Marissa Meyer-Najkrásnejší

Názov: Nejkrásnější
Autorka: Marissa Meyer
Séria: Mesačné kroniky #3.5
Žáner: Dystiopia
Vydavateľstvo: Egmont
Počet strán: 192
Hodnotenie na GR: 4,03*/46 227 hlasov



Anotácia : Čiré zlo má své jméno, skrývá se za maskou klamu a používá “osobní romantické kouzlo”, aby získalo moc nad ostatními. Akdo je doopravdy královna Levana? Dlouho předtím, než jí cestu zkřížily Cinder, Scarlet a Cress v Měsíčních kronikách, žila Levana úplně jiný příběh – příběh, který nebyl nikdy vyprávěn… až dosud.

Marissa Meyerová, autorka ságy Měsíční kroniky, odhaluje v knize Nejkrásnější ze všech život své magnetizující záporné hrdinky, nezapomenutelný příběh o lásce a válce, zradě a smrti.

“Maybe the princess could save herself."
"That sounds like a pretty good story too.” 

Už pred časom som dočítala všetky diely tejto úžasnej série- Mesačné kroniky.Kedže na Winter si bohužiaľ musím ešet počkať,rozhodla som sa prečítať túto bonusovku,krátku knižku o zlej kráľovne Levane ktorá sa v sérií vyskytuje už od začiatku.Som rada že som si to prečítala lebo bolo úžasne vidieť svet "Kroník" z iného pohľadu.Či už spomínanej zápornej hrdinky,alebo aj celkovo sme sa konečne ocitli na Mesiaci...

“Ideally, a lady will have three toys at once. One to romance her, one to bed her, and one to adorn her with very expensive jewelry.”


Táto kniha ma celkovo prekvapila.Čakala som že Levana určite nebola zlá už od začiatku,veď zlom
sa predsa vždy stáva, ale pekvapilo má akým spôsobom sa vyvíjala jej myseľ.Toľko skrývala svoju tvár až to došla do toho bodu keď už nevedela rozoznať realitu od skutočnosti. Vždy v tieni svojej krásnej staršej sestry,ktorá pričom nemá ani z diaľky vlohy na to aby vládla kráľovstvu.Nikto nevidí mladšiu Levanu ktorá stále mení svoju tvár a nesnaži sa byť nejak výrazná,až na jedného strážnika Evreta ktorý sa snaží len byť milý.Jasné že mladá Levana sa doňho zaľúbi a tu to celé začína...Stáva sa tým typicky chorobne posadnutým dievčaťom (u čoho som sa v knihe ešte takto nestretla a bolo to fakt zaujímave vidieť jej do hlavy).No aj napriek tomu,som proste nemohla a musela som ju ľutovať.Mala potencionál byť fakt dobrou kráľovnou,ale cesta k zlu je ľahká a čom sa v tejto knihe hneď presvedčíte.



“Come here, baby sister," she whispered, and despite the terror twisting inside Levana's stomach, her feet obeyed. "I want to show you something.”

Ak by som to zhrnula: Kniha sa mi celkovo fakt páčila či už štýlom písania,takouto mierne psycho atmosferóu,pohľadom na veci z druhej strany.Taktiež som bola rada že sa tu objavila Winter takže sa v budúcej knihe budem vedela lepšie vcítiť do jej postavy,kedže už poznám jej detstvo.Prekvapila ma Cinderina mama,toto som fakt nečakala že bude takáto.Napriek týmto úžasným veciam to predsa bola len bonusovka a niečo tu chýbalo takže knihu hodnotím  4 kačičkami :)

“A good queen was a well-informed queen.”


Za Recenzný výtlačok veľmi pekne ďakujem internetovému kníhkupectvu www.preskoly.sk :) Knihu si môžete kúpiť TU


0 Komentáre