Film news #1

Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou a na blogu začína nová rubrika! Táto sa bude zaoberať filmami, ktoré vznikli na námet z nejakej kníh. Časom možno predstavím už aj tie staršie (alebo spíšem zoznam), ale viacmenej sa budem sústreďovať na tie nové, ktoré ešte len prídu do kín - práve v nich sú. 

  • Me Before You 

Kniha: Predtým ako som ťa poznala (Me Before You) - Jojo Moyes 
Premiéra: 30.06.2016 
Herci: Emilia Clarke, Sam Claflin 

O tejto knihe ste už určite museli počuť. Kniha vyšla už pred troma rokmi a zožala veľký úspech v knižnom svete. Až taký veľký, že teraz, o pár dní, sa film na motív tejto knihy dostáva do kín. 

O čom to je? Me Before You je príbeh o dvoch mladých ľuďoch v neľahkej životnej situácii. Lou Clarková nemá prácu, nevie čo bude ďalej robiť. Nakoniec si nájde prácu ako opatrovateľka Willa Traynora. Will Traynor je mladý muž, ktorý ale nešťastnou náhodou skončil na vozíku a je odhodlaný skončiť svoj život.  Za normálnych okolností by sa určite nestretli, ale teraz...Ani Lou, ani Will nevedia, ako môžu jeden druhému zmeniť život. 




  • Nerve 

Kniha:  Nerve - Jeanne Ryan
Premiéra: 15.09.2016
Herci: Emma Roberts, Dave Franco 

Túto knihu som veľmi nepoznala, ale keď vyšiel trailer na film, začala som sa o to viac zaujímať a zistila som, že existuje aj knižná predloha, podľa ktorej vznikol tento film. Takže určite je na mojom must-read zozname, lebo podľa traileru vyzerá parádne. 

O čom to je? Vee vybrali aby bola hráčom v internetovej hre Nerve, Dostáva sa do týmu s Ianom a spolu dostávajú rôzne úlohy, ktoré časom naberajú rôzne nebezpečné smery, a už to nie je tá nevinná hra ako na začiatku. 






  • Fantastic  Beasts and Where to Find Them 

Kniha: Fantastic Beats and Where to Find Them - Newt Scamander (J.K. Rowling)
Premiéra: 17.11.2016
Herci: Eddie Redmayne, Ezra Miller


Harryho Pottera som síce nečítala (nezabíjajte ma), ale filmy som videla a nemôžem si odpustiť nevidieť ani tento film. Už len podľa traileru to vyzerá na veľmi fantastický fim. 

O čom to je? Film (kniha) zachytáva príbeh autora Newta, ktorý cestuje po celom svete a spoznáva všetky tvory, o ktorých teda píše knihu. Príbeh Newta sa odohráva 70 rokov predtým, ako Harry Potter na Rockforte číta jeho knihu. 



7 Komentáre

  1. Dobre dobre... nemusíš ma dvakrát prehovárať... na všetky ideme spolu :D že?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Prvé dva filmy chcem určite vidieť, ale ani ten posledný by nemusel byť zlý, uvidíme. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na me before you si idem poplakať do kina, to je samozrejmosť :D ostatné dva sú také, že by som ich strašne rada tiež videla na kinovom plátne

      Odstrániť
    2. Tento komentár bol odstránený autorom.

      Odstrániť
  3. Som zvedavá či bude bude film Me before you taký emotívny ako kniha. Brať vodeodolnú maskaru či nie ? :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Těším se na úplně všechny filmy! Ale nejvíc určitě na Nerve. Sice Me Before You bude bomba, o tom nepochybuji, jsem velmi zvědavá na Nerve. Trailer byl vážně boží, tak uvidíme..:D A Fantastická zvířata a kde je najít! To si prostě nemůžu nechat ujít, dokonce se i v brzké době chystám na knihu, jéj, konečně přečtu knižní předlohu dřív, než uvidím film!..:D

    OdpovedaťOdstrániť