Movie Review: Nerve

Pomaly sa snažím si medzi školou a brigádou nájsť aj čas na blog bez toho aby som nejakú noc nespala (lebo ja a spánok to proste musí byť) a miestami sa mi to aj podarí.  

Je to cca mesiac čo sa Nerve dostalo u nás do kina. Už odkedy vyšiel trailer, veľmi som sa na tento film tešila - lebo Dave Franco! Vtedy som vedela, že ten film musím vidieť. Knihu som, bohužiaľ, ešte prečítať nechcela ale rozhodne sa plánujem aj do nej niekedy pustiť. 


Film sa odohráva v New Yorku a v pohode by sa mohol odohrávať aj práve teraz. Nerve je počítačová hra niečo na princíp Truth -or- Dare (pravda alebo úloha) akurát bez tej pravdy. Po prihlásení sa na jej stránku, si môžete vybrať, či budete hráč alebo sledovateľ.  Samozrejme, Vee (šedá myška) sa rozhodne zapojiť a bude sa jej dariť, potom stretne Iana a hneď sa jej bude páčiť...
Áno, znie to ako tuctový americký film ale to mi vôbec nevadilo. Lebo nakoniec sa ukázalo, že to nebolo až tak tuctové. 



Žijeme  v internetovej dobe, takže téma, ktorú Nerve spracováva je aktuálna. Totižto, ide o to, ako sú mladí ľudia pre vidinu peňazí a slávi ochotní riskovať všetko, dokonca aj svoj život. Emma Roberts, ktorá hrala postavu Vee, to zahrala bravúrne. Ju ako herečku mám veľmi rada. Dave Franco, ako Ian bol taktiež skvelý a veľmi vtipný. A navyše, fakt mu to dobre s Emmou ladilo a bolo vidno, že si sadli aj mimo filmového plátna. 


Zo začiatku som sa bála, že to nebude dobre spracované. Že sa to bude celé odohrávať cez obrazokvu počítača, telefóna atď (ako napr. horor Unfriended) čo sa našťastie nestalo. Celkovo, aj Playlist sa im veľmi podaril a počas filmu každú chvíľu do pozadia hrali skvelé pesničky, ktoré presne sedeli do tej danej scény. 
A film nie je nudný! Na imdb.com sa film zaraďuje do trileru, a aj keď má nejaké tie menšie prvky trileru, nesmieme zabudnúť, že sa vo filme vyskytovali aj vtipné situácie, kedy sa celé kino smialo. 
Ak si chcete pozrieť nejaký kratší film (zhruba hodina a pól dlhý), niečo nie príliš náročné aby ste pri tom museli veľa rozmýšľať, a proste chcete zrelaxovať pri nejakom filme, tento film je pre vás akoby stvorený. 

A čo vy? Videli ste Nerve? Čo si o tom myslíte? 

2 Komentáre

  1. O knihe som počula asi pred sto rokmi, ale k tej som sa akosi nestihla dopracovať a už bol na svete film aj s celkom fajn hereckým obsadením, takže som sa na to veľmi tešila. A vôbec ma nesklamal. Bolo to super, takže teraz čakám na dabing a potom to pustím aj frajerovi :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Asi tak...A ako som na ňu zvedavá ale asi prežijem aj bez toho aby som ju čítala :) A mne sa páčil aj ten koniec, ako to bolo všetko vymyslené, ako bolo mi jasné, že to cca tak nejak skončí ale aj tak sa mi to páčilo ako to bolo vymyslené :D

      Odstrániť