2015 v kocke

2015 ubehol ako voda a už pár dní nám bežia prvé dni v novom roku. Zatiaľčo si väčšina užíva prázdniny, ja sa mučím brigádou. Ale budúci týždeň si snáď tiež trochu oddýchnem a možno niečo aj na blog pribudne. Ale teraz to hlavné čo som chcela, a to zhrnúť rok 2015. 

V roku 2015 som prečítala 89 kníh a to je dokopy 28 164 strán. Uf. Celkom dosť nie? (V 2014 to bolo 35 804 strán...No :D ). 
Pôvodne som mala výzvu na 110 kníh (keďže v roku 214 som prečítala 111 kníh). A vedľajší plán bol prečítať vždy za mesiac aspoň 10 kníh. To sa mi aj zo začiatku veľmi darilo. Lenže, potom začala byť drsná škola a nakoniec prišli prázdniny, kedy som si hovorila, že jupí, doženiem výzvu. No, poznáte to. Vôbec sa tak nestalo. Cez prázdniny som kvôli školeniu na brigáde zmeškala zraz v Žiline, a teda začala brigádovať. Po prvých pár službách som si hovorila, že ma tam viac  neuvidia. Ale ako je vidieť, stále som tam. A už je to neuveriteľný pól rok. Takisto, od začiatku školského roku som rozmýšľala nad autoškolou a nakoniec sme sa so spolužiačkou dohodli a v novembri sme si ju začali robiť. To je ďalší veľký žráč môjho  času. Nevadí. 

No ale späť ku knihám.
Priemerne mala jedna kniha 324 strán. Čo už je celkom slušné. Priemerné hodnotenie bolo 3,9 hviezdičky. Popravde, príde mi, že dávam lepšie hodnotenia. No nevadí. Poďme si to viac rozobrať. 

Najlepšie knihy 2015 


The DUFF: Designated Ugly Fat Friend 
Tejto knihe som sa dlho vyhýbala. Vlastne sama neviem prečo. Film som videla krátko po tom čo vyšiel a  prišlo mi to ako taká typická americká komédia (na štýl Mean Girls). Tak nejak som sa knihe vyhýbala, ale potom ju Maťa vychválila a tak som si povedala, že to risknem a dám tomu šancu. Za pár hodín bola prečítaná. A aj vy, ak hľadáte nejakú jednoduchú knihu na odreagovanie, toto je pre vás tá pravá kniha. 





The Conspiracy of US 
Prečítajte si to! Jedno z najväčších prekvapení minulého roku, ktoré mi Sima odporučila. Ak hľadáte niečo, Mnoho tajomstiev, tajné spolky a organizácie, nejaké to proroctvo. Napínavý dej, ale aj sympatická hlavná hrdinka (a  hlavne Jack, to je jedno z mojich najväčších knižných zlatíčok ever). Ešte stále som Vás nepresvedčila? Tak si prečítajte recenziu tu na blogu. A tá Vás už snáď presvedčí. 



New adult

Nebudem sa tu rozpisovať o každej knihe, ktorá ma neskutočne prekvapila v tomto roku, ale radšej vypichnem iba pár takto. Archer's Voice od Mii Sheridan - síce som o tejto knihe veľa počula, ale nikdy ma nejako nelákala, no jedného dňa som sa do toho pustila a musela to čo najskôr dočítať. Tak chytľavé to je. 
November Nine od úžasnej Colleen Hooverovej. V tomto roku vydala ešte jednu knihu, Confess, ale November Nine sa jej ale že neskutočne podarilo. Ten námet, kedy je zachytávaný iba jeden deň počas pár rokov kedy sa hl. hrdinovia stretávajú je známy, ale v Colleeninom prevedení to bolo trochu niečo iné. 


I'll meet you there je jedna úžasná young adultka, so super postavami, príbehom a hlavne s veľmi zaujímavým a dôležitým posolstvom pre ostatných ľudí. 
Everything Everything je ďalšia young adultka, ktorá ale opisuje príbeh dievčaťa, ktoré je alergické na svet - doslova na všetko a žije iba v upravenom dome. Ale čo sa stane keď sa prisťahuje nová rodina do susedstva? No, to je všetkým jasné, ale možno vlastne nič nie je tak ako to vyzerá. 
Paperweight je úplne iná kniha ako predchádzajúce dve - nejedná sa o žiaden príbeh, kde by išlo o vzťah dvoch mladých ľudí. Jedná sa o problém mladého dievčaťa, s ktorým si môže poradiť iba ona. 




