10 problémov, ktoré dobre pozná každý knihomol

Pustili sme sa tentokrát do ďalších 10tich vecí - a tentokrát to bude 10 problémov, ktoré dobre pozná každý knihomol. Tak schválne, v ktorých 'problémoch' ste sa našli?


1. Rozhodovať sa, čo čítať ako ďalšie
No toto asi pozná každý. Dočítaš knihu a vtedy začína to ťažké rozhodovanie...Čo čítať skôr? Čo teraz? Romantika? Sci-fi? Fantasy? Dystiopia? Niečo z knižnice, alebo radšej vlastnú? No a nakoniec si proste vytiahnete náhodnú knihu a dúfate, že ste si dobre zvolili.

2. Nová kniha! Jupí! Kam ju ale dám?
S nadšením sa vraciate domov z kníhkupectva/pošty a už sa tešíte ako si novú knihu uložíte do vlastnej knižnice. Prídete do izby, postavíte sa pred knižnicu a zrazu zamrznete. Kam ju len vložiť? Kam najviac sadne? Kde je vlastne na ňu miesto?


3. Spoilery! Všade samé spoilery!
V Amerike(alebo aj tu) už vyšlo pokračovanie, veľa ľudí ho už má prečítané, ale vy stále nie. Ale, na sociálnych sieťach sa na vás furt sypú samé spoilery, čo sa stalo, kto umrel, a podobne. Zabíjala by som! Veď ma oberajú o moment prekvapenia. 

4. NESKUTOČNE dlhé čakanie na pokračovanie
Dočítala si knihu, zo série. Končí sa neskutočným cliffhangerom. Fajn. To ešte predýchate a začnete na rôznych stránkach hľadať dátum vydania ďalšej časti. Že o rok! Šlak to traf. Dovtedy ma určite porazí. Ale nakoniec sa s tým zmierite, veď čo vám iné ostáva.

5. Zlé filmové spracovania!!! 
Nie je nič lepšie, ako sa dočkať filmového spracovania vašej obľúbenej knihy. Ešte keď vám aj trafia dobrých hercov! No, tešíte sa na tie dve hodiny strávené v kine...A tak sa vyberiete, sadnete si, film začne a zistíte, že s knihou to má podobnú fakt veľmi stručnú osnovu a názov (A niekedy ani to). Škoda no. 

6.Vybrať si jednu obľúbenú knihu. 
Stretnete niekoho, kto tiež číta, bavíte sa a potom vám položí tú diabolskú otázku. Aká je tvoja obľúbená kniha? Odpoviete, že máte viacero. Že záleží koľkokrát aj na žánri. A taká tá tvoja úplne najnajobľúbenejšia? A tu sa zadrhnete, lebo proste vybrať si jednu je nemožné. 

7. Prílišné prežívanie knihy
Ono to možno až taký problém nie je, ale poznáte to. Začítate sa, všetko to tak prežívate, všetky tie emócie čo sa na vás hrnú a všetkého je zrazu veľa a proste...tie emócie

8. Málo času 
Nemám čas nanič. A ešte menej na to, čo by som najradšej robila - čiže čítala. Čo najviac. A hlavne ma to mrzí, keď mám rozčítanú skvelú knihu, resp na mňa čaká nejaká, na ktorú sa už dlho teším, ale nemám na to čas...tu niečo do školy, tu niečo iné...a žiaden čas na knihy...


9.Dokonalí chlapi
Samo o sebe,by to vlastne ani problém nebol,ale ten však nastáva v chvíli keď zistíte že taký neexistujú a začnete ich porovnávať,čo môže vyhrotiť  rôznych konfliktov s frajerom ak teda nejakého máte... (A skoro úplne zničiť šance na nájdenie si niekoho...)


10. Peniaze 
Nemáme žiadne peniaze. Všetko vždy minieme na knihy. Veď tie sú aj tak najdôležitejšie. A keď sa už objavia nejaké, tak prvé čo spravíme, je že utekáme do kníhkupectva (alebo načítame stránku e-kníhkupectva) a kupujeme nejakú novú knihu. Nevadí.


11 Komentáre

  1. Klamala by som, ak by som povedala, že som v tých desiatich bodoch nenašla :D No hrôza :DDDD

    OdpovedaťOdstrániť
  2. 2,6,7,9 se mě aboslutně netýkají :D A 1 jen občas... zato nejhorší je asi 10 a 8 :/ :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. No dobre asi som sa našla v každom jednom bode :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Úplne všetko na mňa sedí. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Skvelý článok! Takéto články zbožňujem! Jeden už dlhšie chystám, takže uvidím, či ho nakoniec vydám.
    Spoznala som sa v každom bode, veď kto by sa nespoznal.. hlavne v 1,6,9 a 10. Hlavne v 9 a 10!! :D
    Pekný článok! :)
    www.readingbookswithlobe467.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Stoprocentně souhlasím. Vše sedí do poslední čárky. Nejvíce se však poslední dobou potýkám s problémem jménem MÁLO ČASU ...... :/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tento článok úplne vystihuje moje problémy :D Najmä s miestom je problém :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Z týchto bodov ma úplne najviac trápi bod číslo štyri. :D Neznášam to nekonečné čakanie. Hrôza. A k tým peniazom... knihomoľ si vždy vyhrabe drobné alebo si nájde spôsob, ako sa ku knihe dostať, keď ju veľmi chce. :D Sme vynaliezaví.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Taktiež som sa našla v každom bode a určite aj väčšina knihomoľov. :D
    Super článok! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ďakujeme za všetky komentáre :)

    OdpovedaťOdstrániť