The Best of Summer

Leto je už na konci a tak som sa rozhodla zhrnúť to najlepšie, čo som za toto leto prečítala. Celkovo som za leto prečítala 19 kníh, čo vzhľadom na to ako "veľa" čítam za poslednú dobu je neskutočný počet. Knihy sú v poradí ako som ich čítala, takže tak. :) 














  • A Court of Mist and Fury 


ACOTAR sa mi páčil, takže nebol dôvod prečo sa nepustiť aj do pokračovania. O to viac nadšená som bola, keď som zistila, že táto kniha je ešte k tomu oveľa lepšia ako ACOTAR a Sarah to tu rozbalila na plno. Predviedla úžasný svet, predstavila nám nové a úžasné postavy, ktoré som si hneď zamilovala. Takže, ak váhate, či sa do tejto sérii pustiť, tak určite musíte. 

  • Winter

Túto knihu snáď ani predstavovať nemusím. Marissa Meyer je úžasnou autorkou a jej sériu Lunar Chronicles si nejde nezamilovať. V tejto knihe stretávame všetky postavy z predošlých kníh a hoci má táto kniha cez 800 strán, ani som si to nevšimla a dokázala som ju prečítať za dva dni. A to som bola ešte aj v robote. Absolútne som si tu zamilovala Cress a Thorneho s jeho úžasnými hláškami. Proste, táto séria je must-read. 

  • It Ends with Us 

Nová kniha od Colleen Hoover. To som si nemohla nechať ujsť. Hneď v ten deň ako vyšla, som ju sťahovala a čítala som. Nedokázala som totiž počkať, kým mi kniha príde domov. A musím povedať, že tá kniha nie je vôbec taká ako to zo začiatku (a po anotácii) vyzerá. Takisto, ak aj nemáte veľmi dobré skúsenosti s Colleen a jej knihami, túto knihu Vám aj tak odporúčam, lebo je to niečo iné ako všetko ostatné čo napísala a dovolím si tvrdiť, že aj to najlepšie. 



         

  • An Ember in the Ashes 

Musím sa priznať, celý ten ošiaľ okolo tejto knihy ma akosi obišiel. Lenže potom mi o tom Naty stále básnila a tak som sa predsa len do nej pustila. Celkovo, kniha ma výnimočne zaujala viac prostredím a svetom ako postavami. A ten zbytočný milostný štvorec ma neskutočne štval. Ale to dokážem tej knihe prepáčiť, lebo inak bola absolútne perfektná a mala úžasný spád. 

  • Lady Midnight 

Ja a Cassandra Clare. To je zložité. Mestá sa mi nepáčili. Pekelné stroje zbožňujem. Takže do Lady Midnight som išla so zmiešanými pocitmi, lebo väčšina čo to čítala, mala prečítané mestá a poznali už Juliena a Emmu. Pre mňa to boli absolútne nové postavy. Ale aj tak som si ich zamilovala a neviem sa absolútne dočkať pokračovania. 

  • Waking Olivia 

Tak k tejto knihe som sa dostala náhodou. Hľadala som niečo, čo ma udrží hore pri sledovaní otváracieho ceremoniálu na LOH v Riu. A zrovna túto knihu mi vyhodilo na goodreads, anotácia ma zaujala, tak som hneď sťahovala a pustila sa do nej. A nemohla som uveriť ako dokonalá tá kniha bola. Oliviu som si zamilovala. Je to úplne iná postava aké väčšinou bývajú v NA.  

            


  • Love & Gelato 

Toto bola taká náhodná ale celkom šťastná voľba. Hľadala som nejakú letnú contemporary, z ktorej by priam sršali tie letné pocity a čo je lepšie ako kniha, ktorej dej sa odohráva v Taliansku? No proste, takže to bola úplne super kniha. Výnimočne ma bavili aj všetky postavy, absolútne sa mi páčilo spracovanie a dokonca aj koniec bol dobrý. Fakt som sa bála, že ten koniec pokazí autorka, ale nemohla som byť viac spokojná. 

  • P.S. I Like You 

Kasie West je známa autorka. A Slovart pripravuje vydanie jej dvoch kníh. Ale mňa predsa len najviac zaujala jej tohtoročná novinka. Aby sa dve postavy do seba zaľúbili počas písania listov, to je známe. Ale už dlho som nevidela knihu, kde to bolo tak dobre a zároveň vtipne spracované. Proste, Kasie West je skvelá autorka a neviem sa dočkať, kedy si prečítam niečo viac od nej. 

  • Before We Were Strangers 

A poslednou knihou, ktorá absolútne stála za to cez toto leto bola presne táto kniha. Odporučila mi ju Naty, ale mala som menší problém sa k tomu dostať. Potom, keď som sa konečne do nej pustila, nemohla som prestať. Príbeh mal úžasný spád, stále sa niečo dialo a hoci sa príbeh prakticky odohrávalo v dvoch časoch, nevadilo mi to a absolútne som si knihu užila.


A čo vy? Čo ste prečítali vy za prázdniny? A čo by ste vy zaradili medzi to vaše najlepšie za toto leto? :) 

6 Komentáre

  1. Zrodená z ohňa -Sarah J Maas to je podľa mňa najlepšia kniha za moje leto 😍😍❤️

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sarah J Maas pise skvele knihy a minule leto som precitala vsetky tri diely Tronu zo skla v anglitcine a v swptembri sa hned po vydani pustila do stvorky, takze teraz uz len cakam kedy mi konecne pride piata kniha aby som sa aj do nej mohla pustit

      Odstrániť
  2. S knihami toto leto nejako nevychádzam, takže keby som si urobila taký to rebríček, tak by som vyberala z menej než desiatich kníh...Ale u mňa vedie Ódinovo dieťa, Šachovnice bohů (Věk X), Zrodená z ohňa a vyzerá to tak, že aj Lady Midnight, keď ju dočítam :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja pravdepodobne este stihnem docitat aj Vendettu ktoru by som sem asi tiez zaradila ale tak mne sa prazdniny dnesnym dnom skoncili lebo zajtra zacina kolobeh roboty a potom hned skola cize :D asi tak :)
      Na Odinovo dieta som strasne zvedava a snad sa k nemu este pred koncom roka dostanem :D snad
      Zrovna ta seria Vek X ma nejako nelaka, ale mozno raz jej tiez dam sancu :D
      Lady Midnight je skvrla :D ja sa cudujem ze kde sa to v tej Cassandre bere ze vymysla coraz viac take ptiebhy pri ktorych si mam chut vytrhat vlasy :D

      Odstrániť
  3. Wow, absolutně nechápu, jak jsi zvládla 19 knih! Gratulace! Já za tohle léto přečetla asi 4 :D

    Je super, že se ti Winter líbila - já už na ni málem zapomněla, takže díky za připomenutí, taky si ji brzo přečtu :) Četla jsem všechny předchozí díly a taktéž miluju Thorneho, tahle série je skvělá :)

    A s Cassandrou to mám podobně, Pekelné stroje se mi líbily o hodně víc než Města, i když ani tak to asi není úplně pro mě. :)

    Jinak knížky, o kterých píšeš, vůbec neznám... takže mám hodně co napravovat :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To nechápem ani ja :D obzvlášť preto, že tento rok čítam tak priemerne 7 kníh za mesiac :D
      Ja som stále čakala na české vydanie, ale potom si povevedala, že kašlať na to a kúpila som si ju v anglitčine :D a bolo to super :D
      No, ale to je chyba :D Lebo boli strašne super :)

      Odstrániť