Month Review #5 [Apríl]

Ďalší mesiac ubehol ako voda, a ani som sa nenazdala a je tu máj - mesiac, kedy sú maturity, blíži sa koniec školského roka a takisto aj oslavujem narodeniny. Ale čo sa týka školy, dúfam, že najhorší mesiac mám za sebou a už to iba nejako doraziť do konca júna a užiť si posledné prázdniny vrámci strednej školy.

Prekvapivo, som za apríl prečítala viac kníh ako za marec. Čo mi síce tak nepripadá, lebo posledné dva týždne akosi nič nečítam, ale predsa len sa akosi nazbieralo až 5 kníh.

Knihy, ktoré som prečítala:  

  1. Caraval  [AJ] 
  2. The Sun Is Also A Star [AJ]
  3. Mŕtve dievča neklame [SJ[
  4. All The Ugly And Wonderful Things [AJ]
  5. The Gravity of Us [AJ] 

Stephanie Gerber ~ Caraval 
Kniha, okolo ktorej bol strašný ošial a zo všetkých strán som na ňu počúvala samé chváli. O to viac som bola sklamaná, že sa mi nakoniec kniha nepáčila. Neviem, či to boli vysoké očakávania, ale nakoniec som bola viac sklamaná než príjemne prekvapená. 

Plánujem aj recenziu písať, takže tam si budete môcť potom prečítať viac. 



Nicola Yoon ~ The Sun Is Also A Star 
Nicola Yoon už vydala jednu knihu  - Everything Everything (Láska stojí za všetko), ktorá sa mi veľmi páčila a tak som aj plánovala čítať jej ďalšiu knihu. Tentokrát je to kniha z úplne iného súdka, ktorá je ale veľmi ľahko napísaná a s takou istou ľahkosťou sa číta - a to najmä vďaka jej krátkym kapitolám. Viac už v recenzii, ktorá určite do konca mája pribudne. :)  



Jay Asher ~ Mŕtve dievča neklame 
Akosi čoraz menej a menej čítam v slovenčine. Nevadí. Mŕtve dievča neklame bola jednou z najočakávanejších kníh pre mňa za tento rok a rozhodne neostala nič dlžná mojím očakávaniam. Ostala som milo prekvapená a ešte pár dní som o tej knihe rozmýšľala. 

Bryn Greenwood ~ All The Ugly And Wonderful Things
Táto kniha bola veľmi zvláštna a ja som sa k nej dostala najmä vďaka odporúčaniu mojej spolužiačky - za iných okolností by som po nej asi nesiahla. A bola som trochu skeptická, keď som začala čítať a videla som  akým smerom sa to odvíja. Hoci mala kniha aj pomalší štart, potom sa to rozbehlo a ja som mala problém sa odtrhnúť. 



Brittainy C. Cherry ~ Gravity of Us 
Gravity of Us je už štvrtá kniha zo série Elements. Táto séria ma dostala od svojho prvého dielu, lebo autorka zakaždým príde s niečím iným, A inak to nebola ani v tomto prípade. 
Hoci kniha začala dobre, a čítala sa jedna radosť a po dlhej dobe som konečne našla nejakú knihu, ktorá ma poriadne vtiahla do deja, potom sa to všetko pokazilo. Celý ten koniec mi prišiel uponáhľaný a celkovo pokazil môj dojem z celej tejto knihy. 




A to ostatné za apríl? 

No, bola Veľká noc, kedy som si viac neoddýchla ako oddýchla za celé tie prázdniny, ale inak to boli celkom fajn dni ale potom bohužiaľ prišlo peklo - samé písomky, kedy som bola rada, že mám čas sa trochu vyspať. 

Za apríl som videla jedine seriál 13 reasons why na ktorý som takisto napísala recenziu a celkovo sa o mojich dojmoch z tohto seriálu dozviete o pár dní v tom článku. 

Ďalej pozerám Riverdale, ktoré už končí prvá séria a ja neviem čo budem robiť so svojím životom, kým vyjde druhá. Vážne, ak to ešte nepozeráte, chodte pozerať. Keď pre nič iné tak pre herca - Cole Sprouse. Ale inak to má úžasný soundtrack a mega dobrý plottwist, ktorý ma v poslednej epizóde nechal doslova čumeť s otvorenou hubou. 

A ďalším seriálom, ktorý mi pomáha odreagovať sa keď je toho zo školy veľa je Young&Hungry, ktorého epizódy sú síce iba krátke, situácie, ktoré sa tam dejú dosť nereálne ale o to viac komické a presne vhodné na to, keď sa potrebujem odreagovať od školy. 

5 Komentáre

  1. Ja tiež kukám Riverdale a je to brutálne dobré! Čo je trochu irónia, lebo po prvej časti sa mi to vôbec nechcelo pozerať, tá sa mi zdala úplne trápna. :D :D
    Ale neviem sa dočkať pokračovania. Celá tá atmosféra mesta pôsobí tak temne, záhadne, ale zároveň aj úžasne. Veľmi som zvedavá, čo sa bude diať ďalej, lebo po tej poslednej časti... uf, to som teda nečakala. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A najhoršie je, že už iba jedna časť a potom ktovie do kedy čakať na druhú sériu. Šak umrem...
      A tá posledná časť toľko otázok vytvorila nových že ja som iba kukala...a proste najväčšie prekvapenie bol Bettyn otec čo im povedal...to som iba čumela, že si robí srandu.

      Odstrániť
    2. To teda hej :D to som veru nečakala, že sa to pohne takýmto smerom. A Cole je peckový, ale ja som si celkom obľúbila aj ostatné postavy.
      Hádam tá pauza nebude až taká dlhá :/ do septembra max... aj keď neznášam, že na niektoré musíme čakať vždy rok. To je také na prd.

      Odstrániť
    3. A tak zas toto neni Netflix...ten to ľúbi tak že vydá celú sériu v jeden deň a potom skoro rok čakaj... :D
      takže snáď nejaký september/október to bude :D
      hej aj ja som si všetkých obľúbila, ale Cole je proste super :D ale aj Veronica, aj Betty, aj Archie...ok všetci:D

      Odstrániť
  2. Moc pěkné shrnutí :) Přečetla jsi samé zajímavé knihy :) Na Caraval se také chystám a te´d po přečtení tvého článku mě zaujalo i Gravity of Us :)

    OdpovedaťOdstrániť