Trón zo skla ~ Prečo čítať Trón zo skla?


Dôvody, prečo čítať Trón zo skla, part 02 

6. Chaol a Dorian 

Mužských postáv je v tejto sérii strašne veľa. A časom ich je ešte viac. Ale Chaol a Dorian sú stále zlatíčka, nech sa tam objavuje ktokoľvek chce. Medzi nimi som sa zo začiatku vlastne ani rozhodnúť nevedela, že ktorému fandím viac, obaja boli také zlatíčka. A potom si ale moje srdce vyhral Chaol. Ale stále sú to obaja skvelo prepracované postavy, každá s vlastným charakterom a úplne odlišné. Čiže, tlieskam Sarah J. Maas. 

7. Ľúbostný trojholník 

Áno, áno,  Trón zo skla je aj tak ospevovaný, aj keď sa tu nachádza ľúbostný trojholník. A úspešne taký trojholník, ktorý mi vôbec nevadil a aj keď som mala svojho favorita, furt by som vedela predýchať, keby skončila s iným. 
Či už Chaol alebo Dorian, to mi bolo jedno. Oba si ju rovnako zaslúžili a aj ona si ich oboch zaslúžila. 
A nebolo to tak. že by sa to zasa celé točilo okolo toho, ktorého z nich si vyberie. To nie. Bolo to také spestrenie na pozadí toho hlavného príbehu, čo sa ďalej pekne odvíjal. 

8. Zvraty a prekvapenia 

Nikdy sa v príbehu nenudíte. Stále sa niečo deje. Slepé miesta sú tam vždy, ale nakoniec na ne zabudnete, lebo vzápätí nabehne taká akcia, že iba čumíte a neviete, že kedy sa to vlastne začalo. Takisto, mnohé veci vlastne ani netušíte kde sa vzali a zrazu sa od toho odvíja celý príbeh. Proste je to geniálne premyslené. A tým sa dostávame k ďalšiemu bodu. 



9. Premyslený a prepracovaný príbeh 

Tento bod je asi najdôležitejší. Totiž, veľa sérii má dobrý nápad, dobré spracovanie ale potom tam je
už vidno, že si autorky vymýšľajú, zbytočne predlžujú série, len aby z toho mali peniaze. Nie, Sarah J. Maas, taká nie je. Na Throne of Glass je pekne vidieť, že má všetko premyslené a dokonca ani keď o tom netušíte, po čase sa vám začne všetko pekne spájať a zrazu to má všetko zmysel a všetko je geniálne.


10. Sarkastické komentáre a vtipné rozhovory

A dobrý príbeh je aj vtedy, keď je doplnený vtipnými rozhovormi a nie je to iba také nudnejšie a monotónne. Totiž, každý aj v reálnom živote máme také vtipné momenty. A to je dokonalá kniha - aj keď je to správne skombinovaná - niečo vtipné, nejaký dej...Tak má proste kniha vyzerať.
A na ukážku jeden vtipný rozhovor medzi Calaenou a Dorianom :) (ak bude potreba preklad - komentár a ja ho doplním :) )

She moaned into her pillow. "Go away. I feel like dying."
"No fair maiden should die alone," he said, putting a hand on hers. "Shall I read to you in your final moments? What story would you like?" 
She snatched her hand back. "How about the story of the idiotic prince who won't leave the assassin alone?" 
"Oh! I love that story! It has such a happy ending, too—why, the assassin was really feigning her illness in order to get the prince's attention! Who would have guessed it? Such a clever girl. And the bedroom scene is so lovely—it's worth reading through all of their ceaseless banter!” 


A zajtra už ďalšia časť projektu :) Máte sa na čo tešiť. 
A ak ste nečítali ešte prvých 5 dôvodov - nájdete ich u Naty na jej blogu. Ale ja vám verím, že ste ich už čítali. 

2 Komentáre

  1. Neviem sa dočkať na re-reading a na tretiu a štvrtú časť :D Ehm a hlavne, vyzerajú peckovo na poličke a myslím, že Chaol a Dorian sú dostatočne pádne dôvody na čítanie. A ešte šaty. Veľa krásnych šiat. Princeznovských šiat. :3

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Už se moc těším až vyjde =)
    http://fantasyalatriel.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť