Kate nečakala, že bude vybraná. Teraz musí odpovedať na telefonáty a dávať ľudom rady o počasí? Nemožné.
Ale na Katino prekvapenie sa ukáže, že je v tom dobrá. Ale potom rádio dostane telefonát od neznámeho chlapca, ktorý si pýta radu ohľadne jeho nepomenovaného crushu. Kate si je viacmenej istá, že volajúci je Diego Martinez, a ešte viac si je istá, že to nepomenované dievča je Alana. Kate sa teší pre Alanu...až pokým si sama nezačne budovať city k Diegovi. Zrazu, Kate zistí že radiť ostatným môže byť ľahké, ale pýtať si pomoc je ťažšie než to vyzerá, a nasledovať svoju vlastnú radu je ešte ťažšie.
Dátum vydania: 29. máj
 
 
Morgan Matson ~ Save the Date
No vážne, ako by to bolo keby tu nespomeniem aj Morgan Matson? Nemožné.
Charlina staršia sestra má svatbu tento víkend v ich rodinnom dome a Charlie sa nemôže dočkať - po prvýkrát za niekoľko rokov, všetci štyria súrodenci budú pod jednou strechou. Charlie túži po poslednom dokonalom víkende predtým, než sa dom predá a všetko sa zmení. Dom bude plný vtipov, hier a smiechu zase. Budú sa robiť rozhodnutia o vysokej škole a znovustretnutie s jej dlhodobým crushom Jessem - to všetko môže počkať. Chce sa sústrediť, aby bol tento víkend perfektný.
Jediný problém? Vyzerá to, že z tohto víkendu bude kompletná pohroma.
Objaví sa nečakane pes, ktorý má tendenciu stále štekať, domový alarm, ktorý neprestane pípať...Rodina, ktorá so sebou nerozpráva, (strašné) dievča, ktoré si jej brat priviedol neohlásene domov a chýbajúce tuxedo.
Nehovoriac o susedovi, ktorý túži po sabotáži a búrka, ktorá asi všetko zničí. Kapela bude hrať iba covery. Hostia sú všetci šialení. A synovec plánovačky sadby je nečakane...zlatý.
Dátum vydania: 5. jún
 
 
Mia Sheridan ~ More Than Words
V tomto zozname sú aj New Adult knihy a tak nesmie chýbať už osvedčená autorka Mia Sheridan.
V ten moment, keď stretla Callen-a Heyeas, jedenásťročná Jessica Creswell vedela, že bol zlomený princ. Jej princ. Navzájom sa stali útočiskom, bezpečné a magické miesto ďaleko od ich utrápených životov. Až po ten deň, kedy ju Callen pobozkal - Jessicina prvý reálny vysnený bozk - a potom zmizol z jej života bez jediného slova.
Roky neskôr, každý vie kto je Callen Hayes. Slávny skladateľ. Neslávny zlý chlapec. Čo nikto nevie je, že Callenova hudba je uzamknutá hlboko v ňom, uväznená za jeho vnútornými démonmi. Vtedy, keď odíde do Francúzka aby sa prepil cez temnotu, Callen narazí na toho jedného človeka, vďaka ktorému sa hudba vráti. Jessica. Jeho Jessica. A stále chutí sivežo, sladká nevinnosť...aj keď jeho krv je ako keby v ohni.
Ale už nepatria do sveta toho druhého. Je tam príliš veľa omylov. Príliš veľa tajomstiev. Príliš veľa klamstiev. Všetko čo majú je inštinktívna túžba a vášeň - a niečo, čo nebezpečne vyzerá ako láska.
Dátum vydania: 12. jún
 
 
Erin Watt ~ One Small Thing
Vzhľadom na to, že When It's Real bola jedna z mojich naj kníh minulého roku...Tak sa logicky neviem dočkať ani tejto.
Bethin život sa zmenil, keď jej zomrela sestra. Jej rodičia sa snažili ju zamknúť doma, veriac, že ju udržia v bezpečí tým, že budú sledovať každý jej pohyb. Keď sa Beth vytratí jednu noc na párty a stretne nového chlapca v meste, Chase-a, teší sa, že má tajného kamaráta. Vyzerá to ako malá vec, len pre ňu.
Lenže Beth netuší aké veľké jej tajomstvo je...
Čerstvo z nápravného centra pre mladistvých a odhodlaný začať jeho život odznova, Chase má démonov, ktorým musí čeliť a zmieriť sa, vrátane jeho účasti v noci, keď Bethina sestra zomrela. Beth, ktorá má viac dôvodov ako ktokoľvek iný ho nenávidieť, je ochotná mu dať druhú šancu. Zakázaná láska je tá posledná vec, ktorú obidvaja plánovali pre ich posledný rok na strednej, ale čím viac času trávia spolu, tým sa ich city prehlbujú.
Teraz sa Beth musí rozhodnúť - nasledovať pravidlá, alebo risknúť, že všetko sa znova pokazí...
Dátum vydania: 26. jún
 
 
Becky Albertalli, Adam Silvera ~ What If It's Us
Becky Albertalli a Adam Silvera spolu píšu knihu? Jasné, že to si nemôžem nechať ujsť.
What if it's us začína keď Arthur stretne Bena na pošte, akurát keď Ben posiela veci jeho expriateľa mu naspäť. Následne obaja trpia frustráciou vedomia, že tam bolo akési spojenie, predtým než ich vesmír znovu spojí v sérii zlých "prvých" randí.
Dátum vydania: 2. október
 
 
No, myslím, že sa máme na čo tento rok tešiť. Na aké knihy tohto žánru sa tešíte vy? Nejaké, ktoré sú mega lákavé a odporučili by ste mi ich?
 
 
 
 
 
 
 

0 Komentáre