Sklamania roka 2015 



Vodopád 

S Lauren Kate to mám zložité. Séria Pád bola fajn. Taký priemer. Vodopád...to som bola nadšená. Konečne séria s niečim novým a s veľmi veľkým potencionálom. A potom prišlo pokračovanie... A skončila som s touto sériou. Také somariny čo sa tu nachádzali. Bože. To už sa nedalo vydržať. 




Labyrint: Útek 

Tak veľmi som sa tešila na túto knihu...Tak veľmi. Videla som film, bola som nadšená. Tak že počkám na preklad a jupí do tejto série. A ako to býva...raz sa ja na niečo teším, buď to nevýjde alebo je to strašná somarina. To poznáme. Bohužiaľ. A tak to bolo aj s touto knihou (sériou). No, veľká škoda. 





A vy? Aký bol váš rok 2015? Najväčšie prekvapenie? Najväčšie sklamania? :) Podeľte sa so mnou v komentároch. 



10 Komentáre

  1. Najväčším sklamaním pre mňa boli v minulom roku S láskou Rosie a Cizinka, ktoré vôbec neboli také skvelé, ako o nich skoro každý tvrdí. :D (Alebo som len príliš náročná, to je tiež možnosť)
    A najväčším prekvapením... Asi The DUFF, čakala som menej a nakoniec ma to neskutočne bavilo. Ale tých prekvapení by bolo viac, ale nespomínam si na ne :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S láskou Rosie bolo strašne preťahované. Inak to bolo fajn. :D
      Cizinku som nečítala ešte a neviem, uvidíme, možno raz sa do toho pustím. :D

      Odstrániť
  2. Pre mňa už aj Slza od Lauren bola utrpením nieto ešte pustiť sa do pokračovania, takže obdivujem všetkých čo sa na to dali :D Hoci obálku to má krásnu, ale mám pocit, že to je asi jediné plus :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Slza sa ešte dala. A mala fakt veľký potencionál a veľmi dobrý nápad...Škoda, že ten Vodopád tak autorka posrala. :D

      Odstrániť
    2. Pre mňa tá Slza tiež bola utrpením :D ani som sa nepúšťala do 2

      Odstrániť
  3. Vypadá to, že těch žráčů volného času máš v poslední době docela dost... :D Kde brigáduješ? :)
    The Conspiraci of US zní dost zajímavě! Myslím, žes mě přesvědčila :D
    Labyrint se mi líbil, když jsem ho četla, ale řekla bych, že to bylo hlavně tím, že jsem předtáím neviděla film, takže největší úlohu sehrálo napětí. Bylo super, jak celou dobu absolutně netušíš, co se děje... :D Ale do dalších dílů už se taky nechystám:)
    Super článek! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V Tescu na pokladni :D Takže si vieš predstaviť, že aj keď konečne prídem domov, tak iba ľahnem a spím... :D Ale autoškolu -teóriu- pomaly končíme, čiže to už bude oveľa menej - to už iba jazdy a to sa bude dať :D
      The Conspiracy of Us je skvelé! A tak šup šup prečítať, lebo vo februári tuším vychádza pokračovanie. Takže, oplatí sa :D
      Mne to práveže nerobí problém, keď vidím film a potom čítam knihu, len k tomuto som sa akosi nevedela dostať :D Ani ten štýl písania mi nesedel, ani nič...No smola :D
      Ďakujem :)

      Odstrániť
  4. S prvým sklamaním úplne súhlasím a tú druhé vec som radšej ani nečítala, lebo na knihy som počula všeličo, ale film je úplne peckový (Dylan! Dylan!), tak si to nechcem pokaziť. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani nečítaj :D Ja proste ostanem pri filmoch (lebo Dylan je Dylan) a na knihu sa pokúsim zabudnúť :D

      Odstrániť
    2. A sakra... ja som si dávnejšie celú sériu kúpila v AJ :D (lebo sa mi tak páčil film)

      Odstrániť