Týždeň s knihou #3 - Rick Riordan- Percy Jackson:Kliatba Titanov


Názov: Kliatba Titanov
Autor: Rick Riordan
Séria: Percy Jackson #3
Žáner: Fantasy, YA
Vydavateľstvo: Fragment
Počet strán: 343
Hodnotenie na GR: 4,32*/399 470 hlasov

Anotácia: Že mám moc po svojom otcovi, bohovi mora Poseidónovi, už vieš... Že patrím do Tábora polokrvných, si už takisto zistil... No na plno otázok nepoznám odpovede ani ja. Keď zmizla kamoška Anabeth, bol som okamžite pripravený vyraziť s Groverom a Táliou do boja. Niečo tu však stále nesedí... Kam sa podela bohyňa Artemida? Akej nebezpečnej a záhadnej oblude bola na stope? Mám na seba vziať desivú Titanovu kliatbu, ktorou by sa naplnilo proroctvo orákula?

Som Percy Jackson a vyrážam na ďalšiu výpravu do mytologického sveta. Ak chceš, vezmeme ťa so sebou. No bude to fakt nebezpečné!

Keď som sa nedávno rozhodla že je na čase spraviť týždeň s knihou Percy Jackson/Bohovia Olympu, nevedela som sa rozhodnúť na ktorú časť Percyho by som mala napísať recenziu.Zatiaľ je na blogu len na jednotka a patrilo by sa pridať 2-ku,ale kedže je už ten týždeň,vybrala som si časť ktorá mi je bližšia-Kliatbu Titánov.Hanbím sa za to ale prvé 2 filmy som videla pred knihou a práve trojka je prvá kniha od Ricka Riordana ktorú som čítala. :)

More príšer skončilo prekvapením ako u Ricka býva zvykom a teda oživením Thálie a podobne akčne začala aj táto kniha.Percy,Annabeth a Thália sa vydajú do školy aby pomohli Groverovi zachrániťsilných polobohov Biancu a Nica di Angelovcov. Samozrejme nastanú komplikácie a nakoniec unesú Annabeth.Na pomoc im príde bohyňa Artemis s lovkyňami-jej spoločníčkami,večnými dievčatami,ktoré vedie Zoe Večernica.Ten nápad s zapojením lovkýň je úplne super,celkovo ma dosť bavili ale povedzme  si pravdu,predsa aj šli na nervy s tými anti-chlapčenskými rečami čo sa nepáčilo ani Percymu.(hlavne keď sa dozvedel že tam.neprišli úplne náhodou).Artemis ich opúšťa a ide hľadať nejakú príšeru.Bohužiaľ,zmizne aj ona.A tak musia polobohovia a lovkyne spojiť sily(čo sa nepáči ani jednej strane) a spoločne idú zachrániť Annabeth teda Artemis.

“Wow," zamrmlala Thalia . "Apollo je hot."
"Veď je boh slnka," povedal som.
"To nie je to čo som myslela. ”

Na ceste im pomôžu bohovia ako napr. Apolón,ktorý je totálne úžasný!Myslím si že si získal prvé miesto v mojom rebríčku obľúbených bohov.Povedzte mi :D kto skúša flirtovanie na zaprisahané večné panny? +tie jeho strašne básničky ...Strašne som si ho obľúbila,škoda že tam nebolo ešte viac častí s ním.Ďalej Percy stretne Afroditu,ktorá je no...neviem.Taká typická krásna žena čo myslí len na lásku ale predsa ma nejako neočarila...V tejto časti spoznáte aj Rachel Elizabeth Dareovú,aj keď má tam len pár viet bola úžasne otravná,ale viac vám už neprezradím.Uvidíte v ďalších častiach :D Thália bola presne taká ako som dúfala,hrdá dcéra Zeusa ktorá sa oblieka do čierna a počúva Green day(popravde asi sa mala narodiť skôr Hádesovi).Rýchlo som si ju obľúbila a bavili ma všetky scény s ňou.Medzi ňou a Percym bola celý čas určitá rivalita a zároveň si Percy uvedomil že Proroctvo o ktorom bol každý presvedčení že je o ňom,nemusí byť myslené na neho.

"Vždy sa snažíš zabiť ľudí, ktorý si fúkaju nos?"


Nico di Angelo <3. Nico ma dostal hneď na prvý pohľad.Malý otravný chalan ktorý povie čo mu prvé napadne a je totálne nadšený zo sveta mytológie v ktorom sa ocitol.Bohužiaľ po tom čo sa stane na konci už nikdy nebude ako predtým....(Kedže ja už som prečítala aj skoro celých Bohov Olympu,musím vám povedať,že sa mi taký temný páči ešte viac a preto je aj mojou druhou najobľúbenejšou postavou celej série.)Bianca bola strašne zlatá,škoda že jej nebolo venovaného viac priestoru.priestoru. Zoe mi zo začiatku šla na nervy,ale časom keď som pochopila jej príbeh som si ju obľúbila.Po celý čas mi tak trochu chýbala Annabeth bez ktorej sa to proste nedá,no tieto nové postavy vyplnili príbeh.V tejto časti sa udialo strašne veľa zvratov,takých rozhodnutí a celkovo bola viacej emotívna než dve predošlé.Určite je to jedna z mojich najobľúbenejších časti v sérií a preto jednoducho musím dať 5 kačičky! :)


Za Recenzný výtlačok veľmi pekne ďakujem internetovému kníhkupectvu www.preskoly.sk :) Knihu si môžete kúpiť TU


0 Komentáre