Na dvore z tŕňov a ruží ~ Názory čitateľov

A pokračujeme s ďalším článkom. Včera ste mali možnosť spoznať odpovede na prvé dve 'otázky' od ostatných čitateľov u Naty na blogu, dnes tu máme ďalšie dve otázky. :) 

Čo si myslíte o postavách Na dvore z tŕňov a ruží? 

Hlavná hrdinka bola sympatická, nerobila veľmi hlúpe rozhodnutia, bola odvážna a celkom chytrá. Rovnako ani ostatné postavy sa nedali zahanbiť a nejednalo sa o stereotypy, ktoré nájdete v každej knihe. Každá postava bola výnimočná v svojom vlastnom prevedení. Svet bol, hoci smrteľne nebezpečný, krásny. Nevideli sme z neho veľa, ale už len ten kúsok bol skvelý. Veľmi sa teším na pokračovanie a odhaľovanie ostatných dvorov a celého sveta víľ.
V knihe nie sú výlučne dobré a zlé postavy. Nič tam nie je čierno-biele. Svet Na dvore z tŕňov a ruží úplne zbožňujem. Nielen kvôli bytostiam, ktoré ho obývajú, ale aj kvôli komplexnosti. Jednoducho si Na dvore z tŕňov a ruží prečítajte a verím, že aj vy objavíte kúzlo tohto sveta.
Hm, čo sa týka sveta mi tak trochu prišiel byť menej premyslený ako Trón zo skla, ale tie postavy.... Nebudete vedieť koho viac milovať, teda čo sa týka chlapov, lebo celá séria je ako prehliadka tehličiek na bruchu.
Svet je jedna z najlepších vecí v tomto príbehu. Tí, čo ma poznajú ako čitateľa už dlhšie, môžu vedieť, že milujem chladné, drsné a temné svety. A ACOTAR ma v tomto nesklamal - svet, ktorý autorka vymyslela je plný nástrah, chladný a drsný, no vzápätí nám ukazuje hneď aj jeho krásu - paláce, férov, kráľov a ďalších férov, ktorí nosia masky. Čo sa týka postáv, je neskutočne super, že každá má vlastný príbeh, čím sú osobitejšie. Na hlavnej hrdinke určite každých zaujme, že je silná a rozvážna, no ako sama v príbehu hovorí, je silná pretože až príliš veľa krát "spadla na nohy" - čím je Feyre určite reálnejšia. A čo je na nej najlepšie je to, že to ona je tá Kráska - ale predsa nevie čítať.
Svet v ktorom sa ocitnete budete hneď milovať a nenávidieť zároveň. Mýtické, či obyčajné postavy len krásne dopľňajú príbeh. 
Keby som nečítala túto knihu asi by mi chýbala táto krásna vymyslená story.

Prečo by ste odporučili čítať Na dvore z tŕňov a ruží? 
Lucka:
Na dvore z tŕňov a ruží je TÁ kniha. Tá, ktorú nepustíte, kým ju neprečítate. Tá, ktorú budete radšej čítať dlho dlho do noci, len aby ste ju nemuseli odložiť. Proste musíte zistiť čo sa stane. Musíte
odhaliť všetky záhady a tajomstvá, a kým sa tak stane - už ste na konci a vy nechápete, kam sa podela celá kniha. Je to výborné prerozprávanie 'príbehu starého ako čas', ktoré stojí za prečítanie.
Na dvore z tŕňov a ruží je jedna akčná jazda, ktorá nenechá čitateľov chladnými. Sú tam rôzne bytosti, ktoré aj nahaňaju strach. Hlavná hrdinka si nenechá skákať po hlave a je tam Rhysand a aj iné zaujímavé postavy.
Lebo je tam kopa sexi férov!
Rozhodne preto, že autorka je veľmi skúsená vo svojom remesle. Či už niekto začne čítať jej prvú sériu, alebo ACOTAR, určite ani jedno nesklame. Na ACOTAR je najlepšie, že si to môže prečítať ktokoľvek. Pre romantické duše autorka do svojho deja zasadila lásku a ďalšie "citové záležitosti", no na druhej strane je príbeh drsný, chladný a akčný - čo je, podľa môjho názoru priam dokonalá kombinácia.
Na dvore z tŕňov a ruží je kniha, ktorá mi doslova vyrazila dych a verím, že podobne sa budete cítiť aj vy! Odporúčam ju prečítať všetkým, pretože ocitnuť sa v takom príbehu, aký vymyslela Sarah J Maas, nie je veľa a práve tento je jedinečný.


Tak, snáď Vám aj názory od iných čítateľov pomohli a vy si chcete knihu prečítať ešte viac :). Už zajtra sa môžete tešiť na úryvok. :) 


3 Komentáre

  1. všetci tak pekne vážne odporúčajú, uvádzajú zmysluplné dôvody, a potom som tam ja, kto to odporúča, kvôli sexi chlapom :DDD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak, každý si našiel v tej sérii svoje? :D

      Odstrániť
    2. Sexi chlapi... na to sa chytí asi každá baba :D :D Podľa mňa je to dobré odporúčanie :D

      Odstrániť