Tarryn Fisher ~ The Opportunist

Názov: The Opportunist 
Autorka: Tarryn Fisher 
Séria: Love Me with Lies #1 
Žáner: New Adult, Contemporary
Počet strán: 278 
Hodnotenie na GR: 4,22*/ 41 346 hlasov 



Anotácia: Olivia Kaspen has just discovered that her ex-boyfriend, Caleb Drake, has lost his memory. With an already lousy reputation for taking advantage of situations, Olivia must decide how far she is willing to go to get Caleb back. Wrestling to keep her true identity and their sordid past under wraps, Olivia’s greatest obstacle is Caleb’s wicked, new girlfriend; Leah Smith. It is a race to the finish as these two vipers engage in a vicious tug of war to possess a man who no longer remembers them. But, soon enough Olivia must face the consequences of her lies, and in the process discover that sometimes love falls short of redemption.


"Svoje srdce dáš iba raz. 
Potom všetko naháňa tvoju prvú lásku." 

Tarryn Fisher je jedna z tých autoriek, ktorá sa u nás nevydáva, ale pritom je to taká veľká škoda. Tarryn totižto píše úžasné. A píše tak dobre, že vás dokáže vtiahnuť do deja doslova pár vetami. A presne tak to bolo aj pri mne - sedela som doma, rozmýšľala som, že do čoho sa pustím, a potom mi zrak padol na túto knihu - a šak že čo, vyskúšam, F*ck love sa mi páčilo, Never Never bolo tiež super, toto by tiež mohlo byť fajn.  

"Choď...buď so svojím manželom, 
skôr než si uvedomí, že ma stále miluje." 

A veľmi som sa nemýlila. Aj napriek mojim obavám, že kniha je prvotina Tarryn, a že vyšla už dávnejšie (v 2011), ostala som veľmi milo prekvapená, aká je kniha dobrá. Ako dobre sa číta, ako som sa nevedela od nej odtrhnúť a prakticky som za 3 dni prečítala všetky 3 knihy. A neľutujem, lebo je to fakt dobré. 
Tarryn vie písať. A hoci vám možno príde, že je to iba obyčajný príbeh - nie je. Kniha je svojím spôsobom skazená, žiadna postava nie je ideálna, perfektná a mala by iba svoje dobré vlastnosti - presne tak aký je aj život - nič nie je iba čiernobiele.
Príbeh sa odohráva ako keby v dvoch rovinách - v minulosti a v prítomnosti. Trochu som sa obávala, aby tie časti z minulosti neboli zbytočne zdĺhavé a nudné, aby neslúžili iba niečo ako vyplnenie deja -aby bola kniha dlhšia. Nebolo to tak. Časti z minulosti boli dôležité na to, aby ste postupne pochopili aj prítomnosť, nevliekli sa zbytočne. A takisto, aj časti z prítomnosti, hoci ste niekedy boli z nich mimo a nechápali ste, všetko postupne do seba zapadlo.

"Teraz som si oficiálne zabezpečila predné sedadlo vo vlaku do Pekla. Choo choo."

Postavy boli zaujímavé. Prakticky sme vhodené do príbehu a nepoznáme čo tomu predchádzalo, vieme, iba že hlavná postava, Olivia, má nejakú minulosť s Calebom, ale nevieme nič. Ako dlho boli spolu? Prečo sa rozišli? A je zaujímavé prakticky všetko sledovať, dočítať sa k tomu a nemáme to hneď vhodené priamo v prvých pár kapitolách.
Proste, prečítajte si to. Neoľutujete.
Čo sa týka ďalších dvoch kníh, mnohých prekvapil aj fakt, že druhá kniha je písaná z pohľadu anti-hrdinky. A poviem Vám, hoci nebola tak dobrá ako prvá kniha, veľa jej nechýbalo aby sa jej aspoň vyrovnala. A bola oveľa lepšia ako posledná kniha z pohľadu Caleba. Samozrejme, nie je stále dokola popisované to isté, dej ide dopredu, nevlečie sa. A máte sa na čo tešiť.


"Čo ty vieš o láske? 
Nikdy si nemusel podvádzať aby si ju mal."

Aby som to zhrnula. Tarryn píše úžasne. A jej knihy sa dobre čítajú a majú rýchly spád. A častokrát vás doslova tá kniha (séria) posadí na zadok a vy budete iba pozerať, či sa všetko deje naozaj. Tarryn sa na nič nehrá, jej postavy sa na nič nehrajú, a hoci si častokrát aj uvedomujú svoje správanie, sú veľakrát presvedčené o svojom práve...



4 Komentáre

  1. Tarryn je jedna z mojich najobľúbenejších autoriek. Odporúčam Marrow, lebo ty kss to bola taká sakra dobrá kniha, aj keď po dočitaní som bola zmätená, ale odstupom času si uvedomujem aká pecka to bola! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej, na to sa chystám.
      A áno, Tarryn píše úplne úžasne. Fakt. Najskôr som čítala F*ck love, potom Never Never a teraz toto...no je to dosť dobré, celkovo ten jej štýl písania... :)

      Odstrániť
  2. Túto knihu mám na zozname už strašne dlho. Stále ju nejako obchádzam. Ale tiež som čítala Never Never (všetky tri) a to bolo dosť dobré, aj keď neviem, z akej časti za to môže Tarryn a z akej úžasná Colleen :D
    Teraz keď viem, že to bolo super, tak sa hádam na zozname posunie vyššie, díky!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ju tiež strašne dlho obchádzala, a furt som sa k tomu nie a nie dostať ale nakoniec som ostala veľmi milo prekvapená - a neskutočne ma tá kniha bavila. Rozhodne za to stojí :)
      Tarryn je skôr úžasná v takých tých WTF momenty :D

      Odstrániť