Mariana Zapata ~ Wait for it

Názov: Wait for it
Autorka: Mariana Zapata
Séria: - (aj keď, vyskytujú sa tam postavy z predchádzajúcich kníh ale iba v minimálnej miere)
Žáner: NA, Contemporary
Počet strán: 670
Hodnotenie na GR: 4,25*/11 327 hlasov



Anotácia: 
Ak niekto povedal, že je jednoduché byť dospelý, očividne ním dlho nebol. 
Diana Callas si to viem priznať: nevie čo robí polovicu času. 
Ako prežila posledné dva roky bez toho aby niekoho zabila, to je zázrak. Byť dospelou nemalo byť také ťažké. 
V novom dome, s dvoma malými chlapcami, veľkým psom, prácou ktorú má rada väčšinu-času, viac než dosť rodiny mala skoro všetko čo si mohla priať. 
Až na priateľa.
Alebo manžela. 
Ale kto také niečo potrebuje? 

"Nemôžeš stále čakať na niekoho aby on spravil tú správnu vec..."

Marianine knihy som si obľúbila hneď ako som prečítala od nej prvú knihu. Jej knihy sú špecifické. Na jej knihy musíte mať náladu. Sú vážne dlhé. A nemôžete čakať nejakú veľkú akciu. Nie, jej knihy sú v tomto úplne iné.

"Nemôžeš nikoho donútiť, aby ťa miloval alebo dokonca aspoň mal rád. Ale dokážeš ho donútiť, aby ťa aspoň zniesol." 


Marianine knihy majú pomalý dej, nič nie je uponáhľané. Stretávame sa s postavami a postupne sa dozvedáme ich vlastnosti, popr. nejaké udalosti v minulosti, ktoré ich doviedli k tomu, aby sa správali tak, ako sa správajú. A nedeje sa tam ani nič výnimočné - nemusíte očakávať žiadne citové vydieranie, nejakú veľkú tragédiu, ktorá by práve tieto dve postavy dala dokopy v prvých 100 stranách knihy. Nie, na to sa teda poriadne načakáte. A musíte si byť tohoto vedomí, keď sa do jej kníh púšťate.
Inak to nebolo ani s Wait for it.
Wait for it je príbeh o Diane, ktorá sa stará o dvoch malých chlapcov po jej bratovi. A teda, na to, že bola taká mladá to zvládala úplne úžasne. Na začiatku knihy sa presťahuje do nového domu, kde jedným z jej susedov je aj Dallas. Diana sa snaží byť milá na všetkých a hlavne byť dobrý rodičovský vzor pre dvoch malých chlapcov. A to teda musíte obdivovať, čoho všetkého bola schopná sa ona vzdať aby dala všetko možné tým dvom malým chlapcom.


"Na čo dopekla by mu bola malá sestra? Čo som mala spraviť? Zniesť mu jednu zo stromu?"

Aj Dallas bol úplne zlatíčko. Ako si pomaly nachádzal k ním cestu, ako si ich všetkých obľúbil...Ale hovorím, nič nebolo zbytočne uponáhľané, všetko malo svoj dôvod a svoj čas.
Takisto, sa v príbehu nedeje nič výnimočné, sledujeme postavy pri úplne obyčajýnch udalostiach - normálne, všedné dni a s nimi spojené každodenné problémy - či už so školou, alebo s tréningom, alebo s prácou. Takisto napr. sa postavy stretávajú pri susedských večeroch a tak. Nie je to žiadne nasilu vymyslené udalosti, ktorými by sa autorka zbytočne snažila príbeh niekam posunúť. Jej postavy sa postupne príbehu menia a takisto sa mení aj ich vzťah k sebe vzájomne.
Ale to nie je všetko. Marianine príbehy sú možno dejovo obyčajné, ale skvele to dopĺňa nenúteným humorom, ktorý presne sedí do danej situácie. A zasa naopak, nevytvára tu žiadne citové vydieranie.

"Obíjmem ťa, ak mi sľúbiš, že ma nechytíš za zadok."

Aby som to nejako zhrnula. Ak hľadáte knihu, ktorá má slow-burn romantiku, nič tu nie je prehnané, chcete sa zasmiať popri čítaní a ani si neuvedomovať, že čítate skoro 700 stranovú knihu, knihy od Mariany Zapaty sú tie správne pre Vás. Nečaká Vás žiadna nútená romantika, všetko má svoj čas a keď už sa konečne postavy dajú dokopy, vy budete umierať od šťastia. :)


2 Komentáre

  1. Knihu ani autorku neznám, ale tvoje recenze se mi moc líbí :) Knížka vypadá jako fajn oddechovka, a ta se vždycky hodí. Děkuji za tip na čtení :) Měj se hezky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som sa k nej dostala tiež úplnou náhodou :) A hej, je to taká oddychovka, ale predsa len, trošku na ňu náladu musíš mať, lebo ten príbeh je taký pomalší :) také to slow-burn. Presný opak insta-love čo máš skoro v každej knihe. :)

      Odstrániť